12 Haziran'da yapıla

12 Haziran'da yapılacak olan genel seçim çalışmaları kapsamında, CHP İnegöl İlçe Başkanı Erol Kazanç ve Yönetim Kurulu Üyeleri önceki akşam, İnegöl Müteahhitler Derneğini ziyaret ederek, destek istedi.

TOKİ, MÜTEAHHİTLİĞE SOYUNMUŞ

Önceki akşam saat 20.00'de gerçekleşen ziyarette bir konuşma yapan Müteahhitler Derneği Başkanı Fahrettin Baykan, derneklerinin 7 ay önce kurulduğunu ifade ederek, "Şuan 46 tane üyemiz var. İnegöl'de 96 tane müteahhit arkadaşımız var. Müteahhitlik gerçekten önemli bir meslek. İnşaat işlerini başlatan ve yürüten de müteahhittir. İnegöl'de, TOKİ gibi işler yapabilecek müteahhitler var. CHP iktidar olduktan sonra TOKİ'lerin yaptığı konutlara devam edecek misiniz? TOKİ İnegöl'de 686 tane konut yaptı. Bu konutları yaparken İnegöl esnafı bir çivi dahi satmadı. Biz Müteahhitler Derneği olarak buna karşıyız. TOKİ'nin daireler yapıp satmaktan başka işi yok mu? Adeta müteahhitliğe soyunmuş. Sizler iktidar olduktan sonra bunu sürdürecek misiniz?" diye konuştu.

 

TOKİ ÇALIŞMALARI YANDAŞ SERMAYE YARATMAYA YÖNELİK

Parti olarak TOKİ ile ilgili tavırlarını baştan beri koyduklarını belirten CHP İlçe Başkanı Erol Kazanç, "İnegöl’e hiçbir faydası olmayan bir kurumun ne işi var demiştik. İnegöl, buna benzer  yapı işlerini kendi kendine zaten halledebiliyordu. TOKİ'nin Türkiye'de kuruluş amacı farklı. Deprem bölgelerinde, Güneydoğu'da bu tür müteahhitlerin olmadığı yerde TOKİ devreye girebilir. Devletin asıl görevi de ihtiyaç olan yerlerde bunu yapmaktır. İnegöl'de, Bursa'da veya İstanbul'da böyle bir ihtiyaç mı var? İktidarın yaptığı TOKİ çalışmaları tamamen yandaş sermaye yaratmaya yöneliktir. Mevcut iktidarın yandaş ekonomik gücünü yaratmaktır. Zaten bunu da yaptılar. İnegöl'de TOKİ'nin yaptığı binaların esnafa hiçbir katkısı yoktur. Eğer İnegöl'e ekonomik anlamda bir katkısı olsaydı, bugün Vergi Dairesindeki, vergi borcu kuyrukları olmazdı. Türkiye'de acilen üniversitelerdeki öğrencilere yurt yapılması lazım. TOKİ'nin öncelikli amacı bu olmalı. Bunların devlet gücüyle acilen yapılması lazım. Öğrenciler üniversiteyi kazanmalarına rağmen, yatacak yer bulamamaktadırlar. Sefil olmaktadırlar. Bunun çözüme kavuşması lazım. Öncelikle TOKİ'nin görevi budur. Bugün Türkiye'nin dışarıya olan borcu 526 milyar dolar. 125 milyar dolarda cari açık var. Ama İnegöl bunların tam tersi olarak artı veren bir ekonomiye sahip. Bu ülkeyi yönetenler İnegöl'ü örnek almalılar. Bunu da Ankara'dan destek almadan yaptı. Tamamen kendi sanayisi sayesinde oldu. Yerel anlamda da İnegöl, İnegöl'e layık bir şekilde yönetilmiyor. Türkiye genelinde de durum aynıdır. 12 Haziran seçimleri Türkiye için önemlidir. Bu seçimler ya aydınlığa ya da karanlığa çıkacak. Güneydoğu'da sorunların ortadan kalkması için devlet eliyle oraya yatırımların götürülmesi gerekiyor. Bina gitmeyecek. Orada dumansız bir sanayi olacak. Buda planlı, programlı kalkınmayla olur. TOKİ'yi oraya göndereceksin. Ev yapmak için değil, dumansız sanayi yapmak için göndereceksin. Bu zor değil, yeter ki Amerika'nın parmağını oradan çektirelim" dedi.

DEDİKLERİ TERS TEPECEK

Basın mensuplarının, “AK Parti Milletvekili adaylarının seçim çalışmalarında, 'Türkiye, sonucu belli olan bir seçime doğru gidiyor’ şeklinde konuştuklarını, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusunu cevaplandıran  Erol Kazanç, "AK Parti milletvekili adayları sadece onu söylemiyor. Geçen hafta AK Partili bayan milletvekili adayı İnegöl’e gelerek, şunu söyledi, ‘Yasalara karşı bizim boynumuz kıldan incedir. Eğer yasalarda İnegöl’ü Bursa'ya bağlamak gibi bir şey varsa, biz buna uyarız.’ Yasalar TBMM çıkar. Yasa çıkarmak için meclise giden bayan, yasa çıkarıp çıkarmayacağının farkında değil. Oraya parmak kaldırmaya gidiyor. Demokrasi ile yönetilen ülkeler de eğer siz demokrasiyi rafa kaldırıp, iktidar olduğunuz dönemde insanların yoksulluğunu, bir torba kömürle kullanırsanız ve yoksulluğu sömürürseniz, o sandıklar oraya fuzuli konulur. O bayanın anlatmak istediği budur. Ama biz demokrasiye inanan ve demokrasiyi yaşamak isteyen insanlarız. Demokrasiye sonunda kadar sahip çıkarız. Bayan Milletvekili adayın söyledikleri, seçimin önceden belirlenmesi o yoksulluğun kullanılması anlamına gelir. AK Partide bu işi iyi yapıyor. Dedikleri gibi olmayacak o silah ters tepecek. Başka bir Milletvekili de şunu söylüyor, 'Daha önceleri Kur’an kurslarına çocuklarımızı gönderemiyorduk'. Biz Müslümanlığı ve İslamiyet’i 9 sene önce bulmadık. Biz Osmanlı’nın İslamiyet'i kabul etmesinden bu yana Müslümanız. Biz onlardan önce de Müslüman'dık. Ben Kur’anı Kerim’i Altınbaş Camisinin Kur’an okunan bölümünde öğrendim. Kur’an’a da annem babam gönderdi. Hocamda Erzurumlu Bekir’dir. İslamiyet'i siyasete alet edip kirletmesinler. Siyaseti farklı bir yerde, dinimizi ise  farklı bir yerde konuşalım" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim