Uludağ Üniversitesi


Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde, lisans ve lisans üstü eğitim görmekte olan 32 ayrı ülkeden 135 öğrenci, önceki gün İnegöl'e geldi.

Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ömer Uysal ve Konuk Öğrenci Koordinatörü Doç. Dr. Ali Kaya'nın başkanlığında İnegöl'e gelen öğrencileri Belediye Başkanı Alinur Aktaş karşıladı. Sani Konukoğlu Konferans Salonunda İnegöl'ü tanıtmak amacıyla düzenlenen programda bir konuşma yapan Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konuk Öğrenci Koordinatörü Doç. Dr. Ali Kaya, öğrencilere Bursa'nın güzide ilçelerinde biri olan İnegöl'ü tanıtmak için buraya geldiklerini belirterek, "Bizleri misafir eden Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Şuanda fakültemizde 32 ayrı ülkeden lisans ve lisansüstü düzeyde 250 civarında öğrenci eğitim görmekte. Bunlar Balkanlar, Arnavutluk, Makedonya, Kosova, Bosna, Karadağ, Sırbistan, Romanya, Bulgaristan, Yunanistan, Kafkasya, Ukrayna, Tayland, Fildişi Sahilleri, Nijerya, Gürcistan, Irak gibi 32 ülkeden öğrencimiz fakültemizde eğitim görmekteler. Türkçe hazırlıktan başlıyorlar. Arapça hazırlık, ilahiyat ve içerisinde bir kısmı da yüksek lisans, doktoraya devam ediyor. Şuanda 70 civarında yüksek lisans, doktoraya devam eden öğrencimiz var. Onların bir kısmı da bugün buradalar. Mezun olduklarında ülkelerine dönüp orada dini hizmeti yürütüyorlar. Dolayısıyla Türkiye'nin dost ve akraba topluluklarına yönelik önemli bir hizmeti olarak bunu görüyorum. Diyanet Vakfımız bu öğrencilerin iaşe ve ibatelerini sağlıyor. Fakültemizde eğitim öğretimlerini yürütüyor. Bunların burada başarısı bizim için son derece önemli. Çünkü, ülkelerine döndüklerinde orada çok önemli vazifeler ifa ediyorlar. Kısa sürede çok önemli mevkilere geliyorlar. Örneğin, şuan Türkmenistan'ın Diyanet İşleri Başkanı bizim mezunumuz. Romanya'nın ve Arnavutluk'un Diyanet İşleri Başkanları Türkiye'de okumuş olan kişiler. Bir çok ülkede önemli mevkilere geliyorlar. Dolayısıyla bu öğrenci arkadaşların ülkemizde eğitim görmeleri, bizim açımızdan da son derece önemli. Her biri ülkemizin, Bursa'mızın ve İnegöl'ün gönüllü elçileri olacaklar. Ben bizleri misafir ettiğiniz için tekrar teşekkür ediyorum" dedi.

İNEGÖL, TAM BİR TÜRKİYE MOZAİĞİDİR

İnegöl'ü tanıtan bir sinevizyon gösterinin ardından konuşma yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, İnegöl'ün gerçekten çok farklı bir yer olduğunu ifade ederek, "7 yıldır İnegöl Belediye Başkanıyım. Bende Uludağ Üniversitesi İdari ve İktisadi Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezunuyum. Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirim. Daha önce özel sektörde yöneticilik yaptım. 2004 yılında da AK Partiden Belediye Başkanı seçildim. Oyları artırarak, 2009 yılında tekrar seçildim. Kent Müzesine gittiğinizde İnegöl'ü daha yakından tanıyacaksınız. İnegöl’ün geçmişte hangi süreçlerden geçtiğini göreceksiniz. İnegöl, tam bir Türkiye mozaiğidir. Büyük bir mobilya kentidir, burada bir evde bile mobilya ile alakasız kimse yoktur. İnegöl, Kafkaslardan, Balkanlardan, Rumeli'den, Bosna'dan ve Türkiye'nin dört bir yerinden göçüp gelen insanların oluşturduğu bir şehir. 91 köyü, 4 beldesi ile toplam nüfusu 230 bindir. İhracatıyla kendinden söz ettiren bir ilçe. Son yıllarda hayırseverlerin destekleri ile eğitimde, sağlıkta ve belediye çalışmaları noktasında çok ciddi işler yapıldı" diye konuştu.

Sani Konukoğlu Konferans Salonunda düzenlenen programın ardından konuk öğrencilere, İnegöl Belediyesi tarafından Sedir Kafe’de kahvaltı verildi. İnegöl Kent Müzesinde incelemelerde bulunan konuk öğrenciler, İshakpaşa Camii ve Külliyesini de gezdiler.

Editör: TE Bilişim