Aslen Bursa’nı

-İshakpaşa Camii Emekli Müezzini Hafız Osman Hoca Efendi İnegöllü Hayırseverlerin Destek İstiyor-

“Cami yaptırmanın sevabı çok büyük”

Aslen Bursa’nın Keles İlçesi Yazıbaşı köyünden olup, 30 yılı aşkın bir süreden beri İnegöl’de ikamet eden, İshakpaşa Camii emekli müezzini, “Hafız Osman Hoca Efendi” diye tanınan Osman Nuri Korkmaz, doğduğu köye güzel bir Cami kazandırmak için yaklaşık üç yıldan beri yoğun uğraş veriyor.

Emekli olduktan sonra da Hafızlığa devam eden, her yıl Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, bir gün içerisinde, sabah namazında başlayıp Yatsı namazına kadar Kur’an-ı Kerimi hatmeden, 30 yıldan beri ise, her Ramazan ayında İnegöl’ün çeşitli camilerinde, son dört yıldan beri ise, halk arasında Cuma Camii olarak bilinen  Yıldırım Beyazıt Camiinde Hatimli Teravih namazı kıldıran, mütevazı yaşantısı, efendiliği ve yardım severliliği ile İnegöllülerin gönlünde taht kuran Hafız Osman Hoca Efendi, doğduğu köy olan Keles ilçesinin Yazıbaşı köyündeki eski Caminin yerine yeni bir Cami yapılması için harekete geçerek, ağırlıklı olarak İnegöllü hayır severlerden topladığı yardımlarla 25 Ekim 2009 tarihinde Yazıbaşı Köyü Camiinin temelinin atılmasını sağlıyor.

Yazıbaşı Köyü Camii Yaptırma Yaşatma Derneği kurulmasına rağmen, köy halkının gelir kaynaklarının kıt olması nedeniyle görev Hafız Osman Hoca Efendiye düşüyor, kolları sıvayan Hoca Efendi, İnegöllü hayırseverlerin desteğine başvuruyor.

Çoğunluğunu İnegöllü hayırseverlerin katkısının oluşturduğu yaklaşık 500 bin lira harcama yaparak Camiyi bugünkü duruma getirdiklerini anlatan Hoca Efendi, “Allah tüm hayırseverlerimizden razı olsun, kimi tuğla, kimi çimento, kimi demir, kimi de nakit para yardımında bulundu. 250 metrekare kapalı alana sahip camimizin büyük bölümünü bitirdik. Kubbeyi yaptık ama kurşun kaplama yapamadığımız için, yağışlı havalarda akma yapıyor. Kubbenin kurşunla kaplanması gerekiyor. İçerisinin boya badanası kapıları, taban kaplaması gibi işlerin yapılması gerekiyor. Ama elimizde maddi imkan olmadığı için yaklaşık 7-8 aydan beri bir çivi bile çakamadık” dedi.

Cami yaptırmanın, yaptırılan bir camiye katkı sağlamanın çok sevap olduğuna işaret eden Hoca Efendi, “Camimizi bu günkü duruma getiren özellikle İnegöllü hayırseverlerimizin katkılarıdır. Allah cümlesinden razı olsun. Kendilerinden bir gayret daha istiyoruz. İnşallah hep birlikte bu hayır işini tamamlamış olacağız. Allah yapacağınız yardımlarınızı şimdiden kabul buyursun İnşallah” diyerek, tüm İnegöllü hayırseverleri desteğe çağırdı.

Editör: TE Bilişim