İnegöl Belediyesi ta


İnegöl Belediyesi tarafından Müzeler Haftası nedeniyle düzenlenen  'Çanakkale 1915' adlı Fotoğraf Sergisi, dün İnegöl Kent Müzesi Sergi Salonunda törenle izlenime açıldı.

Dün saat 15.00'de Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, Tahtaköprü Belediye Başkanı Eşref Yiğit, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, AK Parti Bursa Milletvekili Adayı Tülin Kara, İnegöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Hanefi Yıldırım ile Yönetim Kurulu Üyeleri Sadullah Organ ve Hasan Özdemir, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Bursa Müzeler Müdürü Enver Sağır, bazı Belediye Meclis Üyeleri, Posoflular Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hakan Ergül, İnegöl Manavlar Derneği Başkanı Erdoğan Kızmaz, İnsani Yardım Derneği (İNİYAD) Başkanı Halil İbrahim Zengin, Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Tüver ile çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Kurdele kesimi öncesinde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 18-24 Mayıs tarihleri arasının Müzeler Haftası olarak tüm yurtta kutlandığını belirterek, "10 Ocak 2009 tarihinde Kültür Bakanımız Ertuğrul Günay’ın teşrifleriyle açtığımız Kent Müzemizi bu güne  kadar yaklaşık 297 bin kişi ziyaret etti. 2011 yılı içerisinde de İnegöl Kent Müzemizde, ‘Mazideki İnegöl Resim Sergisi’, ‘Resim ve Fotoğraf Sergisi’, ‘Hat, Ebru ve Tezhip Sergisi’ ‘İslam Sanatlarında Peygamber Sevgisi konulu panel’, ‘Ateşteki Sır Çini ve Seramik Sergisi’, ‘Fotoğraf ve Mozaik Taş Sergisi’, ‘İslam Dünyasında Minareler Fotoğraf Sergisi’ ve TMMOB tarafından gerçekleştirilen İnegöl Evleri Fotoğraf Sergisi, İnegöllü hemşerilerimizin izlenimine açıldı” dedi.

İnegöl Kent Müzesi olarak, Müzeler Haftası dolayısıyla iki farklı etkinliği gerçekleştirdiklerini anlatan Başkan Aktaş,  “Bursa Valiliğince düzenlenen Müzeler Haftası etkinliğinin bir ayağı İnegöl’de Kent Müzesin öncülüğünde bu sabah yapıldı. Bursa’daki tüm müzeciler ile İnegöl Kent Konseyi işbirliği ile gerçekleşen program bugün saat 11.00’de İnegöl Fatihi Turgutalp Köyü’ne yapılan tarih ve kültür gezisi şeklinde gerçekleşti. Şimdi ise İstanbul Millet Kütüphanesi arşivinde bulunan ve Bursa Kent Müzesinin haricinde şu ana kadar hiç sergilenmemiş ve bir Alman tarafından çekilmiş fotoğraflardan oluşan ‘Çanakkale 1915’ Fotoğraf Sergisinin açılışını gerçekleştiriyoruz. 80 fotoğrafın yer aldığı arşivden sergimizde 30 eser yer alacaktır. Diğerlerini de kademeli olarak sergileyeceğiz. Sergimiz, 19-29 Mayıs 2011 tarihlerinde 10 gün boyunca izlenime açık kalacaktır. Ben bize destek vererek, İnegöl Kent Müzemizde 9. sergimizi açmamıza sebep olan Bursa Kent Müzemize ve değerli yöneticilerine çok teşekkür ediyorum. Bu vesile ile Müzeler Haftasını Kutluyor, hepinize saygılar sunuyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kesilen kurdele ile fotoğraf sergisi izlenime açılarak gezilip, fotoğraflar incelendi.

Editör: TE Bilişim