CHP İnegöl İlçe Başk

CHP İnegöl İlçe Başkanı Erol Kazanç, AK Parti hükümetinin hiçbir alanda kendisine muhalefet istemediğini belirterek, “En son meclisten geçirdikleri eğitim yasasındaki tahammülsüzlük. Komisyonlarda başlayıp, mecliste devam eden, sonra KESK eylemleri ile sokaktaki muhalefete bile tahammülsüz olduklarını gösterdiler” dedi.
Bu konuda, sol, sosyal demokrat, yurtsever çevrelerin ciddi bir hesaplaşmayı göze alması gerektiğine vurgu yapan Erol Kazanç, “Eğer bunu göze alamazsak, AK Parti zihniyetinin istemlerinde asla sınır olmaz.  Artık müdahil olma zamanıdır, düzmece kasetlerle içeri alınan paşaların, yazdıkları yazılardan dolayı tutuklanan gazetecilerin, parasız eğitim isteklerinden dolayı Bakanları protesto eden öğrencilerin tutuklanmalarına karşı durma zamanı gelmiştir. Çünkü, AK Parti iktidarı ABD güdümlü düşüncelerinin karşısındaki muhalefete tahammül edemiyor. Orta doğuda aynı dinden insanların birbirine düşürülerek, akıtılan kanın kokuları burnumuza kadar gelirken, bu mezhepsel savaşın tek galibinin emperyalizm olduğunun bilinmesine rağmen bizi yönetenlerin savaş çığırtkanlığı yapmasına, dur deme zamanı gelmiştir.
Karşı duruşun siyasi tarafı olmamalı.  Türkiye, ABD güdümünde tehlikeli bir serüvene sürüklenmekte, belki yıllarca yaralarını saramayacağımız komşu ülkelerle olan savaş yanlısı politikalarının, yalnız bizim gibi düşünenleri sıkıntıya düşürmeyeceği bir gerçektir. Olumsuzluklardan zaman içinde tüm ülke insanımız mağduriyet yaşayacaktır ki, bu yüzden karşı duruşu tüm ulus göstermelidir” diye konuştu.
İNEGÖL’ÜN BÜTÇESİNİ MAKSİMUMDA MI KULLANIYORSUNUZ?
Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın geçtiğimiz  Cuma günü basın yoluyla  paylaştığı, hedefteki 26 projesinden bahsederken, daha önce İnegöl halkına göndermiş olduğu mektuplardaki 32 projesini, 30’a indirdiğini tespit ettiklerini anlatan Kazanç,  “Mektubun sonunda Başbakanınızın değindiği İnegöl’ün kaynaklarını en maksimum verimlilikte kullanma sözünü hatırlatmak istiyoruz. Üç ayda beğenmeyip değiştirdiğiniz döner kavşaklardaki peyzaj çalışmaları, ana caddelerdeki daha önce yaptığınız kaldırımları bozup cep parklara çevirmeniz, İnegöl’ün bütçesini ne kadar maksimumda kullandığınızın göstergeleri değildir inşallah” dedi.

Editör: TE Bilişim