İnegöl Mobilyası Tan


İnegöl Mobilyası Tanıtım Grubu tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, tanıtım çalışmalarının daha kapsamlı bir şekilde ve dernek çatısı altında yürütülmesi amacıyla kurulan İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneğinin (İMOS) ilk olağan Genel Kurul toplantısı dün Sani Konukoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Yapılan kongre sonucunda, İMOS Derneği Başkanı Mesut Baysal güven tazeledi.

Dün saat 17.00'de yapılan olağan Genel Kurul toplantısına, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, CHP İlçe Başkanı Erol Kazanç, Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan MÜSİAD İnegöl Şubesi Başkanı Ahmet Güleç ile dernek üyeleri katıldı.

YAPILANLAR HEPİMİZ İÇİNDİR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan Genel Kurulun açış konuşmasını yapan İMOS Derneği Başkanı Mesut Baysal, artık daha hızlı hareket etme zamanı geldiğini belirterek, "Bugün İnegöl için büyük bir gün. İnegöl mobilyasını daha büyük hedeflere taşımak amacıyla kurulan derneğimiz yeni yönetimine kavuşuyor. Her geçen gün piyasanın daha da zorlaştığı sektörümüzde, İnegöl mobilyacısının ve mobilyasının farkını göstermek için verdiğimiz çabaların meyvelerini almaya başladığımız ama hala tam olarak istediğimiz yere gelemediğimiz bir gerçek. Ancak bu birlik ve beraberlik bizi daha yukarılara taşıyacak en önemli motivasyon unsurudur. Geçtiğimiz yaklaşık 19 ay içerisinde gerek ulusal basında yaptığımız reklamlar gerekse yerli ve yabancı platformlarda yaptığımız tanıtım faaliyetleri, hepinizin malumu. Dernek olarak bu tanıtım faaliyetlerinin yanına mobilya üreticimizin uluslararası pazarda da daha etkin yol alabilmesi ve ihracatını arttırabilmesi için devletimizin verdiği destekler kapsamında projeler üreteceğiz. Şu ana kadar Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansına (BEBKA) bir proje verdik bile. Ayrıca bu hafta Almanya'da düzenlenecek olan İnterzum ve Ligna Fuarlarına ziyarete gidecek firmalara KOSGEB desteğinin çıkmasını sağladık. Yaptığımız şeyler hepimiz içindir. Bundan sonraki  yapacaklarımızı da hep beraber yapmalıyız. Bize verdiğiniz desteği esirgemediğiniz sürece, bize emanet edilen bu bayrağı çok daha ilerilere taşıyıp, bizden devralmak isteyenlere devredeceğimize inancım tamdır. Hedef, 2023 yılında İnegöl olarak 1 milyar dolar tutarında  mobilya ihracatıdır. Kongremizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

YAPACAK ÇOK İŞ VAR

İFOR şirketinin hayırlı işlere imza attığını ifade eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Her yeni bir başlangıç sıkıntı ile başlar ama eğer inanıyorsanız, hedefinize odaklandıysanız, amacınıza ulaşmamamız için hiçbir sebep yok. Ben 2004 yılında Belediye Başkanı seçildim. 1 Nisan 2004 tarihinde göreve başladım. 4 Nisan 2004 tarihinde de MODEF Fuarı vardı. Elime bir konuşma metni tutuşturdular. ‘MODEF'in Başkanı olarak konuşacaksın’ dediler. Bir de o zaman fuarları 10 gün yapıyorduk. Fuarı bitirdik, bir ya da 2 gün geçti. Bir poşetin içerisinde bana para ve çek getirdiler. Bu fuardan alınan para ve çekler denildi. Bunları ne yapacağımı sorduğumda, ‘bir yere saklayacaksın’ denildi. Bu bir sıkıntı yapar. Ben bu parayı niye muhafaza edeyim, hangi hakla. Tabi gerçekten Perşembe pazaryerinde ki süreçten günümüze kadar gelen bir fuar süreci başladı. İFOR'u kurarak şirketleşme sürecine girdik. Bu fuar şirketi 6 bin 600 metrekarelik fuar alanını 24 bin 500 metrekareye çıkardı. İnegöl Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesine yaklaşık 100 bin liralık makine ve ekipman desteği yaptı. 20 bin liraya 2 tane mahalle koruluğu yaptı. Böyle hayırlı işler de ortaya çıkıyor. Nihayetinde az bir üye ile oluşmuş bir süreç olabilir ama bu şehir için mobilya önemli ise, mobilya bu şehir için ana kalemse inanıyorum ki, bu derneğin ileriki Genel Kurulları da çok adaylı ve projeli geçecektir. Yapacak çok iş var. Bu manada da beyin gücüne, birlik ve beraberliğe ihtiyaç var" diye konuştu.

BAŞARMAK İÇİN ÖNCE HEDEFİN OLMASI LAZIM

İnegöl'ün, Türkiye'de ciddi manada kendinden söz ettiren bir şehir olduğunu belirten MÜSİAD İnegöl Şubesi Başkanı Ahmet Güleç ise, "Cumhuriyetimizin 100. yılında, 2023 yılında İnegöl nüfusunun şimdiki nüfusunu katlayacağını ve ihracatının 3-4 milyar dolar olacağını hayal etmemek mümkün değil. Bu potansiyel İnegöl'de var. Bu potansiyeli oluşabilmesi için ne yapmak lazım? Aslında başarıyı inceleyenler diyorlar ki, ‘başarmak için önce insanın hedefinin olması lazım.’ Hedef demek, somut bir şeydir. Hayal değildir. İkincisi de, bu hedefi yakalayabileceğine kuvvetli iman etmek gerekiyor. Diyoruz ki, ‘dil ile ikrar, kalp ile tasdik etmek lazım.’ Böyle olmayan bir iman olmaz. Dolayısıyla bu hedefimizi gerçekleştirmek için ciddi anlamda iman etmemiz lazım. Hedefimiz her ne olursa olsun. Üçüncüsü de bu iman ettiğimiz hedefi başarıya götürecek şekilde aşamalandırmamız gerekiyor. Dördüncü de çok ama çok çalışmak gerekiyor. Günümüz dünyasında az çalışanın bir yere gelmesinin imkanı yok. İnegöl Mobilya Tanıtım Grubunun bir tane hedefi vardı. İnegöl'ü dünya da tanınan prestijli bir mobilya şehri haline getirmek. Katma değeri yüksek, tasarım odaklı, aynı zamanda kapasite odaklı bir şehir haline getirmek. Birinci aşamada kendimizi kabul ettirmemiz gerekiyordu. Biz İnegöl olarak bunu kabul ettik. ‘İyi ki bu Tanıtım Grubunu kurduk’ diyoruz. Türkiye'de İnegöl gerçeğini kabul etti ve tanımış oldu. İkinci aşamada da bunu yönetebilmek için tüzel kişiliğe ihtiyaç vardı. Bu konuda Belediye Başkanımızın, İTSO Başkanımızın, Mobilyacılar Odası Başkanımızın, bütün sivil toplum kuruluşlarındaki arkadaşların ciddi anlamda, zamanını, parasını ve bilgisini harcayarak bu noktaya gelindi. Ama bunu sürdürebilmek için, bu dinamizmi uzun dönemine yaymak için artık bir kişilik gerekiyordu. Derneğimizde bu kişiliği doldurdu. İnanıyorum ki, bu hedeflerimizi daha çok somutlaştıracak. Çünkü bizim hedefimiz var ve bu hedefe inanıyoruz. Bize ne düşüyorsa çok çalışacağız. Önümüzdeki 10 yılda dünya da tanınan İnegöl Mobilyası gerçeğini kabul ettireceğiz" dedi.

MESUT BAYSAL GÜVEN TAZELEDİ

Konuşmaların ardından Genel Kurul gündeminin görüşülmesinin, raporların okunup, yönetim ve denetim kurullarının aklanmasının ardından tek liste ile seçime gidildi.

Yapılan seçim sonucunda üyelerin oy birliği ile Mesut Baysal yeniden İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği Başkanlığına getirilirken, Yönetim kurulu üyeliklerine İrfan Aydınlı, Burhan Alıcı, Haluk Özbek, Mustafa Akyol, Ufuk Yaran, Orhan Okur, Denetleme Kurulu asil üyeliklerine ise, Ahmet Güleç, Özcan Ayhan ve İsmail Kösen seçildiler.

Genel Kurul Toplantısı, İMOS Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Akyol'un dua etmesinin ardından son buldu.

Editör: TE Bilişim