Dün Türkiye Elektrik

Dün Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketinin (TEİAŞ) Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) bulunan İnegöl Trafo Merkezini TEİAŞ Güney Marmara Bölge Müdürü Necdet Gürler ile inceleyen AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl'e ihtiyaçtan fazla elektrik gücü sağladıklarını belirtti.
Dün saat 15.00'de AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli ve bazı yönetim kurulu üyeleri, AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Akif Kılıç ile TEİAŞ Bursa İşletme ve Bakım Müdürü Zafer Girgin ile birlikte incelemeler yapan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin'e, çalışmalarla ilgili bilgiler veren TEİAŞ Güney Marmara Bölge Müdürü Necdet Gürler, İnegöl ile tüm kasaba ve köylerindeki elektrik ihtiyacını OSB sahası içerisinde bulunan 100'er MVA'lık 2 adet trafo ile sağlandığını belirterek, "Bu trafolardan bir tanesi OSB'nin ihtiyacını diğeri de tüm İnegöl'ün ihtiyacını karşılamaktadır. Organize Sanayi Bölgesinin enerji ihtiyacını karşılayan 100 MVA'nın kapasitesi dolduğundan OSB'deki büyüme ve gelişme devam ettiğinden enerji kapasitesinin de yüzde 50 arttırılması gereği ortaya çıkmıştır. Bu yüzden TEİAŞ İnegöl Trafo Merkezine 50 MVA'lık bir trafo daha ilave edilecektir. Yapılacak trafo ilavesinin maliyeti yaklaşık 2 milyon 500 bin TL olup, bu maliyetin yarısı TEİAŞ tarafından, geri kalanı da İnegöl OSB Yönetim Kurulunca karşılanmaktadır. Ancak OSB'nin ödediği bu bedel TEİAŞ'a ödenen İletim Sistem Kullanım bedelinden mahsup edilmek suretiyle yaklaşık 1,5 yıllık süre içerisinde OSB Yönetimine geri ödenecektir. Bu çalışma neticesinde hem OSB'nin enerji ihtiyacı karşılanmış alacak, hem de İnegöl'ü besleyen 100 MVA'lık trafolarda arıza ya da problem çıkması halinde yeni bir alternatif daha sunulmuş alacaktır" dedi.
İnegöl'e ihtiyaçtan fazla elektrik gücü sağladıklarını ifade eden AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, "Şuan ihtiyacın önünde gidiyoruz. Özellikle İnegöl’ün elektrik beslemesiyle ilgili OSB’de yer alan trafo güçlerine sürekli ilave yapılıyor. En son ilave edilen 50 MVA’lık trafonun bir çıkışı da 2.OSB’ye verilecek. Bu konuda biliyorsunuz oradaki sanayici arkadaşların sürekli bir serzenişi var, elektrik fiyatları yüksek diye. İnşallah iki bölge arasındaki elektrik iletim hattı yapıldığında, hem yüzde 25-30’a kadar indirim sağlanmış olacak, hem de daha sağlıklı bir kullanıma kavuşacaklar. Buradaki çalışmada 2-3 ay içerisinde bitmiş olacak. Biz şehri de düşünmek zorundayız. Bölge Müdürümüz 100’lük trafonun şuan yüzde 80 oranında kullanıldığını ama İnegöl sürekli büyüdüğü için 100 MVA’lık yeni bir trafo için hazırlık yaptıklarını ve en kısa sürede uygulamaya geçeceklerini belirttiler. Bizde kendilerine teşekkür ediyoruz. Biliyoruz ki, enerji kesilince hayat duruyor. Hayatın durmaması için enerjinin sürekli akması gerekiyor. Kurulu kapasitenin yüzde 80’inin kullandığını söylemiştim, yeni ilave olacak yüzde 33’lük kapasite ile İnegöl’ün ileriye dönük 25-30 yıllık enerji ihtiyacını karşılamış olacağız. İhtiyaç daha hasıl olmadan 7-8 ay sonra ilave yapılmış olacak" diye konuştu.
Ankara-Bursa Karayolunun İnegöl şehir merkezi kısmında bulunan aydınlatma direklerinin eskimesi nedeniyle lambaların birçoğunun yanmadığını belirten Şahin, "Bu hat üzerindeki kablolar büyük tahribat görmüş. Komple yenilenmesi gerekiyor. Bundan yaklaşık 15 gün önce konuyu ele aldık. Proje hazırlanması konusunda İnegöl Belediyemize destek verdik. Konuyu UEDAŞ Genel Müdürü ile görüştüm. Kendileri bu projenin uygulanması konusunda bize destek vereceklerini söylediler. Akıncılar kavşağından, Oylat kavşağına kadar yeni direklerle olan güzergah ışıl ışıl aydınlanmış olacak" dedi.
OYLAT KAVŞAĞI İHALE AŞAMASINDA
Oylat Kavşağında yapılacak  düzenlemenin şuan da ihale aşamasında olduğunu belirten Hüseyin Şahin, "Projeleri bitti, çok kısa zamanda, inşallah bu yıl içinde bitireceğiz. Avarlar Kavşağı ise daha sonra yapılacak. Projesi hazır. Çünkü 5 kilometre yolda aynı anda 3 çalışma yapmak ulaşım açısından da doğru olmaz. Adım adım Oylat kavşağından başlayarak İnegöl’e doğru çalışmaları teker teker bitireceğiz. Kısa bir süre sonra Yenişehir yolunda da çalışmalar başlayacak. Bu dönem İnegöl güzel hizmetler almış olacak inşallah" şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim