Elektrik Mühendisle

 


Elektrik Mühendisleri Odası İnegöl Temsilciliği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Tanışma Yemeklerinden biri daha önceki akşam Angelacoma Hotel'de gerçekleştirildi.

Önceki akşam saat 19.00'da düzenlenen programa Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ) İnegöl İşletmesi Müdürü Muharrem Alıç, Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkan Yardımcısı Abdullah Büyükışıklar, Elektrik Mühendisleri Odası İnegöl Temsilciliği Başkanı Mehmet Dede, Yönetim Kurulu Üyeleri Cahit Yaran, Ozan Can ve çok sayıda oda üyeleri katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Elektrik Mühendisleri Odası İnegöl Temsilciliği Başkanı Mehmet Dede, Enerji Yöneticisi eğitimlerini vermek için çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Bursa Şubemiz tarafından başvuru yapıldı. Bu konuda izin alınabilirse, teorik eğitimleri Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi verebilecek. Bunun pratik eğitimlerini de Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfında (BUTGEM) verilmesi düşünülüyor. Çarşamba günleri üye arkadaşlarımıza 14.00 - 17.00 saatleri arasında Bursa Şubesi avukatımız iş konusunda, işle ilgili karşılaşılan problemler konusunda danışmanlık yapmaktadır. Ülkemizde gerek kanuni gerekse yönetsel boşluklar nedeniyle elektrik mühendislerinin yapması gereken proje ve uygulamaları mühendisler yapmıyor. Özellikle serbest olarak çalışan arkadaşlarımız bunu iyi biliyorlar. Piyasa deyimiyle fen adamları yapıyor. Bunun sonucunda şartnamelere uygun testler yapılmıyor. İş kazaları olabiliyor. Enerji kayıpları oluşabiliyor. Örneğin, 2004 yılında Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesinin, Bursa Şevket Yılmaz Hastanesi ile ilgili verdiği rapordaki eksiklikler yangın çıkıncaya kadar giderilmemişti. O eksiklikler giderilmiş olsaydı, belki de bu yangın çıkmayacaktı. Sonuçta bu hepimizi ilgilendiren toplumsal bir sorumluluk diye düşünüyorum. Meslektaşlarımızın yaptığı proje ve uygulamalar elbette ki daha az hata içerecektir. Ülkemiz elektrik enerjisinin yüzde 50'sinin dışarıya bağımlı olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Bu konuda da çalışmalar yapılacaktır. İnegöl temsilciliği olarak, asansörlerin periyodik kontrolü amacıyla İnegöl Belediyesiyle bir kontrol protokolü imzaladık. Bunu da hayata geçirmeye çalışacağız. Kısmi tespitlerimizi yaptık. Bunun dışında İnegöl Temsilciliğindeki arkadaşlarımızın tanışması için sanal ortamda bir dosya oluşturduk. Küçük bir fotoğraf koyup, yanına hangi okuldan mezun olduğunu, nerede çalıştığını, kişisel bilgilerin olduğu bir forum oluşturduk" dedi.

22 Ocak 2011 tarihinde TMMOB İnegöl İlçe Koordinasyon Kurulu tarafından Organize Sanayi Bölgesi Toplantı salonunda 'İlçemizde Çalışan Mühendislerin Sorunları' konulu bir panel-forum düzenleneceğini ifade eden Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkan Yardımcısı Abdullah Büyükışıklar ise, "Biz özellikle serbest çalışan mühendisler ile ilgili bir çalışma yapıyoruz. Ben 17 yıldır bu mesleğin içindeyim. Yasalarla ilgili aşamadığımız bir çok engel mesleğimizi yapmamızı engelliyor. Belediye, OSB ve UEDAŞ’tan olsun, inşallah bunların tamamını konuşabilir hale geliriz. Ben panele bütün arkadaşlarımızın katılmasını ve sorunlarını orada dile getirmesini istiyorum. Oda olarak bizim bir hukuk müşavirimiz var. Bu çalışma uygulamaya yeni girdi. Her Çarşamba günü üyelere koşulsuz, meslekle ilgili dertleri konusunda destek veriyor. Herkesin sıkıntısını anlatması gerekiyor ve bu uygulama ücretsizdir. Kişisel gelişim eğitimlerimiz bugüne kadar paralı olarak yapıyorduk. Artık bu eğitimleri ücretsiz olarak veriyoruz. İnegöl'de çok popüler olan elektrik harcamalarını sayaçlara daha az yazdıran bir alet var. O aletle ilgili reklam ve basın açıklamalarını irdelemeye devam ediyoruz. Elektrik Mühendisleri olarak bu konuda kamuoyunu bilgilendireceğiz. Şuan o alet işe yarar veya yaramaz diye bir şey diyemiyoruz. Daha önce Bursa'da satılan başka aletlerin elektrik faturalarını ucuzlatmadığı ortaya çıktı. Şimdi İnegöl'deki aletin tetkiklerini yapalım. 10 gün içerisinde bu tetkikleri bitirip, gerekli bilgiyi basın aracılığıyla duyuracağız. Benim kişisel fikrim yüzde 99 böyle bir şey yapamaz. Gene de bilimsel bir sonuç bulmak lazım. TMMOB İnegöl İlçe Koordinasyon Kurulu olarak üzerine gittiğimiz, İnegöl'ün gündeminde olan bir altın olayı var. Altın çıkarılması meselesi var. Bununla ilgili çok ciddi bulgular elde ettik. Yaklaşık 2 yıllık bir çalışma var. İnegöl kamuoyunu da altın konusunda bilgilendireceğiz" diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim