AGD’den İstanb

AGD’den İstanbul’un Fethi Şölenine Davet


Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İnegöl Şubesi Başkanı Kenan Alemdar, İstanbul’un fethinin 558. yıl dönümü nedeniyle 28 Mayıs 2011 Cumartesi günü (Yarın) düzenlenecek olan “Fetih Gençlik Şöleni”ne tüm İnegöllüleri davet etti. Kenan Alemdar, Cumartesi günü (Yarın) saat 12.00’de İmam Hatip Lisesi önünden otobüs kaldıracaklarını bildirdi.

Fethin, bütün insanlığa İslam nimetinin ulaştırılması projesi olduğuna işaret eden Kenan Alemdar, “İstanbul'un fethi de Avrupa'yı, özellikle Bizans'ı boğmakta olan insanlığın yüz karası orta çağ zulmünü tasfiye edip, yerine sevgiye, şefkate, müsamahaya, yüksek bir ruh asaletine dayanan İslam medeniyetini inşa etmiştir. Peygamberimizin müjdesine mazhar olmuş İstanbul'u 'İslambol' yapan, 7 tepesinde ezan sesinin yükselmesini sağlayan ecdadımızı bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Bu yılki Fetih Şölenimiz, Milli Görüş Lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın yokluğunda yapacağımız ilk fetih şölenimiz olacaktır. Bizler bu Fetih Şöleni’nde bunun burukluğunu, Hocamızın emanetine sahip çıkmanın gururunu yaşayacağız” dedi.

Amaçlarının, Fatih'in heyecanını gençliğe model olarak sunmak olduğunu ifade eden Alemdar, “Her yıl geleneksel olarak Genel Merkezimiz tarafından gerçekleştirilen İstanbul’un Fethi programlarına, bu yıl daha bir aşk ve şevkle hazırlanmaktayız. Bu yıl yapacağımız Fetih Şöleni, bütün çalışmalarımızın zirve noktası olacaktır. Milletimize, tarihimize ve davamıza uygun bir organizasyon yapmak için tüm Türkiye’de olduğu gibi İnegöl’ümüzde de canla başla çalışıyoruz. Fethin 558. yılında İzmit’te buluşacağız. Programa Türkiye'nin ve birçok İslam ülkesinin devlet büyükleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katılacaktır. Fethi yeniden yaşamak ve yepyeni fetih ufuklarına yelken açmak için, tüm halkımızı Fetih ve Gençlik  şölenimize bekliyoruz” diye konuştu.

28 Mayıs Cumartesi 2011 günü gerçekleşecek olan İstanbul’un Fethi Şölenine aynı gün saat 12.00 de İmam Hatip Lisesi önünden otobüs kaldıracaklarına bir kez daha vurgu yapan Alemdar,  Şölene katılacakların 711 12 99 nolu telefona kayıt yaptırmalarını isteyerek, “Gün ecdadımızın bıraktığı Fetih emanetine sahip çıkma günüdür. Gün Fetih günüdür. Gün Fethi yeniden yaşama günüdür” dedi.

Editör: TE Bilişim