Kısa bir süre önce y

Kısa bir süre önce yapılan kongre sonucunda İnegöl Fotoğraf Sanatçıları Derneği (İFSAD) Başkanlığına getirilen Resul Gümüş ve yeni yönetimi, dün saat 10.30'da Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette jest yapan dernek yönetimi, Başkan Aktaş'a, çocukları Sıla ve Hilmi Safa Aktaş’ın fotoğrafının bulunduğu bir tablo hediye etti.

Ziyarette konuşan İFSAD Başkanı Resul Gümüş, derneğin 2008 yılında kurulduğunu belirterek, "2012 yılı başında olağan genel kurul toplantısını gerçekleştirdik. Yeni yönetim olarak da üyelerimizin teveccühleri ile göreve başladık. İlk ziyaretimizi Belediye Başkanımıza yönelik gerçekleştiriyoruz. Dernek olarak çeşitli etkinliklerde bulunuyoruz. Bunların başında Halk Eğitimi Merkezi işbirliği ile gerçekleştirdiğimiz fotoğraf kursumuz var. Kent konseyinin planlamış olduğu kent rehberi ile alakalı İFSAD olarak gereken desteği sağladık. Onun haricinde belediyenin düzenleyeceği fotoğraf yarışmasına destek vereceğiz" dedi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, İFSAD'ın yeni seçilen yönetimine başarılar dileyerek, "İnegöl'ümüz sivil toplum kuruluşları (STK) anlamında zengin bir potansiyele sahip ama İFSAD işlevsellik olarak da bana göre şehirde önemli bir aktiviteyi yerine getiren derneklerden bir tanesidir. İnegöl, nüfusu, sosyo-kültürel yapısıyla, tarihi ve doğal güzellikleri ile bulunduğu coğrafyası ile aslında çok değerli ve ehemmiyet arz eden bir yer. Belki de işin bu yönü İnegöl'ü daha değerli ve önemli kılıyor. Dolayısıyla fotoğraf sanatçısı içinde İnegöl bir ilham kaynağıdır. Bu manada tabi bu işe yıllarını vermiş ağabeylerimiz var. 2008 yılında kurulan İFSAD, bu sanatın resmi çatısı oldu. STK'larda görev almanın fedakarlık gerektiren bir iş olduğu bilinciyle çalışan arkadaşlara başarılar diliyorum" diye konuştu.

Ziyaretin sonunda İFSAD Başkanı Resul Gümüş, Başkan Aktaş'a çocukları Sıla ile Hilmi Safa Aktaş’ın fotoğraflarının bulunduğu  bir tablo hediye etti.

Editör: TE Bilişim