Siyasi Partiler gene


Siyasi Partiler genel seçimlere tüm hızıyla hazırlanırken, AK Parti İnegöl İlçe Gençlik Kolları tarafından, hemşeri dernekleri, kültür dernekleri, folklor dernekleri olmak üzere 15 derneğin gençlik kolları başkan ve yöneticilerine yönelik yemekli toplantı düzenlendi.

Geçtiğimiz Cuma akşamı saat 20.30'da Orhan-2 İnegöl köftecisinde düzenlenen yemeğe, AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Bülent Temelli, AK Parti Bursa Milletvekili Adayı Hüseyin Şahin, bazı il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, AK Parti İnegöl İlçe Gençlik Kolları Başkanı Oktay Arda, gençlik kolları üyeleri, derneklerin gençlik kolları başkan ve yöneticileri katıldı.

Yemeğin ardından toplantıya, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) çok amaçlı salonda devam edildi.

Toplantının açış konuşmasını yapan AK Parti İnegöl İlçe Gençlik Kolları Başkanı Oktay Arda, İnegöl'de çok genç nüfusun olmasına rağmen, gençlere yönelik çalışmalarda  eksikliğin olduğunu düşündüklerini belirterek, "Bu eksikliği gidermek adına bir program düzenledik. 150 bin civarında seçmen var. Bunun 50 bini 18-35 yaş arası genç seçmenleri oluşturuyor. Bu gerçekten çok ciddi bir oran. Türkiye'nin geneline baktığımız da, İnegöl Türkiye'nin bir ahengi. Küçük bir Türkiye İnegöl. Ülkemizin yarınlarının yönetilmesi ile alakalı en büyük etkenlerden biri gençlik. Bu gençlikle muhatap olamama gibi bir eksikliği hissettik. İnegöl'ün geniş tabanlı olarak gençlerine ulaşamayacağımızı gördük. Bu genç nüfus çok önemli. Gençliğin kendini anlatabilmesi konusunda bir taban oluşturmak adına bir takım gayretler göstermek istedik. Dolayısıyla derneklerimizin gençlik kollarını bir araya getirdik. Gençliğin bir arada bulunması konusunda bir ses oluşturması noktasında ilk olarak böyle bir program düzenledik. Bu gün 16 dernek gençlik kolları, ileriki günlerde gençliğin kendi arasında kurduğu bir yönetim şekliyle daha genişleyerek, temennimiz odur ki, ileride 40 bin kişilik genç nüfusu bir araya getirerek, sosyal ve kültürel veya siyasal programlar yapmanız bizim hayalimiz. Gençliğin buna ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Yolun sonunun da inşallah hep birlikte  çalışarak, genç nüfusa bir taban yaratmak istiyoruz. Bu, belki Türkiye'de örnek teşkil edecek bir çalışma olabilir. Bu kurulacak gruba herkesin destekçi olacağına inanıyoruz. Genç birlikteliğin İnegöl'e karizma katacağına inanıyorum. Gençlikle bir araya gelerek, ünlü sanatçıları, yazarları, köşe yazarını İnegöl'e getirip, böyle güzel bir kültürel sosyal faaliyetler yapabilmelerinin yolunu açmak istiyoruz. Bundan sonra yapacağımız toplantılarda, gençlerimizi bir araya getirip belediye başkanımız, milletvekili adayımızla sorunlarınızı dinlemek istiyoruz. Diğer siyasi partilerde istediklerinde bu  toplantılara katılabilirler. Bu ilk adım, 4'ncü, 5'nci adımlarda daha güçlü bir gençliğin tabanını oluşturabilirsiniz" dedi.

AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli’de, "2003 yılından itibaren Türkiye'de her şey değişti. Başbakanımız 'Türkiye'de her şey eskisi gibi olmayacak' demiştir. Sağlık, eğitim, hizmetler büyüdü. Artık Avrupa standartlarında eğitim kalitesi var. 81 ilimizde üniversite. Eskiden Başbakanlarımız bayram yolculuğuna çıkanlara, 'mecbur kalmadıkça çıkmayın yola' derlerdi. Bu gün Cumhurbaşkanımız, Başkanımız, 'Aman hız yapmayın' diyor. Arada geçen 8 senede ulaşım da değişti. Komşudan elektrik alan ülkeden komşularına enerji satan bir ülke haline geldik. Başbakanımız, 'dünyada hiç bir şey eskisi gibi olmayacak' diyerek, ikinci parola ile yola çıktı. Artık Türkiye her şeye müdahil olacak. Gençlerin önünü açan çok önemli projeler oldu. Gençleri siyasete katmak için kota koyarlardı. Bugün ise İl Genel ve Belediye Meclisi üyelikleri için gençlerin önü açıldı. AK Parti, genel seçimlerde Milletvekili aday listelerine ön sıralarda gençleri koydu. Siyaset değişirken, yüzlerde değişiyor. Siyaset AK parti ile birlikte meslek olmaktan çıktı. Siyaset akademileri oluşturuluyor. 6 şehirde uygulanıyor" şeklinde konuştu.

AK Parti Bursa 3'ncü sıra Milletvekili adayı Hüseyin Şahin ise, 23 yaşından bu yana iş hayatında ataklar yaptığını, Genç İşadamları Derneği'ni kurduklarını, bu dernekte yönetici olduğunu, bu çalışmalar çerçevesinde Türkiye'nin bir çok iline gittiğini belirterek, "Gezerek bir takım ilişkiler kurarak, bunları hizmete dönüştürmeye çalıştık. İl Genel Meclis üyeliği yaptım. Bazı yönetimlere aday olduk, kaybettiklerimiz oldu. Türkiye İş Adamları Konfederasyonunu kurduk. Bir sonraki seçimde ayrıldık, aday olduk. Bir sürü inişli çıkışlı mücadele verdik. Ticaret ve Sanayi Odasında meclis üyeliği yaptım. İkinci bir organize sanayi bölgesi oluşması için çok çalışma yaptık. 2007 yılında Ankara'dan bu kararı aldık. Gençlik azmi çok başkadır. Gençliğin içindeki kan çok başkadır. İçinizdeki cevheri öyle iyi tutun ki, öyle mücadele edin ki, Atatürk 'Cumhuriyeti gençliğe emanet' ediyorum derken, içimizdeki gençliğe emanet ettiği anlaşılsın. Türk gençliğinin damarlarında dolaşan asil kan, mücadeleci ruh hiç bir zaman bitmesin. Bitmemesi lazım. Sizinle, belki AK Parti çatısı altında, belki farklı mecrada Gençlik Platformu, oluşturup İnegöl'de söz sahibi olacak yeni bir organizasyona gidebilirsiniz. Bir ağabeyiniz olarak bilin, her zaman yanınızda olacağım. İnandığınızı sonuna kadar savunun" dedi.

Editör: TE Bilişim