12 Haziran'da yapıla


12 Haziran'da yapılacak olan genel seçim çalışmalarına dün İnegöl'de devam eden AK Parti Bursa Milletvekili adayı Cemile Yiğit, MER-PA’yı  gezerek hem pazarcı esnaftardan hem de vatandaşlardan destek istedi.

Dün saat 15.00'de AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Bülent Temelli, İlçe Kadın Kolları Başkanı Tülay Amuk ve parti yöneticileri ile birlikte pazaryerini gezerek destek isteyen AK Parti Bursa Milletvekili adayı Cemile Yiğit, Türkiye'de bir ilçe il yapılacaksa bunların en başında İnegöl'ün geldiğini belirterek, "Hepimiz biliyoruz ki, İnegöl, eğer bir yer il yapılacaksa bu ilçelerin başında gelir. Tahmin ediyorum bu konuda Bursa Teşkilatımız ve Ankara Genel Merkez olmak üzere hepimiz aynı kanaatteyiz. İnegöl potansiyeli açısından il olmayı hak ediyor. Yalnız şuan yeni çıkan ve bundan önce alınan karar ile beraber 81 ilin üstüne çıkartılmaması ile alakalı bir durum var. Bu konuda düşüncem ise, her alınan kararın arkasındayız. İnegöl’ün, Bursa’ya bağlanması konusu değerlendirilirken, yapılacak bir konu varsa ben de İnegöl’ün genel potansiyeli açısında Büyükşehir sınırları içerisinde olmamasını düşünüyorum. İnegöl’ün Büyükşehir sınırı içerisinde değil, şu anki konumunda devam etmesini istiyoruz. Yasaların uygulanması ile ilgili bir harekette hepimizi yasaların etrafındayız. Burası bir hukuk devleti yasalar her yerde uygulanabilir" dedi.

Basın mensuplarının 'Seçimlere az bir süre kaldı ama Türkiye’de seçmenler henüz seçim havasına giremedi, bunu neye bağlıyorsunuz?' sorusu üzerine konuşan Milletvekili Adayı Cemile Yiğit, "Türkiye seçim havasına girdi. Seçimlerin sonucu aylar öncesinden belli. Çünkü, galibi belli olan bir maçın oynanması gibi bir durum yaşıyoruz. Ben şunu her yerde söylüyorum. Bu işin galibi halk, halkın galip olduğu bir seçim yaşayacağız. Bu ülkede yaşayan her vatandaş, Türkiye’de tesis edilen istikrarın devam etmesini istiyor. İstikrarın sürmesi ve Türkiye’nin büyümesi içinde yeni bir 2023 hedefi ortaya koyan bir partiyiz. Bursa'dan çıkaracağımız milletvekili sayısı ile ilgili bir şey söyleyemem. Biz asla seçmenimizin kalbine ipotek koyamayız. Şimdi bizim söyleyeceğimiz bir söz, seçmenin kalbine koyulacak bir ipotektir. Bu halk istikrarın devamını istiyor. Halk 8,5 yılda yapılanların farkında" diye konuştu.

HUZURLU BİR SEÇİM YAŞANIYOR

Seçim çalışmalarına parti olarak hızla devam ettiklerini belirten AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli ise, "Seçim çalışmaları güzel gidiyor. Seçim havası var ancak 10-15 sene önceki seçim atmosferini beklersek yanlış olur. Yeni seçim kanununa göre gerek partilerimizin yapmış olduğu centilmenlik anlaşmalarına göre artık görüntü kirliliği oluşturacak, ses kirliliği oluşturacak ve vatandaşımızı rahatsız edecek ortamdan kaçınılıyor. Huzurlu bir seçim yaşanıyor. Vatandaşımız sonucu belli olan bir seçimin oylanmasına gidiyor. 8,5 yılda bizim anlatacak bir şeyimiz yok. Vatandaşımız eğitim alanında aldığı hizmetle, sağlık alanında aldığı hizmetle ve yollara çıktığında ulaşım kalitesini gördükten sonra kararını vermiş. 8,5 yıl iktidarda olan bir parti de normalde iktidar yıpranması olur. Ama Allah’a şükür alnımız açık bir şekilde geziyoruz, güler yüzle karşılanıyoruz. Tam tersi iktidar yıpranmasına uğrayan partiler şuan muhalefette olan partiler. Muhalefet partilerinin, bizlerin gördüğü ilgiyi görememesi işte bu sonucu doğruyor. Bu zamana kadar AK Partinin yaptıklarının doğru olduğunu gösteriyor. Gittiğimiz her yerde bunu böyle görüyoruz. 12 Haziran'da bunun sandığa yansıyacağına inanıyoruz ve istikrarın süreceğini düşünüyoruz" dedi.

Editör: TE Bilişim