İnegöl Belediye Başk

İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Güngör Sabri Günaydın, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, insanların eskiden beri hayvanlarla ilgilendiklerini,  vahşi hayvanları evcilleştirdiklerini, etinden, sütünden, derisinden faydalanır hale geldiklerini ifade etti.
İnsanların daha ilk çağda kedi, köpek, at, koyun, sığır, keçi gibi hayvanları evcilleştirdiklerini belirten Güngör Sabri Günaydın, “Hayvanların sahiplerine bağlılıkları, hayvan sevgisinin doğup büyümesine yardımcı oldu. Hayvanları seven insanlar, hayvan hastalıklarını iyileştirmek için çalıştılar. Hayvan hastaneleri, klinikleri, hayvan bakım evleri kuruldu. Veteriner hekimler, hayvan hastalıklarını belirleyip tedavi ediyorlar, hastalıklara karşı önlem alıyor, aşılarını yapıyorlar” dedi.
Hayvan dostlarının ilk kez İngiltere'de 1822 yılında hayvanları korumak, insanların hayvanlara iyi davranmalarını sağlamak, hayvanların daha iyi koşullarda beslenme ve korunmalarını sağlamak amacıyla ‘Hayvanları Koruma Birliği'ni kurduklarını anlatan Başkan Yardımcısı Günaydın,  Türkiye’de ise Hayvanları Koruma Derneğinin 1908 yılında kurulduğunu, aynı amaçlı tüm derneklerin  bir araya gelerek 4 Ekim'i Hayvanları Koruma Günü ilan ettiklerini söyledi.
İnegöl Belediyesince, sokak hayvanlarını korumak, tedavi etmek, bakımlarını yapmak amacıyla 29 Aralık 2007 tarihinde “Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkez”nin açıldığını hatırlatan Günaydın,  O günden günümüze kadar sokak köpeklerinin her türlü bakım ve tedavileri yapılmaktadır. Birçok hayvan aşılanarak sahiplendirildi. İnegöl içinden gelen şikâyetler Veteriner Hekimimiz Mesut Karıman tarafından bizzat yerinde değerlendirildi ve hayvanlar tedavi merkezine getirilerek gerekli bakımları yapıldı. Ayrıca tedavi merkezine gelen köpeklerimizin tedavileri yapılıp, aşılanıp, kısırlaştırılarak bulundukları ortama bırakılmaktadır. Son bir yıl içinde 41 adet köpek sahiplendirildi. Şu anda tedavi merkezinde 19 adet köpek bulunmakta olup, sahiplenmeyi beklemektedir. Vatandaşlarımızdan hayvan sahibi olmak isteyenlere çağrımız, Kalburt Mevkiindeki Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi’ne gelip hayvan sahibi olabilirler. Bilgi almak isteyen vatandaşlarımız  Belediye  Hizmet Masası ALO 153 telefonundan bilgi alabilirler. Amacımız tedavi merkezimize gelen tüm hayvanları sahiplendirmektir. Sahiplendirilen köpeklerimiz aşılanıp karneleri de verilmektedir. 15 yaşından küçüklerin ise aileleri ile gelmeleri yeterlidir. Hayvanlar bizlerin dostlarıdır. Hayvanları sevenler, insanları daha içten severler. Hayvanları koruyalım, onlara eziyet etmeyelim, onları sevelim, onlara yardımcı olalım. Yaralı ve hasta olanları hemen en yakın Veteriner Hekim'e, bakım merkezlerine veya kliniklere götürelim, tedavilerini yaptıralım. Hayvanlara eziyet etmeyelim, edenlere de engel olalım. Yiyeceklerimizin artıklarını çöpe değil hayvan besleyicilere verelim. Ben bu vesile ile “4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü”nü kutluyor, tüm hayvan dostlarına saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim