Yakın akrabasının ce

-Posof Belediye Başkanı Bozyiğit, Kent Müzesini Ziyaret Edip, İnegöl’ün Tarih Hakkında Bilgiler Aldı-

“Hemşerilerimin büyük çoğunluğu İnegöl’ü tercih etmiş”

Yakın akrabasının cenazesi için İnegöl'e gelen Ardahan İline  bağlı Posof İlçesi Belediye Başkanı Şükrü Bozyiğit, dün İnegöl ile alakalı bilgi edinmek üzere Kent Müzesini gezdi.

Dün saat 14.00'de Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel ile birlikte Kent müzesine gelen Posof Belediye Başkanı Şükrü Bozyiğit, Kent Müzesi Koordinatörü Nedim Bayram’dan İnegöl'ün tarihi hakkında bilgi aldı.

Posof kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hakan Ergün'ün de eşlik ettiği gezide İnegöl'e hayran kalan Posof Belediye Başkanı Şükrü Bozyiğit, İnegöl'de 30 bine yakın Posoflu hemşerilerinin yaşadığını söyledi.

İNEGÖL'DE 30 BİN POSOFLU VAR

Ziyaretin ardından bir konuşma yapan Posof Belediye Başkanı Şükrü Bozyiğit, "İnegöl’e bu benim üçüncü gelişim. Bu gelişimde Belediye Başkan Yardımcımız Turgay Yel ile İnegöl’ü dolaşma imkanı buldum. Müzecilik ülkemizde son yıllara kadar yeterince algılanamamış, önemsenmemiş, toplumla paylaşılmamış bir konu haline geldi. İnegöl, Türkiye genelinde çok büyük bir yerleşim yeri olmamasına rağmen kentin tarihini geçmişini küçük bir mekan olmasına rağmen böylesine güzel bir şekilde sunmak gerçekten çok güzel bir şey. Buranın yapılmasında emeği geçen arkadaşlarımıza İnegöllüler ve İnegöl’de oturan 30 bin Posoflu hemşerim adına teşekkür ediyorum" dedi.

İNEGÖL'Ü MERAK EDİYORDUM

Kendi memleketlerinin doğası, her şeyiyle güzel olmasına rağmen, Posof halkının İnegöl'ü yoğun bir şekilde neden tercih ettiği noktasında merakının olduğunu söyleyen Bozyiğit, "Toplum, Türkiye genelinde büyük şehirlerde yoğunlaşıyor. Tabi insanların başka şehirlere gitmesine ben göç demiyorum, aslında bir zorunluluk. İnsanlar büyük kentlerde toplanıyor. Sanayi toplumu oluşuyor. Dünya genelinde böyle bir süreç var. Türkiye'de bunu yaşıyor. Verilere göre artık Türk insanının yüzde 75'i kentlerde yaşıyor. Benim hemşerilerimin büyük çoğunluğu da İnegöl'ü tercih etmiş. İnegöl'deki gerek Organize Sanayi, gerekse diğer iş kollarının, vatandaşlarımıza aş, iş, ekmek kapısı olmasından kaynaklanıyor. Bu topraklar hepimizin. Amacımız, kardeşlik çerçevesinde bir arada yaşamamızdır" şeklinde konuştu.

Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel ise, Posof Belediye Başkanı Şükrü Bozyiğit'e başsağlığı dileyerek, "Başkanımız İnegöl’e gelince Posoflular Derneği Başkanı ile birlikte, İnegöl’ümüzün tarihi ve doğal güzelliklerini gezdirdik. Türkiye’deki 81 ilden İnegöl’de yaşayan vatandaşlarımız var. Bunların içerisinde  en çok yoğunluğu Ardahanlılar, yani Posoflular oluşturuyor. Allah birlik, beraberliğimizi bozmasın" dedi.

Editör: TE Bilişim