Modern hemşireliğin

Modern hemşireliğin kurucusu kabul edilen Florance Nightingale’in doğum günü olan 12 Mayıs 'Hemşireler Günü' ve 12-18 Mayıs 2011 tarihleri arası 'Hemşirelik Haftası', tüm dünyada olduğu gibi İnegöl Devlet Hastanesinde de sade bir törenle kutlandı.

Hemşireler Günü etkinlikleri kapsamında dün saat 10.00'da, Devlet Hastanesi Başhekim vekili Operatör Dr. Fuat Erdem, Başhemşire Meftune Coşkunarslan'a tüm hemşireler adına çiçek takdim etti.

Başhekim vekili Operatör Dr. Fuat Erdem, Hemşireler Gününün, medeni hemşireliğin kurucusu  Florance Nightingale’in doğum günü olarak bilindiğini belirterek, "Aynı zamanda 12-18 Mayıs tarihleri arası Hemşirelik Haftası olarak bütün dünyada kutlanmaktadır. Hemşirelik, sabır gerektiren, şefkat gerektiren bir o kadar da çalışma şartları zor ve ağır olan bir meslek grubudur. İnsanın doğumundan ölümüne kadar hemşireliğin insan sağlığındaki etkisinin, sağlıklıyken de hastayken de ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Onlara şükran borçluyuz. Başarılar dileriz" diyerek, tüm hemşirelerin hemşireler gününü kutladı.

Başhekim vekili Operatör Dr. Fuat Erdem, Başhemşire Meftune Coşkunarslan ve Başhemşire yardımcıları ile birlikte hastaneyi gezerek, görevde bulunan 200 civarındaki  hemşirenin Hemşireler Gününü kutlayıp, çeşitli hediyeler takdim ettiler.

Editör: TE Bilişim