Genel seçim çalışmal


Genel seçim çalışmaları hızlı bir şekilde sürdüren Saadet Partisi (SP) İlçe Teşkilatı ve Bursa Milletvekili adayları, dün Kaymakam Durmuş Gençer'i makamında ziyaret etti.

Dün saat 11.00'de gerçekleşen ziyarete, SP İlçe Başkanı Bahri Urgun, SP İl Genel Meclis Üyesi Fahrettin Bayraktar, SP Belediye Meclis Üyeleri Ayhan Baygın, Özgür Öztürk, SP Bursa Milletvekili Adayları Salih Berber, Ertan Sütçü, Necmettin Çamlıdere ve Neşe Yıldırım katıldı.

Ziyaret sırasında bir açıklama yapan SP İlçe Başkanı Bahri Urgun, parti olarak seçimlerin huzur içinde geçmesini istediklerini belirterek, "Yaklaşan 12 Haziran seçimleri münasebetiyle ilçemizde resmi kurum ve kuruluşları ziyaretler yapıyoruz. Bugünde İlçe Kaymakamımızı ziyaret ediyoruz. SP olarak, 12 Haziran seçimlerinde ilçemizde sorun ve sıkıntı olmaması yönünde çalışmalarımız devam ediyor. Biz SP olarak, seçimlerin İnegöl'de en güzel şekilde geçmesi için gayret içerisinde olacağımızı ifade etmek istiyorum" dedi.

SP İlçe Teşkilatı ile Milletvekili adaylarının yapmış olduğu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan Kaymakam Durmuş Gençer ise, "Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurudur diyoruz ama demokrasinin bayramı aslında seçimlerdir. Demokrasi bayramını da inşallah 12 Haziran'da hep birlikte yaşayacağız. Seçimlerin huzur ve güven içerisinde yapılması, seçim öncesi, seçim günü ve sonrasında vatandaşımızın iradesinin adil bir şekilde sandığına yansıması için her türlü tedbir alındı. Seçim Kurulları gerekli çalışmaları yapıyor. Bizde siyasi partilerimizle beraber bu konularla ilgileniyoruz. Kanunla ilgili yapılması gereken, ilgili mercilerin yapması gerekenler dışında bizlerde bir araya geldik. Vatandaşımızın huzuru için, çevremizin güzelliği için, yaşlılarımızı, hastalarımızı rahatsız etmeden, vatandaşımızın da özgürce oy kullanması için, centilmenlik olarak neler yapabiliriz? Onları görüştük. Bütün siyasi partilerle tam bir uyum içerisinde götürüyoruz. Ayrıca biz hem ilçe de bir yöneticiyiz hem de bir vatandaşız. Hem İlçe Kaymakamı olarak bu ziyaretten memnuniyet duyuyorum hem de seçmen olarak. Ben bütün siyasi partilere başarılar diliyorum. Allah bugünlerimizi aratmasın. Birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Bu ülke için düşüncesi olan, hizmet etmek isteyen kişiler bu seçimlerde yapacaklarını anlatıyor ve vatandaş ona göre kararını veriyor. Demokrasinin gereği de budur" diye konuştu.

Saadet Partisi olarak, seçimlerin İnegöl'de huzur içerisinde geçmesi için girişimlerinin olduğunu belirten SP Bursa Milletvekili Adayı Salih Berber ise, "Seçimlerde, seçim günün öncesindeki son gün konvoylar oluşturuluyordu O konvoyların kaldırılmasında biz aktif rol oynadık. Sıkıntılar yaşanıyordu. Bir çok parti son gün mutlaka konvoy yapıyordu. Kaldıralım dedik. Çünkü en güçlü konvoyu biz yapıyorduk. Bunu kaldırdık. SP İlçe Başkanlığı görevini yürütürken de klakson çalma işini kaldırdık. Şuan da bizim konvoylarımız şehir içine girdiği zaman klakson çalmıyor. Diğer taraftan, geçen seçimlerde biz  broşürlerimizi kartonlara yapıştırdık. Daha sonra da seçim bittikten sonra kartonla beraber alınınca hiç bir kirlilik oluşturmadı. Bizler bu konularda gerekli tedbirleri aldık. İnegöl'ümüzde Türkiye'nin az yerinde görülebilecek bir olgunlukta seçim çalışmaları sürüyor. Sadece biz değil, tüm partilerin kendilerini tanıtması için anlayışlı davranacağız. Hepimiz hizmet yarışı içerisindeyiz. Bu duygularla tüm arkadaşlarımıza, tüm partililere teşekkür ediyoruz. Vatana, millete hizmet için koşuşturuyorlar. Elbette ki hizmette farklılıklar olacak ki, yarış olsun. Her parti kendini en iyi şekilde tanıtmalı. Seçimin doğasından gelen bazı sıkıntılar vardı. Biz bunu en iyi şekilde atlattık. Yine iddialıyız. Genel Merkezler seviyesinde de, Türkiye'nin diğer yerlerindekinden öteye biz burada en rahat seçimi geçireceğiz. Bu siyasi olgunluk İnegöl'ümüzde var" dedi.

Editör: TE Bilişim