12 Haziran'da yapıla


12 Haziran'da yapılacak olan genel seçim çalışmalarına dün İnegöl'de devam eden AK Parti Bursa Milletvekili adayı Ayşe Hacıoğlu, dün İnegöl Zihinsel Engelliler Derneğini (İZED) ziyaret ederek, destek istedi.

Dün saat 13.30'da gerçekleşen ziyarete AK Parti Bursa Milletvekili adayı Ayşe Hacıoğlu, İnegöl İlçe Başkanı Bülent Temelli, İlçe Kadın Kolları Başkanı Tülay Amuk ile AK Parti bazı İl ve İlçe Yöneticileri katıldı.

ENGELLİLERE 900 ADET TEKERLEKLİ SANDALYE DAĞITTIK

İZED Yönetim Kurulu üyeleri ve dernek üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette bir konuşma yapan İZED Başkanı Halil Peynirci, 8 sene önce 6 kişiyle İnegöl Zihinsel Engelliler Derneğini kurduklarını belirterek, "İnegöl'de ailelerin çocuklarını sakladıkları ortamdan, geçen süre içerisinde şuan çok güzel yol aldık. İnegöl'de 4 tane rehabilitasyon merkezimiz, engelliler okulumuz, rehberlik araştırma merkezimiz, sosyal hizmet müdürlüğümüz ve Yenice'de Sevgi Evlerimiz var. Biz İZED olarak engelli kardeşlerimize hizmet etmekteyiz. Bugüne kadar hayırsever işadamlarımızla, siyasilerimizle, öğrencilerimizle işbirliği yaparak, ihtiyaç sahiplerine 900 adet tekerlekli sandalye dağıttık. Halen daha tekerlekli sandalye ihtiyacımız var. Sonuçta biz bu insanları mutlu etmeye çalışıyoruz. AK Parti İnegöl Kadın Kolları çok güzel çalışmalar yapıyor. Her sene Engelliler Haftasında münasebetiyle kermes yapmaktadırlar. Bu kermesin gelirini de İZED'e bağışlamaktadırlar. Bize onlarca tekerlekli sandalye aldılar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bizler, gelir elde etmek için derneğimizde galoş yapıyoruz. AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı da bizlere bir galoş makinesi aldı. Dernek gelirleri ile bizlerde 3 tane galoş makinesi aldık. Derneğimizde çocuklarımızla ve annelerle birlikte galoş yapmaktayız. Bu, gelir olmaktan öte çocuklarımız için bir sosyal etkinliktir. Derneğimiz sosyal etkinlikler de yapmaktadır. Her sene denize gidiyoruz. Bin 500 kişilik bir grup olarak Babasultan'da mevlit yapıyoruz. Çeşitli geziler düzenliyoruz. Her sene temsili asker uygulamasına özürlü çocuklarımızı gönderiyoruz. Onlara kına eğlenceleri düzenliyoruz. Biz AK Parti'ye engelli dostu diyoruz. Annelerimize en azından bakım ücreti adı altında maaş veriliyor. Belediye Başkanımız Alinur Aktaş bizlere her konuda yardımcı oluyor. Bir etkinlik yapmak istediğimizde, araç tahsisinde bulunuyor. Dernek yeri olarak bizlere burayı tahsis ettiler. Her başımız ağrıdığında başta Kaymakamımız olmak üzere Belediye Başkanımız ve AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı hep yardımcı oldular. Bizim en büyük ihtiyacımız 100-150 metrekarelik bir lokal. Annelerin toplanabileceği, bilgisayarlarımızla, galoş makinelerimizle, çekyatlarımızla çocuklarımıza rahat bir ortam kurmak istiyoruz. Çocuklarını gönüllü annelere bırakabilecekleri bir yere ihtiyacımız var. Biz bu makamlarda baki değiliz. Ama çocuklarımız için baki kalacak bu lokal önemli" dedi.

ENGELLİLER İÇİN YAPILANLAR YETMEZ

İZED’in yaptığı faaliyetlerle oldukça faal bir dernek olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan AK Parti Bursa Milletvekili adayı Ayşe Hacıoğlu ise, "Ne yazık ki Türkiye'de pek çok dernek vardır ki, sadece adı ve tabelası vardır. Ama bir yeri, yönetim kurulu ve faaliyeti yoktur. Burada siz bunu fazlasıyla aşmışsınız. Sizden de Allah razı olsun. Türkiye'de yıllardır anne, babalar çocuklarını evlere saklarlardı. Aman komşum görmesin, dışarı çıkmasın diye. Çok şükür biz bunları aştık. Elbette yeterli değil, daha fazlasının olması gerekir ama çıkardığımız yeni kanunlarla özellikle engelli vatandaşlarımızın sokaklara çıkması, iş hayatına atılması ile ilgili girişimler yapıldı ve  iyi adımlar atıldı. Daha fazla atılmalı. Engellilerimize eğitim verebilelim. Aslında bir iş sahibi olabilirler, üretebilirler. Ekonomiye katkı sağlayabilirler. Sosyal hayatta var olabilirler.  Bunu biliyoruz, görüyoruz. İmkanlar ve eşit fırsatlar verildiğinde insanların neler yapabileceğini görüyoruz. Bunun devamını diliyoruz. Bu bakımdan da annelere kolaylık olması için çeşitli desteklerde bulunuyoruz. 50 kişi istihdam edilen işyerlerinde, engelli vatandaşlarımızın istihdam edilmesi ile ilgili bir uygulamamız var. Sadece bu yeterli değil elbette. Yerel belediyelerimizin, kamu kurumlarımızın engellilere uygun olarak alt yapılarını gerçekleştiriyorlar. Çıkardığımız yasalarla, şehirlerimizin engelli dostu olmasını istiyoruz. Sadece kamu kurumları değil, yürüdüğümüz sokaklar, kaldırımlar, hastanelerin engelli dostu olması gerekir. O zaman biz gerçekten mutlu ve eşit bir ülke olacağız. Bununla ilgili olarak da çalışmalarımız kesinlikle devam edecek” diyerek,  İZED’e lokal talebini de takip edeceğinin sözünü verdi.

YAŞANAN SIKINTILARI GÖRÜYORUZ

Kendisinin sivil toplum kuruluşlarında gelen biri olduğunu hatırlatan Ayşe Hacıoğlu,  “Bugüne kadar engelliler, kadınlar ve gençlerle çok çalıştım. Birebir içerisinde olduğumuz için, yaşanılan sıkıntıları görüyoruz. Bunların olmaması için elimizden geleni yapacağız. İnşallah çok daha güzel yerlere geliriz. Elbette devletin yapması gereken atılımlar var. Ama Türkiye'de son 10 yıldır sivil toplum kuruluşlarının kapasiteleri arttı. Bazı noktalarda sivil toplum kuruluşları daha iyi çalışır hale geldiler. Buda bizim için büyük bir avantaj. İnşallah birlikte daha güzel çalışmalar yapacağız" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim