Dün Alyans Düğün Sal

-CHP Milletvekili Turhan Tayan, TBMM’ye Önerge Vereceklerini Açıkladı-

“İl olmak istiyorsanız, bizi destekleyin”

Dün Alyans Düğün Salonunda gerçekleşen CHP İlçe Kongresine katılan CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, bir kaç gün sonra İnegöl'ün il olmasıyla ilgili TBMM'ye yasa teklifi vereceklerini belirtti.

İnegöllülerden bu konuda destek istediklerini ifade eden Turhan Tayan, "Bir kaç gün sonra İnegöl'ün il olmasıyla ilgili yasa teklifi vereceğiz. Bu teklifimizi İnegöllüler adına desteklemeye hazır mısınız? İnegöllü hemşerilerim, az önce aramıza Domaniç Parti Teşkilatımızın Başkan Yardımcısı geldi. Bana dediler ki, 'Biz Domaniç olarak Bursa'ya bağlanmak istiyoruz.' Domaniç Bursa'ya bağlanmak istiyor. Bende dedim ki, 'Peki İnegöl'ü biz il yapmak istiyoruz. İnegöl'e bağlanmak ister misiniz?' 'Seve seve, koşa koşa' dediler. Şimdi siz, Bursa Büyükşehir Belediyesinin hudutları içerisine mi girmek istiyorsunuz? İl olmak mı istiyorsunuz? Lütfen söyleyiniz. Eğer il olmak istiyorsanız, bizde CHP Milletvekilleri olarak, bu konuda size hizmet etmeye hazırız. Bu bizim kolumuzu, bacağımızı koparmak değildir. Netice olarak İnegöl, İnegöl'dür. İnegöllüler bizim hemşerilerimizdir, kardeşlerimizdir. İnegöl'e hizmet etmeye yine devam edeceğiz. Ama İnegöl bugünkü, çapıyla, nüfusuyla, potansiyeliyle il olmak hakkına hem sahiptir hem muhtaçtır. İnegöl, ancak  bir il yönetimiyle yönetilebilir ve İnegöl ilerleyebilir. Onun için bu teklifimizin kabul görmesi halinde pek tabi ki, başta Yenice olmak üzere, Kurşunlumuz, Tahtaköprümüz, Alanyurtumuz da birer ilçe olacaktır. İnegöl o zaman gerçek üniversitesine kavuşacaktır. Geçmişte buraya Meslek Yüksekokulu açtık. OSB yaptık. Ama İnegöl'ün daha büyüklerine, daha güzellerine daha fazlasına ihtiyacı vardır. Onun için, İnegöl ilinin işlemlerinin tamamlanması adına buradan iktidar mensuplarına sesleniyorum. O dili dikenli Başbakan Yardımcısının il olmak için laf etmeye çalışan iktidar milletvekillerini azarlamasını basından okudum. Üzüntüyle karşıladım. Ben diyorum ki, korkmayın. İnegöl için her türlü fedakarlığa hep beraber katlanacağız. Gelin hep beraber İnegöl'ü il yapalım" dedi.

YÜRÜTMEYİ BIRAKIN, YÜRÜMEYE DEVAM EDİN

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın 'Eskiden 5 kilometre yol yaparlar, 20 defa açılış yaparlar. Ben eskiden tuvalet açılışı yapan Bakanlar bile gördüm' sözlerine de cevap veren Turhan Tayan, "Onlar eğer hayali temeller arıyorlarsa, bir takım gereksiz açılışlar veya açılışların tekrarından bahsetmek istiyorlarsa, adresi uzaklarda değil, yakınlarda aramalarını tavsiye ederim. Eğer bugün Bursa'da Orhaneli Termik Santrali faaliyette olmasaydı, Ovaakça Çevrim Santrali faaliyette olmasıydı, sadece Bursa değil, Marmara Bölgesi karanlıkta kalırdı. Kış ayının ortasında Ovaakça Çevrim Santraline bir kaç saatliğine doğalgaz gelmedi ve santral devre dışı kaldı, Marmara Bölgesi hem sanayi itibariyle durdu, hem vatandaşımız soğukta kaldı. Eğer Doğancı Barajı gibi, Nilüfer Barajı gibi barajlar yapılmasaydı, sayın Arınç, arada sırada Bursa'ya geldiğinde elini yüzünü yıkadığı suyu bulamazdı. Onun için siz gelin, geçmişi karalamayın. Geçmişin hesabını bütün siyasetçiler, bütün partiler vermiştir. Siz yolunuza devam ediniz. Yürütmeyi bırakın, yürümeye devam edin" dedi.

Editör: TE Bilişim