Geçtiğimiz hafta ger

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen kongre ile göreve yeniden getirilen İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Taş ve yeni yönetim kurulu üyeleri, dün Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı ziyaret ettiler.

Başkanlık makamında gerçekleştirilen ziyarette konuşan İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Taş, "Yapmış olduğumuz kongre ve dayanışma gecemizde bizlere destek olduğu için Başkanımızı ziyaret ediyoruz. Derneğimizin önceki durumunu en iyi bilenlerden biri Başkanımızdır. Bizler 21 kişilik bir yönetim kurulu oluşturarak, bu dağınıklığı nasıl toplarız diye bir araya geldik. İnsanlardan çok güzel destek görüyoruz. Belediyemizin destekleri inşallah daha fazla olur. Önemli olan insanları bir araya toplamaktır. Kongremizi aynı zaman da dayanışma gecesi olarak yapmamızdaki gayede zaten buydu. İnsanlara bir şeyler anlatabilmekti. Bizim kırılma noktamızda buydu. Hiç kimse bu kadar beklemiyordu. Çok şükür demek ki, insanlara bir şeyler anlatabilmişiz. İlgi ve alakaları çok iyi güzel oldu. Bundan sonra yapacağımız çalışmalarda kültürümüzü, folklorumuzu yansıtacak çalışmaları ön planda tutmamız gerekir. İhtiyacı ve sıkıntısı olanlara bizlerin aracı olması gerekir. Ahıska’nın kültürü çok farklı. Ahıskalı öyle bir durumda ki, kimseye gidip hiçbir şey isteyemez. Ama çok sıkıntıları ve problemleri olan bir toplum. Çalışma, vatandaşlık problemleri var. Biz birlik olursak bunları çözebileceğimize inanıyoruz. İnsanlara bunları anlatmaya çalışıyoruz. Toplantılar yapıyoruz. Derneğe karşı kopukluklar vardı. Biz önce bunu gidermeye çalışıyoruz. Biz birlik olursak, sorunları çözebileceğimizi söylüyoruz. Biz birlik olursak, kültürümüzü daha iyi yansıtabiliriz, daha iyi anlatabiliriz. Bununla başladık. Kongre bizim kırılma noktamızdı. İnsanlar orada yanımızda oldu. Çalışmalara başladık. Şuan folklor ekibimizi oluşturmaya çalışıyoruz" dedi.

Ziyaretten dolayı dernek başkanı ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, "Kısa bir süre önce soğuk bir kış akşamına rağmen çok sıcak, birlik ve beraberlik içerisinde çok güzel bir gece icra edildi. Öncelikle o gecenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Tabi İnegöl'ümüz bir kültür mozaiği. İnegöl'ümüz Anadolu'nun gerçekten önemli bir coğrafyası. Anadolu'nun bütün renklerini ve özelliklerini barındıran bir yer. Tabi o akşam şunu da net bir şekilde gördük ki, İnegöl'ümüz de çok miktarda Ahıska göçmeni vatandaşlarımız var. Tabi ki, onları birlik ve beraberliğini temin etmek, onların bu manada ihtiyaç ve taleplerini daha üst seviye de karşılayabilme adına derneğimiz bundan sonra daha fonksiyonel bir görev yerine getirecek. Ben de açıkçası dernek başkanımız gibi o gecenin bir kırılma gecesi olduğunu düşünüyorum. Bu manada bundan sonra yapılacak çalışmalarla Ahıska yöresine mensup insanların daha fazla gönüllerinin ve beyinlerinin tatmin edilebilmesi adına bu gecenin ben bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Bundan sonra yapacakları çalışmalarda şahsım ve belediye olarak elimizden gelen bir şey varsa, diğer derneklere olduğu gibi esirgemeyeceğimizi ifade ediyorum" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim