İnegöl Genç İşadamla

İnegöl Genç İşadamları Derneği (İGİAD) tarafından, 10 Mayıs 2011 Salı akşamı Organize Sanayi Bölgesi  konferans salonunda düzenlenen “Ekonomiye Yön Verenlerle Paylaşıyoruz” isimli toplantının konuğu, İnegöllü iş adamı İnegölspor eski Başkanı Hasan Çağlayan oldu.

Çok sayıda İGİAD üyesinin izlediği toplantının açış konuşmasını yapan İGİAD Başkanı Bahadır Bayraktar, programın konuğu Hasan Çağlayan’ın  özgeçmişiyle  ilgili bilgiler vererek, katılımından dolayı teşekkür etti.

6 yaşından beri mobilyacılığın içinde olduğunu o günden bugüne çok şeyin değiştiğini ve değişmeye devam edeceğini söyleyerek konuşmasına başlayan Hasan Çağlayan,  Tasarımın eskiden olmadığı kadar önemli olduğunu, mobilyada güncel olmanın zaruret haline geldiğini, müşteri taleplerine hızlı bir şekilde cevap verebilmenin yeterli olmadığını söyledi.

Mobilyacılığın artık bir mühendislik yanının olduğunu, bu gerçeği kavrayamayan firmaların geleceğe adapte olamayacağını belirten Çağlayan, kendisinin TOBB Mobilya Sektör Kurulu Meclisinde görev aldığını, 2009 yılına kadar devletin mobilya sektörünü bir meslek dalı olarak gördüğünü fakat sektördeki organize kuruluşların gayretleri sonucunda, 2009’dan itibaren devletin mobilyacılığı artık bir sektör olarak ayırdığını ve bunun sektör için çok önemli bir gelişme olduğunu ifade etti.

Sektördeki işadamlarına, işletmelerindeki sermaye dengelerine dikkat etmelerini, harcama kalemlerini cirolarıyla ve ölçekleriyle doğru orantılı olarak yapmalarını tavsiye eden Çağlayan,  sektörün önünün çok açık olduğunu, fırsatların her zaman var olduğunu, işletmelerin bu fırsatları görebilmek ve değerlendirebilmek için, doğru bir şekilde konumlandırması ve bilimsel hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye iç pazarında İnegöl mobilyasının yerine de değinen Çağlayan, “Kısa vadede Türkiye de başlı başına bir yeni marka çıkarak, piyasaya hakim duruma gelmesi çok  güç. Ama kısa vadede doğru olan İnegöl Mobilyasını  marka olarak benimseyip, politikanın buna uygun şekilde belirlenmesi daha hızlı netice verir diye düşünüyorum” dedi.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odasının yapmayı planladığı mobilya test laboratuarına da değinen Çağlayan, bu girişimin çok doğru ve geleceği çok iyi gören bir yatırım olacağını, İnegöl mobilyasının  ve tüm İnegöl’ün markalaşmasında atılacak en büyük adımlardan biri olacağını söyleyerek, İTSO yöneticilerini bu girişimlerinden ötürü tebrik etti.

Toplantının devamında gelen soruları yanıtlayan Hasan Çağlayan, katılımcılara ve dernek yönetim kuruluna teşekkür ederek, İGİAD’ın her zaman yanında ve destekçisi olacağını söyledi.

Editör: TE Bilişim