2006 yılında resmi o

-Kaz Etli Pilav ve Lokma İkramı Yapılan Kocatepespor Gecesinde Posof ve Posoflular Konuşuldu-

“İnegöl’de, Posof’tan daha çok Posoflu var”

2006 yılında resmi olarak kurulan ve yaklaşık iki yıl önce yeni bir yapılanmaya giderek, ikinci kümeden 1. Amatör kümeye yükselen bir başarı grafiği ile yoluna devam eden Kocatepespor kulübü tarafından dayanışma gecesi gerçekleştirildi. Geçtiğimiz Cumartesi akşamı saat 18.00'de Metal İşleri Sanayi Bölgesinde bulunan Ece düğün salonunda düzenlenen dayanışma gecesinde, Posof yöresine ait yemeklerden olan bulgur pilavlı kaz eti ile birlikte lokma ikram edildi.

Programa AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Kaymakam Aziz İnci, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Bülent Temelli, Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel, ve bazı Belediye Meclis üyeleri, CHP İlçe Başkanı Erol Kazanç ile  bazı yönetim kurulu üyeleri, SP İlçe Başkanı Bahri Urgun, SP İl Genel meclis üyesi Fahrettin Bayraktar, SP Belediye Meclis üyesi Özgür Öztürk, İnegölspor Başkanı İlhan Korkmaz, İNSİAD Başkanı Ahmet Akıskalı, bazı dernek ve oda başkanları, bazı spor kulüp başkanları ile çok sayıda Posoflu katıldı.

240 SPORCUMUZ VAR

Programın açılış konuşmasını yapan Kocatepe Spor Kulübü Başkanı Murat Yurdaer Ekici, 2006 yılında kurulan Kocatepespor kulübünün, ikinci kümede başlayan mücadelesini 2009-2010 sezonunda şampiyonlukla taçlandırdığını belirterek, "1. Amatör kümeye terfi eden kulübümüzün mücadeleleri devam etmektedir. Kulübümüz altyapı çalışmalarına başlamış olup, 11-13 yaş arası 52 sporcu ile çalışmalara devam ediyor. 2010 yılında küçük kızlar kategorisinde başlayan voleybol çalışmalarımız, 2011 yılında SEKA inşaatın katkıları ile bölgesel ligde  büyük erkeklerle yoluna devam etmektedir. Futbol voleybol branşlarının yanı sıra kulübümüz bünyesinde büyük erkekler ve küçük kızlar masa tenisi takımlarında 24 sporcumuz bulunmaktadır. Amacımız, kulüp bünyesinde sadece bir branş değil, toplam üç branşta 240  sporcumuzla kurumsal kimlik oluşturmaktır. Bu yolda bizlere verdiğiniz desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu zorlu yolda ilerlerken merkezimizde insan, düşüncemizde olumlu düşünen ve insanlar arasında sağlıklı iletişimi sağlayan bir gelecek planlamak. Yarınlarımızda da sağlıklı bedenlere sahip bulunduğu yerde katma değer oluşturan bir gençliğin oluşmasını sağlamaktır. Halı sahamızın açılışını kısa süre önce yaptık. Sizlerin destekleri ile kulübümüzün sosyal tesisler kısmı da yapılarak faal duruma getirilecektir. Bizlere destek olan belediye başkanımıza ve destek verenlere teşekkür ederiz. Sporsever bir Belediye Başkanımız var. Futbolda 120, voleybol bölgesel erkek takımında 12, yıldız kız takımında 12, küçük kız takımında 12, masa tenis büyük erkeklerde 8, küçük kızlarda 8, büyük kızlarda 8 olmak üzere çalışmalar sürüyor" dedi.

SPORTİF BAŞARILAR ÖNEMLİ

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise,  Posof Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin desteği ile Kocatepespor kulübünün iki yıl önce yeni bir yapılanmaya gittiğini hatırlatarak, "Sportif başarılar önemli belki ama nihayetinde bu çocukların hepsi futbolcu veya voleybolcu olacak diye bir kaide yok. Bu memlekete mühendis de, doktor da, işçi de lazım. Ama arzu ediyoruz ki, çocuklarımız bir spor dalıyla ilgilensinler. Eğitim alsınlar, hem fiziksel anlamda sağlıklı bir şekilde yetişirken, beraberinde eğitimlerine devam etsinler. Belediyelerin yapması gereken işleri, bu tip sivil toplum örgütlerinin yapması aslında bizlerin işlerini daha da kolaylaştırıyor. Bu çalışmalara destek veriyoruz" diye konuştu.

BEN POSOF’TAN DAHA ÇOK POSOFLU BAŞKANIYIM

2010 yılında Posof'a gittiğini kaydeden Aktaş, "Ben ve İnegöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Hanefi Yıldırım eşlerimizle birlikte gittik. 13 kişilik bir heyetle gittik. Hanefi Yıldırım'ın ailesi bizleri misafir ettiler. Hanak ve Posof'u gezdik. Posof'un 2 bin nüfusa inmesine şaşırdım. Hatta iki gün önce Posof Belediye Başkanımızı burada ağırladık. Posof Belediye Başkanımıza 'Sen Posof Belediye Başkanısın ama ben senin nüfusun 10 katı Posofluya İnegöl'de Belediye Başkanlığı yapmaya çalışıyorum. Dolayısıyla ben senden daha çok Posof Belediye Başkanıyım' dedim. İnegöl'de, Posof'tan çok daha büyük bir nüfus kitlesi var" şeklinde konuştu.

KOCATEPESPOR'UN BAŞARILARI

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise, "Doğup büyüdüğümüz topraklardan kimimiz 30, kimimiz 20 yıl önce İnegöl’e, Teleferik’e, Fethiye’ye, Gemlik’e yerleştik. 20 yıl öncesinde birçoğumuz karnımızı doyurmak için uğraşırken, bu gün çok iyi noktalardayız. Artık yaşadığımız kente katkı koymaya çalışıyoruz. Onların en güzel örneği de bu gün burada yaşanıyor. İnegöl her alanda kendisinden haklı bir şekilde söz ettirirken, bu gün de burada Kocatepe Spor Kulübü’nün başarılarıyla haklı bir yerde olduğunu düşünüyorum. Takımımıza destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

HERKES İNEGÖLLÜ OLDU

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, "Posoflular, bundan 25-30 yıl önce evlerini, yerlerini bırakıp İnegöl’e gelmişler ve yerleşmişler. Artık İnegöllü olmuşlar. Hepimizin bundan sonra ortak paydası, sevinci, umudu, hedefi yeni bir İnegöl. Siz de bu güçle çalışıyorsunuz ve İnegöl’ümüze hep birlikte katkı koymaya devam edeceğiz. Siyasette de, sporda da, kültürde de varız. Toplumun içerisinde bulunması gereken her türlü alanda olmaya çalışacağız. Ama bir detay var ki, bu Gala yemeğine ailelerinizle gelerek yüksek bir medeniyeti sergilemiş oldunuz. Genelde bizim toplumumuzda spor anlayışı erkek egemen bir anlayıştır. Ama sizler ailelerinizi de bu işin içine koyarak ne kadar yüksek bir medeniyet olduğunuzu gösterdiniz. Biz Türkiye mozaiğiyiz. İnegöl aynı zamanda Türkiye coğrafyası ve halklarının birlikte barış ve kardeşlik içerisinde yaşadığı bir şehir. Ben bu özelliği ile İnegöl’den Ankara’da da övgüyle bahsediyorum. Ama kendi şehrinden göç edip gelen herkes, gerçek bir İnegöllü olmuştur" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Kocatepespor'a destek veren başta Belediye Başkanı Alinur Aktaş olmak üzere, bazı firma sahiplerine teşekkür plaketi takdim edildi.

Program, Posoflu ses sanatçısı Tanju Yıldız'ın seslendirdiği Posof yöresine ait türküler eşliğinde, katılanların halaylar çekilmesi ile son buldu.

Editör: TE Bilişim