MHP’nin Yenice

MHP’nin Yenice Seçim İrtibat Bürosu Miting Havasında Hizmete Açıldı


12 Haziran'da yapılacak genel seçimler çerçevesinde tüm siyasi partiler çalışmalarına hız kesmeden devam ederken, İnegöl'ün çeşitli yerlerinde Seçim İrtibat Bürosu açan MHP İlçe teşkilatı, geçtiğimiz Cuma akşamı Yenice Beldesinde miting havasında bir Seçim İrtibat Bürosunu daha açtı. Törende konuşan MHP Bursa ikinci sıra Milletvekili Adayı Necati Özensoy, Bülent Arınç'ı işaret ederek, Manisa'ya hizmet götürmeyen, kırıp döken birinin Bursa'ya gönderildiğini, Bakan Faruk Çelik'i işaret ederek de, işe yaramayan devlet adamlarının doğuya sürüldüğü gibi, onunda Urfa'ya sürüldüğünün altını çizdi.

Geçtiğimiz Cuma akşamı saat 21.30'da Yenice Belediye binası mevkiinde düzenlenen seçim irtibat bürosu açılışına, MHP Bursa ikinci sıra Milletvekili Adayı Necati Özensoy, 5'nci sıra Milletvekili Adayı Hasan Toktaş, 10'ncu sıra Milletvekili Adayı Yavuz Koca, Yenice Belediye Başkanı Hasan Aksu, Cerrah Belediye Başkanı İsmail Karaman, İnegöl İlçe Başkanı İlkay Meriç, Yenice Belde Başkanı Çetin Gözütok, il vel ilçe yönetim kurulu üyeleri ile partililer katıldı.

Törenin açış konuşmasını yapan Yenice Belediye Başkanı Hasan Aksu, genel seçimlerde, Allah'ın izniyle bu heyecanla 12 Haziran akşamı üç hilali Ankara’nın 970 rakımına dikeceklerini belirterek, 24 aylık belediye başkanlığı görevinde Yenice'ye kazandırdıkları belediye hizmetlerinden bahsetti.

24 aylık süre zarfında yapmış oldukları hizmetlerin vatandaşları mutlu ettiğini ifade eden Aksu, "24 ay içerisinde seçim beyannamemizin içerisinde olanları yaptığımız gibi günün şartları ile önümüze gelen konuları da hallettik. Yenice Belediyesinin takriri bütçesi 5 milyon TL. Bunun 1.5 milyon TL’si yatırım harcamaları diğer kalan kısım ise Belediye personeli ve diğer harcamalar için yani biz bir yılda 1.5 milyon TL bedel ile yatırım yapmaya devam ediyoruz. İtfaiye ek binasını yapıp, devreye soktuk. Bursa yolundan Yenice girişine kadar olan refüjün düzenlemesini yaptık. Beş yüz ve bin konutların rezillik durumda olan binaların dışını güzelleştirmek için dış boylarını yaptık. Beş yüz konutlarda bulunan çocuk alanlarını düzenledik. Yine bin konutlarında ki evlerin dış boya çalışmaları devam etmektedir. Yenice'yi Karadere’ye bağlayan kara yolunu kaplama asfalt yaptık. Kasaba içerisinde bir takım sokaklara sıcak asfalt döktük. İmar konusunda şaibe ve dedikoduların ortadan kalkması için imar planımızı şeffaf hale getirip, şeffaf Belediyeciliğe başladık. Küçük Sanayi bölgesinde sanayiye yönelik imar uygulaması yapıp büyük sanayicinin buraya gelmesinin önünü açtık. Sosyal Belediyecilik kapsamında 2 yıldır Ramazan ayında bin aileye erzak dağıtıyoruz. Yine 2 yıldır 200 ton kömürü ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıyoruz ve bundan sonrada dağıtmaya devam edeceğiz. Tarihi mezarları düzenleyip koruma altına aldık. Ecdada olan saygımızı gösterdik. Yenice Belediyesine 10 tane araç kazandırdık. Vidanjörümüz yoktu. İnegöl Belediyesine yalvarıyorduk İnegöl Belediyesi bize, 'AK Parti Yenice Belde Başkanına telefon açacağım oda İnegöl’e telefon açacak oraya vidanjör gelecek' dediler. Yenice'li kendi vidanjörünü almaya muktedirdi ve Yeniceye vidanjör aldık. Kepçe, kamyon, silindir aldık. Yani şantiyemizde eksik olan ihtiyaçları bir yıl içerisinde tamamladık. Göreve geldiğimizde Yenice meydanını eski tarihe göre yeniden düzenledik" dedi.

 İNEGÖL'ÜN HİKMET ŞAHİN PARKI VARSA YENİCE'NİN GÖLET PARKI VAR

Yenice Gölet Parkı ile alakalı teknik bilgiler veren Aksu, "Daha önce ki Belediye Başkanlarımız tarafından Göletin gövdesi yapılmıştı ve en son Başkan Ramiz Yiğit tarafından gövde tamamlanmıştı biz gölet çevresinin 14 bin metre kare yürüyüş yollarını ve gölet düzenlemesini yaptık, Yenicelilerin hizmetine sunduk. İnegöl’ün Hikmet Şahin parkı varsa Yenice’nin gölet parkı var. Sanayi caddesi dediğimiz yerde 20 metre bulvar yol yaptık. İkinci kademesi de önümüzdeki aylarda tamamlanacak. Eski adı Sanayi Caddesi inşallah bittiğinde Belediye meclis üyelerimiz ile birlikte belirleyerek yeni ismini vereceğiz. Benim kalbimden geçen bu ülkenin kurtarıcısı olan Atatürk’ün isminin verilmesidir. Yenice'nin 7 ayrı noktasında çocuk parkları yaptık hizmete soktuk. Göçmen konutlarının camisi metruk haldeydi Beytullah’ın mirası olan camilere saygımızdan dolayı bu caminin eski halinden yeni hale gelmesini sağladık. Yenice’de bulunan okullarımızın dış boyasını yapıp okulların kötü görünümünü ortadan kaldırdık. Okullarda eğitim gören çocukların teknolojiyi yakından takip etmeleri için akıllı tahtaları Belediye imkanları ile alarak okullarımıza hediye ettik. Bu da bizim eğitime göstermiş olduğumuz önemin göstergesidir. 50 yıl önce yapılmış bir futbol sahası vardı ve son hali içler acısıydı, bize düşen görev bu futbol sahasının Yenice’nin gençliğine yakışır bir şekilde düzenlenmesi gerekiyordu. Geçen yıl yaklaşık 350 bin TL masrafla Yenice gençliğine sentetik çimle futbol sahası yaptık ve gençlerimize teslim ettik. Geçtiğimiz Pazar günü Yenice kapalı spor salonun ihalesini yaptık. Yaklaşık 1 milyon 900 bin TL’ye anahtar teslimi ihale oldu. İhale yaklaşık 7 ay sonra tamamlanacak. 14 bin metrekare alan üzerine 3 bin metrekare kapalı alana sahip  spor salonu yapacağız ve bunu da Yenice’deki gençlerin hizmetine en geç Nisan 2012 ayında sunacağız" diye konuştu.

2011 YILI HEDEFLERİ

Eski değirmen mevkiinde bulunan köprü yıkılıp 60 tonluk yeni köprü yapılacağını ve Aralık ayına kadar biteceğini ileri süren Aksu, "Maşatlı parkımız ile alakalı projemiz hazır. İhalesini yapıp 2012 Haziran ayına yetişecek şekilde çalışmalar başlıyor. Belediyenin verdiği bin metrekare alan üzerindeki Anaokulu inşaatı devam ediyor. 24 derslik İlköğretim Okulu inşaatı başladı. Okul bu yılsonuna kadar bitirilerek Milli Eğitim camiasına teslim edilecek. Yenice sınırları içerisinde yer alan Donat Collection firmasının sponsorluğunda 2 katlı Sağlık Ocağı yaptırıyoruz. Yeri ile alakalı kamulaştırmayı tamamladık. 15 Haziran-15 Aralık tarihleri arasında yeni sağlık ocağını yapıp teslim edecekler. Şirin mahallesinde bulunan 24 derslik okulun alt bölgesinde yaklaşık 400 kişilik ismi de belli oldu Hz. Ömer cami inşaatı da önümüzde ki ay başlayacak. Caminin inşaatını 3 yıl içerisinde bitirip mahalle halkının hizmetine sunacağız. Bu saydığım hizmetler 24 aylık süre içerisinde hiçbir şekilde Merkezi İdarenin bir lira katkısı olmadan yapılmış hizmetler. Yani Yenice Belediyesi ve yöresel imkânlar ile yapılmıştır" şeklinde konuştu.

YENİCE'Yİ MAHALLE YAPACAKLAR

12 Haziran’dan sonra mevcut siyasi iktidarın tek başına iktidara gelmesi halinde işte o zaman bütün kötülüklerin görüleceğinin altını çizen Aksu, "1956 yılında dedelerimizin bin 800 nüfusla kurmuş olduğu bu şirin Yenice’yi mahalle yapacaklar ve bununla ilgili basında sık sık haber duyuyoruz. 21 Belde Belediye içerisinde bu işin öncüsüyüm. Bununla ilgili sesimizi duyurmak için toplantılar yapıyoruz. Ama maalesef iktidar partisinden meydana çıkıp da bizleri rahatlatacak, 'Beldeler kapanmayacak' diye bir laf duyamadık. Halen de bekliyoruz 12 bin nüfuslu Belediye’yi kapatmak bana göre cinayettir. Bunun önüne geçecek olanlar biz Yenice'lileriz. Toplumsal tepkimizi modern şekilde göstermeliyiz. Bunun yolu da sandık" dedi.

GÖLGE ETMESİNLER

12 Haziran da mevcut iktidar tekrar tek başına iktidara geldiğinde ilk alınacak kararlardan birisinin Bursa il sınırlarının genişletileceğini ve İnegöl'ün Bursa'ya bağlanacağını ileri süren Aksu, "Bunu ilk olarak Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe İnegöl’de ki MODEF fuarında açıkladı. Bunun üzerine pek gidilmedi daha sonra televizyon programlarında söylemeye başladı. En son bundan yaklaşık 20 gün önceki televizyon programında seçimlerden sonra Bursa’nın il sınırlarının Büyükşehir sınırları olması ile ilgili taslağın hazır olduğunu söyledi. 2 bin nüfuslu kurulmuş Belediyenin 57 yıl sonra 12 bin nüfusla mahalleye çevrilmesi bizlere yapılan bir siyasi katliamdır. Bunu kabul etmememiz lazım. Peki, mahalle olursak ne olacak? Esas espri burada. Mahalle olursa bu Yenice de geçinmeye uğraşan dar gelirli insanlara ne olursa olur. Bugün içtiğin suyu iki kat pahalı içeceksin. Bugün Yenice Belediyesinden bin 200 TL’ye aldığın ruhsatı 5 bin TL’ye alıp, derdini söylemek için İnegöl’e ve Bursa’ya gideceksin. Onun için Yenice’nin mahalle olmasını istemiyorsanız 12 Haziran’da silah çekin demiyorum. 12 Haziran’da kararınızı verin diyorum. Bu bizim için çok önemli. Çünkü, Yenice’nin mahalle olması bundan sonra Yenice’nin yerinden yönetilmemesi demek. Onun için Yenice’nin mahalle olmaması için elinizde ki kozu güzel kullanın. Biz diyoruz ki, Belediyemizden ve Beldemizden vazgeçmeyiz. Gölge etmesinler, sadece ve sadece Belediyemize dokunmasınlar" diye konuştu.

CAN VERDİK AMA MİLLETİMİZ BİZE OY VERMEDİ

MHP Bursa 10'ncu sıra Milletvekili Adayı Yavuz Koca ise, "12 Haziran sıradan bir tarih değil. Türk milleti adına ülkücüler olarak kanımızı verdik. İdam edilen ve şehit olan arkadaşlarımız oldu. Yeter ki bayrağımız inmesin ve dilimiz susmasın diye çabaladık. Ancak demek ki kendimizi yeterince anlatamadık ki, millet bize tek başına iktidarı vermedi. Gerek 1980 öncesi gerekse 1999-2002 arası koalisyon iktidarında bulunduk. Koalisyon iktidarı 7 kocalı Hürmüz’e benzer. Koalisyon hükümetinin zorluklarını yaşayanlardan birisiyim. Biz kan verdik can verdik ama milletimiz bize yeterince oy vermedi. Milleti suçlamak olur mu? Olmaz ne haddimize hatayı kendin de arayacaksın. O zaman dedik ki biz ne yapmalıyız? Biz bu ülkeye layık olduğumuzu, bu ülkeyi yönetmeye talip olduğumuzu ve bu ülkeyi herkesten daha iyi yönetebileceğimizi göstermek durumundayız. Bu amaçla Milliyetçi Hareket kadroları olarak herkesime yönelik politikalar ürettik. Yaşlısına hürmet göstermeyen toplum ayakta kalamaz. Biz, bu ülkeyi yönetmek üzere ne gerekiyorsa onları yapmak milletin hizmetkârı olarak can verdik. Can verdik, kıymetimiz bilinmedi. Bir de hizmetkâr olalım dedik. Kadrolarımızla karşınıza geldik.  Yenice’nin çehresi değişti. Yeter ki bize güvenin bakın o zaman neler oluyor. Türkiye’nin çevresinde bulunan ülkelerde yaşanan olayların sonrasında Türkiye’yi bekleyen tehlikeleri görmemek için aptal olmak gerekir. Özel bir televizyon kanalını izlerken Sayın Bülent Arınç, çok ağır bir cümle kullandı ve bu benim çok zoruma gitti. Arınç, ‘Sayın Başbakanımızı Güneydoğu’ya giderek kahramanlık gösterdiği için kutlamamız gerekir’ dedi. Yani Güneydoğu’ya yada Güneydoğu’da ki her hangi bir İl'e gidebilmek kahramanlıktır. Böyle bir şey olabilir mi? Güneydoğu ayrı bir yer mi? Güneydoğu’da bizim kardeşlerimiz yaşamıyor mu? Ne demek Başbakan oraya giderse kahraman olur" dedi.

YENİCE'NİN ADI BİLE KALMAYACAK

MHP Bursa 5'nci sıra Milletvekili Adayı Hasan Toktaş’da, "İnegöl’de seçim çalışmaları kapsamında dolaştığım her köyde, her belde de gitmiş olduğum sivil toplum örgütünde her konuşmada İnegöl’ün Bursa Büyükşehir’e bağlanması konusunu gündeme getiren tek siyasi benim. Tek Parti de Milliyetçi Hareket Partisi. İlçe Başkanımız ve Belde Başkanlarımız gündeme getiriyor. Diğer siyasi partilere ve bu işin sorumlusu olan iktidar partisine sormak istiyorum. İnegöl’ün Bursa Büyükşehir’e bağlanması onların meselesi değil midir? İnegöl’ün adeta Bursa’nın mahallesine dönüşecek olması onların sorunu değil mi? Bursa Büyükşehir’e İnegöl bağlandığı takdirde Yenice mahalle olacak. Yenice’nin adı bile kalmayacak. İnegöl’ün adeta Bursa’nın mahalle olmasına bu millet sessiz mi kalacak zannediyorlar. Bugün Bursa’da oturup da İnegöl il olsun diye Türkiye Büyük Millet Meclisine yasa tasarısı vermek çok kolay bir mesele değil. Bu MHP’nin irade beyanıdır. MHP iktidar olursa İnegöl’ün Bursa’ya bağlanma riskinden tamamen kurtaracağız. Biz diyoruz ki, İnegöl il olsun, halkımız mutlu olsun.  İnegöl’de bu zamana kadar yapmış olduğumuz çalışmalarda ilçe halkımızın çok yoğun teveccühünü ve desteğini alıyoruz. İlçe ve belde halkımız şunu söylüyor, İnegöl’e bir milletvekili yetmez 250 bine dayanan nüfusu ve bunca sorunuyla 'İnegöl’ün ikinci bir milletvekili olsun oda MHP’den Hasan Toktaş olsun' diyorlar. 12 Haziran yapılacak olan seçimlerin hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

BURSA HİZMET GÖRMEDİ

MHP Bursa 2'nci Sıra Milletvekili Adayı Necati Özensoy ise, "Türkiye bir kader seçimine gidiyor. 9 yıldır, bu ülkeyi idare ettiğini meydanlara çıkıp nerden nereye diyerek, araçların üzerine 'İstikrar sürsün Türkiye büyüsün' yazan ve 'hayaldi gerçek oldu' yönünde yalan yanlış bilgiler veren bir iktidarla karşı karşıyayız. Bize 9 yıl öncesinden bugüne kadar Bursa’ya bunların döneminde başlayıp biten bir tane proje göstersinler. Bursa geçtiğimiz 4 yılda tam 22 katrilyon merkez hükümete vergi verdi. Ama Bursa’ya gelen yatırımların toplamı sadece 400 milyon TL ve buda sadece yüzde 2’sine tekabül ediyor. Onlar ve yandaşları için gerçek olan bizim için halen hayal olarak duruyor. Türkiye kendi kendine yetebilen 7-8 ülkeden bir tanesiyken şimdi artık Tarım ürünlerini ithal eder olduk. Her kurban bayramında kurbanımızı kendimiz keserdik. Hatta dışarıya kurbanlık hayvan ithal edilirdi. Şimdi ise Angus getirildi ve kurbanlıklarımızı ithal hayvanlarla yaptık." dedi.

HİLAL KARTIN GERİ ÖDEMESİ YOK

Çılgın olmayan ve ayakları yere basan geniş kapsamlı düşünülmüş Hilal Kart projesinden bahseden Özensoy, "Şimdi bu hükümet fakirlere yardım ederken davullarla, zurnalarla, televizyon eşliğinde yardımlar ediyor. Sosyal Yardımlaşma Vakıfları tarafından valiliklere gönderilen bu kaynaklar fakirlere maalesef davulla zurna ile dağıtılıyor. Hatta Simav’da meydana gelen depremde Kızılay’ın dağıttığı yardımları parti arabalarının üzerine yükleyip sanki parti yardım ediyormuş gibi göstere göstere dağıtıyorlar. Bu yardımları yaparken fakirlerimiz rencide oluyor. Fakir aile babalarının gururları inciniyor. Bu yüzden biz bu yardımları bir karta yükleyeceğiz ve bu kartın adını da 'Hilal Kart' koyduk geri ödemesi yok. Devletin verdiği ana sütü gibi helal olan bu yardımları fakirlerimize ulaştıracağız. Ama bunları yaparken bir takım yandaşları zengin etmemek için, esnafa da destek olmak için yıllık 15 milyarlık bu paydan esnaf da faydalansın diyerek, oturduğu yerdeki esnaftan alışveriş yapma şartını getireceğiz. Bu şekilde hem vatandaşımız mağdur olmayacak hem de bu şekilde esnafımıza destek vermiş olacağız" diye konuştu.

 KEŞKE HERKESE ZIRHLI KEFEN VERİLSE

Maalesef son günlerde bazı gelişmelerin olduğunu söyleyen Özensoy, "Emniyet Müdürümüze bir PKK’nın uzantısı bir kadının tokat vurması aklımızın ucundan geçmezdi, ama şimdi gerçek oldu. Türkiye’nin en büyük meselesi işsizlik, üretimsizlik olduğu kadar maalesef terör ve bölücülüktür. AK Parti İnegöl’ü ve Yenice’yi mahalle yapmak istiyor, biz İnegöl’ü il Yenice’yi de ilçe yapmak istiyoruz, işte AK Partinin verdiği değer. İnegöl’ün İl, Yenice’nin de ilçe olması için TBMM’ye tasarı sunduk. Gönlüm İnegöl'ün Bursa'ya bağlanmasını isterken, aklım İnegöl'ün tek başına il olmasını istiyordu. Aklımın gereğini yaptım. İnegöl il, Yenice de ilçe olsun dedim. Başbakanın 6 tane zırhlı aracı vardı. Geçen gün bir tane daha alındı buna ne gerek vardı. Geçtiğimiz günlerde Başbakanın Zonguldak’ta konvoyuna yapılan saldırı sonucu valilik bu saldırı terör saldırısı değil diye açıklama yapıyor. Başbakan ise inatla terör saldırısı ve biz bu yola kefenle çıktık diyor. Sen kefenle çıkmadın zırhlı araçla çıktın. Keşke herkese zırhlı kefen verilse. MHP olarak inşallah bu seçimde 10 milletvekili çıkaracağız. İnegöl'e neden üçüncü milletvekili olmasın. Yenice'li Yavuz Koç adayımız var. Onu da çıkartalım, İnegöl’ün 3 milletvekili olsun" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılışı yapılan seçim irtibat bürosu gezilerek incelendi. Seçim irtibat bürosunun açılışının ardından, Milletvekili adayları tarafından vatandaşlara bisküvi ve lokum ikram edildi.

Editör: TE Bilişim