İnegöl’ün eski

İnegöl’ün eski  Kaymakamlarından Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, önceki gün Kastamonulular Gecesine katılmak üzere Bursa'ya giderken, İnegöl’e uğrayıp Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı makamında ziyaret etti.
İnegöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Hanefi Yıldırım ile Başkan Yardımcısı Hasan Özdemir'in de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, İnegöl'den ayrılalı 5 yıl olduğunu belirterek, "İnegöl'den ayrı kaldığım süre içerisinde de İnegöl'ü izlemeye devam ettik, ediyoruz. İnegöl'ün gerçekten beklediğimizden daha iyi yol aldığını görmek, duymak bizi mutlu ediyor, gurur veriyor. Rutin bir ilçe değil. Bir çok vilayetten çok daha iyi ciddi bir ekonomiye, nüfusa sahip. İnegöl'ü yönetenlerin de payı olsa gerek. Bizim zamanımızda karınca kararınca katkımız olmuştur belki. Bizden sonra da sağolsun Belediye Başkanımız, diğer arkadaşlarımız, herkes elinden geleni yapıyorlar. Kervan yoluna devam ediyor. Mobilya sektörü, sanayi iyi gidiyor. Yolları şiir gibi yollar olmuş. Şehrin Alanyurt'la bütünleşmesi ile avantajları da arttı. Geçen yıl Kastamonu'da düzenlediğimiz ‘Ahşap Fuarı’ konusunda İnegöl ile diyalog kurduk. İnegöl'ün tecrübelerinden yararlanma şansı tanıdılar. Daha sonra bu arkadaşlarımız İnegöl MODEF Fuarına geldiler" dedi.
Bu sene İnegöl'den aldıkları dersle Kastamonu Ahşap Fuarının ikincisini gerçekleştireceklerini kaydeden Vali Bektaş, "Ramazan sonrası, Eylül başında düzenleyeceğiz. Mütevazi fuarcığımızı geliştirmeye gayret ediyoruz. İnegöl'ün belki 30 sene önceki halini Kastamonu'da yaşıyoruz. Ama gerçekten İnegöl, gurur duyulacak bir yer. Çok güzel başarılara imza atıyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.
2. OSB'yi bir süre önce ziyaret ettiğini ve orada fabrikaların yükseldiğini görünce, bunun kendisine  ayrı bir mutluluk kaynağı olduğunu ifade  eden Vali Bektaş, "Bir işe başlarsınız, düşünür, planlarsınız ama sonuç alamayabilirsiniz. Ama orada sonuç alındığını görmek beni çok mutlu ediyor. Tarım arazisinin çok kıymetli olduğu bir bölgemizde, tarım niteliği oldukça düşük arazi üzerinde ve oldukça geniş bir bölgede ihtisas OSB'nin yeşeriyor, büyüyor olması çok güzel. Biz bunu amaçlıyorduk, oradaki gelişmeler hedefimizin yerine geldiğini gösteriyor. Projelerimiz bizim çocuklarımız gibidir. Büyüyünce insana gurur veriyor" şeklinde konuştu.
Kastamonu'nun çok köklü bir vilayet olduğunu vurgulayan Vali Bektaş, "Gerçekten çok eski bir vilayet. Türklerden önce Selçuklular, beylikler dönemi, Bizanslılar döneminde de bölgenin merkezindeki bir vilayet. Fakat zaman içerisinde o büyüklüğünü sürdürememiş. Göç vermiş bir şehir. Dolayısıyla çok daha zayıf bir ekonomisi var. İnegöl'e kıyasladığımızda da çok daha zayıf bir ekonomisi var. Ona paralel, Kastamonuspor'da çok daha zayıf. Gerçi İnegölspor nasıl oldu da üçüncü lige düştü anlayamıyorum ama herhalde bir kaza olmuş. İnşallah o hemen telafi edilip bu sene doğrudan ikinci lige çıkacaktır. Kastamonuspor'un bir play-off şansı vardı. Ama son iki maçta da kaybedince bu şansı yok gibi. Ben maça kalamayacağım, İnegölspor'a yolunda başarılar diliyorum. Bursa'da bizim Kastamonulu hemşeri derneklerimiz var. Bursa'da yaşayan hemşerilerimiz, Bursa'da Kastamonu Günleri şeklinde bir etkinlik düzenliyor. Başbakan Yardımcımız Bülent Arınçla beraber etkinliğin açılışını yapacağız. 4 gün boyunca Kastamonu'nun sahip olduğu varlıkları, Bursalılara sunmaya çalışacağız. Kastamonu 13 bin metrekare coğrafyası var. 19 ilçemiz var. Büyük bir eko turizm. Bursalılar ile Kastamonu arasında bir bağ oluşturmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.
GÖNLÜMÜZDE KAYMAKAM
Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, "İnegöl'ümüz her geçen gün gelişiyor. Türkiye'deki birçok şehirde önemli yatırımların olduğunu da ifade etmek istiyorum. Kastamonu'nun ayağa kalkması noktasında Valimiz büyük bir gayret içerisinde. Kastamonu şehrinin tarihsel sürecinin de tanınması gerektiğine inanıyorum. Çok hoş otantik ortamlar da var. Valimiz 2003-2007 yılları arasında İnegöl'ümüze ilçe Kaymakamı olarak çok sıra dışı, yıllar boyu konuşulacak önemli projelere imza attı. Bazı konularla alakalı da bizzat bu işin öncüsü ve takipçisi olmaya çalıştı. Alanyurt'taki vahşi depolama alanının kaldırılması ile alakalı projenin toplantılarına katıldı. Risklerde aldı. Erdoğan Bektaş ismi, bu şehre 3.5 sene damgasını vurdu. Hem yöneticiliği, hem yaptıkları ile ama bir o kadarda kararlılığı ve samimiyeti ile de gönüllerde iz bırakmış önemli bir yöneticidir. Her ne kadar valimiz desek de gönlümüzde İnegöl Kaymakamı olarak taht kurmuştur. Valimiz Muş'taki görev süresi içerisinde de Başbakanımızın övgülerine mazhar oldu. Kastamonu'da da önemli çalışmalara imza atacağına inanıyoruz" dedi.
Ziyaretin sonunda Vali Bektaş, Kastamonu yöresine ait hediyeleri Başkan Aktaş'a takdim ederken, Başkan Aktaş ise plaket ve kahve fincan takımı hediye etti.

 

Editör: TE Bilişim