Bir yakınının cenaze

Bir yakınının cenazesi için İnegöl’e gelen Ardahan İli Posof İlçesi Belediye Başkanı Şükrü Bozyiğit, İnegöl Kent Müzesi ziyaretinin ardından, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı da makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Posof Belediye Başkanı Şükrü Bozyiğit, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın daha önce Ardahan’a bağlı Hanak ilçesine bir ziyaret gerçekleştirdiğini, aynı ziyaret kapsamında Posof’a da geldiğini hatırlatarak, “Bugün biz de kendisine iadeyi ziyarette bulunmak istedik. Kendilerine bizleri kabul ettiği için teşekkür ediyorum” dedi.

İnegöl’de büyük oranda Posoflunun yaşadığını söyleyen Bozyiğit, “Hemşerilerimin büyük çoğunluğu İnegöl'ü tercih etmiş. Bunun nedeni ise İnegöl’ün ekonomik potansiyelinin fazla olmasından kaynaklanıyor. Bu topraklar hepimizin. Amacımız, kardeşlik çerçevesinde bir arada yaşamaktır” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Aktaş ise, İnegöl’ün ekonomisiyle, ticaretiyle, sanayisiyle gelişmiş bir ilçe ve ciddi göç alan bir yerleşim yeri olduğunu söyledi.

İnegöl’ün, Kafkaslardan, Rumeli’den, Balkanlar’dan, Anadolu’nun değişik yerlerinden göç etmiş insanlarla bir bütün olduğunu dile getiren Aktaş, “İnegöl’ümüz renkli bir mozaik. Ve biz birlik beraberlik içerisinde kardeşçe yaşıyoruz. İlçemizde bulunan Posoflular Derneği de, kendi etkinliklerinin yanı sıra Belediyemizin düzenlediği Kültür Sanat etkinliklerine de büyük bir katkı sağlıyor. Kültür dernekleri İnegöl için bir zenginliktir” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Aktaş, Posof Belediye Başkanı Şükrü Bozyiğit’e, Kent Müzesi maketi hediye etti.

Editör: TE Bilişim