-Belediye Tarafından

-Belediye Tarafından Kapalı Çarşının Yanında Yaptırılan Dükkanların Tapuları Hak Sahibine Verildi-

“İnegöl’ümüze çok yakıştı”

Kapalı Çarşı ve İshakpaşa Külliyesi çevresinde yapılan Kentsel Dönüşüm çalışmalarının tamamlanmasının ardından, bu alanda Belediye tarafından yaptırılan 19 dükkandan 10’unun tapuları, düzenlenen törenle hak sahiplerine verildi.

Dün saat 11.00'de tarihi Kapalı Çarşının yanında oluşturulan alanda  düzenlenen törene, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel, Mali İşler Müdürü Fezai Gartel, İmar İşleri Müdürü Kemal Malgaralı ve hak sahipleri katıldı.

Törende konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Tarihi Kapalı Çarşı ve Kapalı Çarşı Dükkânları’nın açılışı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç’ın katılımı ile 12 Mayıs 2011’de gerçekleşti. İhalesi 7 Nisan 2010’da yapılan ve 1 milyon 175 bin TL bedelle yaptırılan dükkanların bulunduğu  alanın büyüklüğü, Kapalı Çarşı’dan ayrı olarak  bin 345 metrekaredir. Bu alan üzerinde bilindiği üzere daha önce İshakpaşa Anaokulu vardı. 2008 yılında yapılan düzenleme ile burasını Milli Eğitim Bakanlığından devralarak yıkımını gerçekleştirdik. Burasını, çarşı içerisindeki araç tıkanıklığını önlemek için otopark alanı olarak düzenledik. Belirli bir zaman otopark alanı olarak hizmet verdi. Proje kapsamında, Camii Kebir sokakta bulunan ve İshakpaşa Camiine bakan 7 dükkân, sahipleri ile yapılan mutabakat neticesinde yıkıldı. Daha sonra yapı imalatlarına geçilen dükkânlar, ahşap karkas yapım sistemi ile inşa edilmiştir. Alt katında 11 bodrumlu dükkân yer alırken, üst katında 8 adet ofis şeklinde iş yerleri bulunmaktadır. Toplamda 19 dükkân mevcuttur" dedi.

Yıktırılan eski binaların büyüklüklerine göre yaptırılan 19 dükkandan 10 tanesi hak sahiplerine verilirken, 9 tanesinin Belediyeye ait olduğunu kaydeden Aktaş, "Belediyemize ait bu 9 dükkandan 8’inin satışı, 31 Mayıs 2011 tarihinde Sani Konukoğlu Konferans Salonunda ihale ile satışa çıkarılacaktır. Bu gün ise Kapalı Çarşı dükkânlarının hak sahiplerine tapu teslimini gerçekleştiriyoruz. Hak sahiplerine yeni dükkânlarının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu mekân; İshakpaşa Kentsel Dönüşüm projemizin bir sonucudur. Nezih ve ferah mekânlar üretme çabamızın göstergesidir. İshakpaşa ve külliyesi ile Tarihi Kapalı Çarşısı ile şehir merkezini bir bütün olarak algılamamızın ve çarşı içi görsel güzelliğin bir ürünüdür. Yeni ve daha güzelini yapmayacağımız hiç bir yapıyı yıkmadığımızın da en büyük göstergesidir. Nitekim İnegöl’ümüz güzel bir yapı ve güzel bir çarşıya kavuşmuştur. Burası tarihi ve modern yapıyı bir arada barındıran farklı ve gezilecek bir alan olmuştur.  Ürettiğimiz sosyal yaşam alanlarından biri olan bu mekân, İnegöl’ümüze çok yakışmıştır. Ben tüm hak sahiplerine projemize verdikleri destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. Yeni ve modern görünümü bu binalarının kendilerine hayırlı olmasını diliyor, bol kazançlar getirmesini temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından, 10 dükkanın hak sahibine, dükkan tapu senetleri verildi.

Editör: TE Bilişim