Evler de, işyerlerin

Evler de, işyerlerinde kalan ekmek ve yemek artıklarını değerlendirmek, doğadaki yaban hayvanlarını ağır kış şartlarında aç bırakmamak için 'İsraf Etme Hayvanlar Ölüyor' sloganıyla Hayvanlar Ölmesin adlı kampanyası başlatan Bekir Hamlakay, vatandaşları duyarlı olmaya davet etti.

Dün saat 10.00'da 10 gündür topladığı ekmek, kemik ve sebzeleri Orman İşletme Müdürlüğünün tahsis ettiği araçla İnayet, Acısu ve Elmaçayır köylerine götürerek, hayvanların rahat bulabilmesi için ormandaki çam ağaçlarının altına bırakan Bekir Hamlakay, "İsraf Etme Hayvanlar Ölüyor sloganıyla Hayvanlar Ölmesin kampanyasını 10 gün önce başlattım. Kanuni yollarla dilekçemi verdim ve gereken izni aldım. Vatandaşlardan doğadaki yabani hayvanların aç kalmaması için yiyecek topladım. Tavşanlar için karnabahar yaprağı topladım. Kasaplardan biraz kemik topladım. Vatandaşlardan ekmek topladım ve şuan da Orman İşletme Müdürlüğünün tahsis ettiği araca bu toplanan yiyecekleri yükleyeceğiz. Ormanın en derin olan yerlerine götürerek orada çam ağaçlarının altlarına bunları dağıtacağız. Hayırsever vatandaşlarımız sigara almak yerine bir ekmek alarak bizlere getirsinler. Yerimiz Kemalpaşa mahallesi Yeşilçayır caddesi numara 3 Boşnak Cami yanında. Hayvanlar ölmesin, onlara yardımcı olalım" dedi.

Bekir Hamlakay, vatandaşları evlerinde, işyerlerinde kalan ekmek ve yemek artıklarını değerlendirmek, doğadaki yaban hayvanlarını ağır kış şartlarında aç bırakmamak için duyarlı olmaya davet etti.

Editör: TE Bilişim