Meslekte Dayanışma


Meslekte Dayanışma Grubu Derneği, ‘Kamu Alacaklarının Yeniden Yapılandırılması’ ile alakalı kanun tasarısı hakkında üyelerini bilgilendirdi.

Mecliste kanunlaşmayı bekleyen bazı kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması hakkındaki tasarı, Ördekli Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminerde muhasebecilere anlatıldı. Asıl mesleği Muhasebecilik olan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da hazır bulunup bir de konuşma yaptığı seminere, Yeminli Mali Müşavir Ekrem Alfatlı, Yeminli Mali Müşavir Aykut Gül ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Rıdvan Demir konuşmacı olarak katıldı.

Seminerin açış konuşmasını yapan Meslekte Dayanışma Grubu Derneği Başkanı Gürel Ercan, dernek olarak Türk muhasebe sisteminin gelişimi ve kalitesini artırmak için çalıştıklarını söyledi. Meslek camiasının bakış açısını değiştirip, empati kurabilmeye çalıştıklarını belirten Ercan, bilgi ve eğitim seviyesinin yükseltilmesi, kişinin mesleğini severek yapması gerektiğini dile getirdi. Meslekte Dayanışma Grubu Derneği’nin sevgi ve bilgi paylaştıkça çoğalır sloganıyla yola çıktığını hatırlatan Ercan, “Bizler de bu çerçevede çıtayı yükseltmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, seminerlerin bilgilendirme hususunda önemli olduğu kadar, devamlılığının sağlanmasının da önemli olduğunu kaydetti. Aktaş, muhasebe mesleğinin günümüzde daha keyifli bir meslek haline geldiğini belirtti.

Seminerin konuşmacılarından Yeminli Mali Müşavir Ekrem Alfatlı’da, bazı kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması başlıklı yasa çalışmasının komisyonlara sevk edildiğini hatırlatarak, bu konuda çok geniş kapsamlı bir çalışma yapıldığına dikkati çekti. Alfatlı, “Kanun henüz tam netleşmedi. Hala ilaveler yapılıyor. Ancak temel yapı oluşmuş durumda” ifadelerini kullandı. 113 maddeden ve 5 bölümden oluşan çalışmanın çok önemli yenilikler getirdiğine işaret eden Alfatlı, hazırlanan yasa tasarısında 36 aya kadar taksitlendirme imkanının da verildiğini söyledi.

Bağımsız Denetim ve Bağımsız Denetim Tebliği konusunda sunum yapan Yeminli Mali Müşarvir Aykut Gül ise, yeni kanun ile tüm sermaye şirketlerine bağımsız denetim mecburiyeti getirildiğini söyledi. Gül, bu anlamda yeni çıkacak olan Türk Ticaret Kanunu ile daha da önem kazanacağını belirtti. Vergi Usul Kanunu tebliğ taslağı hakkında bilgiler veren Serbest Muhasebeci Mali Müşavir  Rıdvan Demir’de, taslağın, mali müşavirlik sözleşmelerinin elektronik ortamda yapılması mecburiyeti getirdiğinden bahsetti.

Editör: TE Bilişim