Mahmudiye mahallesi


Mahmudiye mahallesinde zaman zaman yaşanan su sıkıntılarının giderilmesi için Çevre Yolu üzerinde yapılan çalışmaları inceleyen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, çalışma sonlandığında başta Mahmudiye Mahallesi olmak üzere ilçede su hatlarının rahatlayacağını belirterek, evlerin üst katlarına su çıkmama gibi bir sorunu da minimize etmiş olacaklarını ifade etti.
Dün saat 12.00'de yapılan incelemeye Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye Başkan Yardımcıları Yusuf Şen, Turgay Yel, Sabri Günaydın ve Gülhan Şahin, AK Parti Belediye Meclis Üyeleri Adil Kansu ve Ahmet Mestan, Belediyenin Birim Amirleri katıldılar. İncelemeler sonrasından bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ilçede su sorunu olmadığını belirterek, "İnegöl yılın hemen her ayı kaynak suyu içmektedir. Yaz aylarında sıcakların aşırı gittiği zamanlarda Alibey köyü mevkiindeki derin kuyulardan da destek alıyoruz. Bu arada İnegöl’ün su ihtiyacını kökten çözmek için Baraj projemiz hayat buluyor. Proje kapsamında sondaj çalışmaları devam ediyor. Bugün itibari ile de Çevre İmar Yolu üzerinde su ile alakalı bir başka çalışma daha yapıyoruz. Çevre İmar Yolumuz üzerinde ilçemiz Mahmudiye mahallesinde kısmi dönemlerde yaşanan su sıkıntısını gidermek amacı ile Cerrah'tan gelen ana şebeke hattı üzerinden bağlantı alınarak, Deydinler köyü içme suyu deposundan İlçemizi besleyen Fİ 800 milimetrelik çelik boru hattına baypas bir bağlantı yapılacaktır. Bay pas bağlantı hattı Fİ 280 milimetrelik 5 kilometre  uzunluğunda polietilen borudur. Bunun neticesinde kış aylarında su fazlalaştığı zaman bu bölgeye basınçlı su verilmiş olacaktır. Yaz aylarında, suyun azaldığı dönemlerde ise bu hat, ters çalıştırılarak Alibey köyündeki  terfi merkezinden pompalanan su Cerrah istikametine gelecek ve bu bölgelerde yaşanan basınç sıkıntılarının önüne geçilmiş olacaktır. Ayrıca bu çalışmaların yanında Çevre Yolu civarında hızla ilerleyen yapılaşmanın kanalizasyon sorununu çözmek için 2 bin 500 metre uzunluğunda Fİ 300 milimetre çapında tripleks kanalizasyon borusu içme suyu borusu ile beraber döşenecektir. Bu çalışma sonlandığında başta Mahmudiye mahallesi olmak üzere, İlçemizin tüm su şebekesi rahatlayacak ve evlerin üst katlarına su çıkmama gibi sorunu da minimize etmiş olacağız" diye konuştu.
ÇEVRE YOLU HENÜZ OTURMADI
Ahmet Türkel Çevre Yolunda çatlaklar, çöküntüler  oluyor diye eleştiriler aldıklarına da dikkat çeken Başkan Aktaş, “Bilindiği üzere Çevre İmar Yolumuzun mevcut bu haliyle oturması bekleniyor. Yeni bir yere yapılmış tüm yollarda olduğu gibi Çevre İmar Yolunda da çatlaklar, çökmeler olması muhtemeldir. Yol oturana kadar bunlar normaldir. Yolun son aşaması olan sıcak kaplama asfaltı atılana kadar, burada Belediye olarak birçok altyapı çalışmalarını gönül rahatlığıyla yapabiliriz ve yapıyoruz da” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim