Belediye Başkanı Ali

-Başkan Aktaş, İNGAZ Kavşağındaki Sinyalizasyon Uygulaması Çalışmalarını İnceledi-
“Kavşaklarda güvenli trafik geçişi sağlıyoruz”
Belediye Başkanı Alinur Aktaş, dün saat 12.30'da Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel ve Fen İşleri Müdürü Sabri Şen ile birlikte İNGAZ kavşağında yapılmakta olan sinyalizasyon çalışmalarını yerinde inceledi.
İncelemelerin ardından yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Şehirlerin en büyük sorunlarından biri hiç kuşku yok ki, trafik keşmekeşliğidir. Şehrimiz resmiyette bir ilçe olmasına rağmen, çok yoğun araç sirkülâsyonuna sahiptir. İlçemizdeki trafik akışı, diğer kentlerle karşılaştırıldığında daha rantabl işlemektedir. Buna rağmen zaman zaman trafik akışında geçiş üstünlüklerini ihlal yada dikkatsizlikten dolayı maddi hasarlar ve yaralanmalar meydana gelebilmektedir. Bu olay daha çok kavşaklarda yaşanmaktadır. İlçemizin daha düzenli ve güvenli bir trafiğe kavuşması amacıyla şehir trafiğine bir takım düzenlemeler planlanmış ve uygulamaya konulmuştur. Bu kapsamda öncelikle Belediye Başkanlık binamızın önündeki İnegöl'ün en yoğun kavşağı incelenmiş, kavşak yapısı masaya yatırılmıştır. Kavşakta yakın gelecekte göbekteki ada (baba) kaldırılacak ve İstiklal, Ahmet Akyollu ve Nuri Doğrul Caddelerinin yol ağızları daraltılarak kavşağın daha etkin kullanılması sağlanacaktır. Bu çalışma sayesinde kavşakla bağlantılı caddelerde ciddi bir rahatlama sağlanması hedeflenmiştir" dedi.
İNGAZ KAVŞAĞINA SİNYALİZASYON
Aynı çalışma kapsamında, 1 kavşakta yeni sinyalizasyon uygulaması yapıldığını, 2 kavşakta ise sinyalizasyon revizesinin yapıldığını ifade eden Aktaş, "İlk önce Mimar Sinan Bulvarı ve İstiklal Caddesi kesişimin de, yani halk arasında İNGAZ kavşağı diye adlandırılan bölgede yeni bir sinyalizasyon uygulaması tesis ediyoruz. Özellikle Bursa yönündeki gidiş gelişlerin, OSB servis araçlarının güzergahı olan bu bölgede, yeni açılan özel hastane buradaki trafik  yoğunluğunu artırmıştır. Yapımı devam eden yeni Devlet Hastanesinin faaliyete başlaması ile buradaki araç yoğunluğu daha da artacaktır. Dolayısıyla burada uyguladığımız sinyalizasyon çalışması yerinde ve gerekli bir uygulamadır. İNGAZ kavşağındaki çalışmalar başlamış olup, yeni sinyalizasyon çalışması kapsamında kavşakta dönüş refüjleri ile ilgili düzenlemeler de yapılmıştır.  Bu sayede kavşakta güvenli bir trafik geçişi sağlanacaktır" diye konuştu.
SİNYALİZASYONLAR YENİLENECEK
İNGAZ kavşağı montajlarının tamamlanmasını müteakip Altay Caddesinin, İstiklal ve Yeşil Bursa Caddeleri geçişinde bulunan mevcut 2 sinyalizasyon uygulamalarının da alt ve üst yapılarında bir çalışma yaparak, bu iki yeri yenileyeceklerine de işaret eden Aktaş, "Yine Adnan Menderes Bulvarı ile Mahmut Esatbey caddesi kesişimin de bulunan Yeşil Cami kavşağındaki sinyalizasyon uygulamasının da alt ve üst yapısında büyük oranda yenileme yapacağız. Bu sinyalizasyon uygulamalarımızın mevcut sistemlerindeki eski teknoloji ve sık arıza yapan lambaların yerine uzun ömürlü led lambalar kullanılacaktır. Ayrıca senelerdir birçok kez zarar görmüş olan tesisat kabloları yenilenecek, faal olmayan yaya lambaları da çalıştırılacaktır. Tüm bu sistemde asfalt altındaki yol atlamalarının sağlıklı ve uzun ömürlü olması amacıyla galvaniz borular kullanılmaktadır. Sinyalizasyonların belediyemize maliyeti yaklaşık 75 bin TL olacaktır" şeklinde konuştu.
MASTIR PLANI HAZIRLANIYOR
Sinyalizasyon ihalesi kapsamında ayrıca Kuyumcular Çarşısı, Uzun Sokak ve yenileme çalışması süren çarşı içi sokakların giriş-çıkışlarını araç trafiğine kapatmak  amacıyla hidrolik mantar duba koyulmasının planlandığını ve mantar dubaların montajlarının tamamlanma noktasına geldiğini anlatan Başkan Aktaş, “Bu kapsamda kapatılacak olan 18 yol ağzından 4’ü hariç diğerleri tamamlanmıştır. Çalışma tamamlandığında toplam 23 hareketli, 41 sabit mantar duba monte edilmiş olacaktır. Tüm dubalar paslanmaz çelik olup,  bu sistemin belediyemize maliyeti de 130 bin TL civarındadır. Son olarak tüm bu çalışmaların yanı sıra ilçe halkımızla bir müjdeyi daha paylaşmak istiyorum. Şehrimizin tümünü kapsayacak şekilde Ulaşım Mastır Planı hazırlanması için çalışmalara başlanmıştır. Ulaşım Mastır planında ‘Kent İçi Trafik Güvenliği’,  ‘Yaya Organizasyonları’, ‘Ağır Taşıtlar Seyir Güzergâhlarının Tespiti’, ‘Muhtelif Otopark Çözümleri’, ‘Tek ve Çift Yön Yolların Belirlenmesi’, ‘Toplu Taşıma Araçları Güzergâhları’  gibi konular ele alınacak, profesyonel yöntemlerle ilçemize uzun yıllar hizmet edecek bir tasarım ve çözüm elde edilecektir. İNGAZ kavşağındaki sinyalizasyon çalışması önümüzdeki haftaya kadar tamamlanıp faaliyete başlayacak, revizesi yapılacak diğer sinyalizasyon uygulamaları da bir aya kadar tamamlanacaktır. Ben bu çalışmamızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

 

Editör: TE Bilişim