Türkiye Kızılay Der


Türkiye Kızılay Derneği İnegöl Şube Başkanı Gündoğdu Arıyürek, dün dernek merkezinde düzenlediği basın toplantısında, periyodik olarak her üç ayda bir olmak üzere yılda 4 kez gerçekleştirilen Kan Bağışı Kampanyalarının bu yıl sonuncunu 13, 14, 15 ve 16 Ekim 2010  Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri Atatürk Anıtı ile Saat Kulesi arasındaki alanda gerçekleştirecekleri Kan Bağışı Kampanyasına İnegöl halkını davet etti.
Trafik kazaları, iş kazaları, çeşitli şekillerde yaralanmalar, ameliyat gerektiren hastalıkların son yıllarda artması ile daha fazla kana ihtiyaç duyulduğunu, tek kaynağı insan olan kanın temin edilmesinin de ancak insanın yapacağı katılımlarla gerçekleşeceğini belirten Başkan Gündoğdu Arıyürek, "Düzenli olarak yılda 4 periyot halinde düzenlediğimiz Kan Bağışı Kampanyalarında, her geçen yıl, bir önceki yıla göre kan bağışı oranı artmaktadır. Bu yıl fabrikalarda, okullarda, periyot dışında ve yıl içerisinde periyodik olarak düzenlediğimiz kan bağışı kampanyalarında toplam 3 bin ünite kanı geçtik. Hedefimiz düzenleyeceğimiz kan bağışı kampanyaları ile yıl sonuna kadar 5 bin ünite kanı geçmektir” dedi.
13, 14, 15 ve 16 Ekim 2010  Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri Atatürk Anıtı ile Saat Kulesi arasındaki alanda gerçekleştirilecek Kan Bağışı Kampanyasının, her gün  saat 13.00 ile 21.00 arasında donanımlı bir TIR'ın içinde yapılacağını ifade eden Arıyürek, “Şuanda Türkiye’nin İl ve İlçelerinde kan toplama işlemini Türkiye Kızılay Derneği gerçekleştiriyor. Türkiye’deki bütün hastaların kan ihtiyacını Türkiye Kızılay Derneği karşılamaktadır. Bağış olarak alınan kanlarda, hepatit B-C, AİDS, Belsoğukluğu, Verem, Sıtma gibi bulaşıcı hastalıklar var mı diye yapılan gerekli tetkiklerin ardından,  sağlıklı olarak tespit edilen kanlar, ihtiyacı olan hastalara iletiliyor” diye konuştu.
Şuanda günlük ihtiyaç olan kanı zor temin ettiklerini ifade eden Arıyürek,   cefakar, vefakar ve fedakar İnegöl halkını, “Kendini Sev, İnsanı Sev, Kan Ver” sloganı ile Çarşamba günü (bugün) başlayacak ve dört gün sürecek olan Kan Bağışı Kampanyasına davet etti.

Editör: TE Bilişim