İnegöl Belediyesi Er

-İnegöl Belediyesi Erkekler Tasavvuf Müziği Korosu, İlk Konseri İle İnegöllülerin Karşısına Çıktı-
“Konser, gönüllerimizin pasını sildi”
İnegöl Belediyesi ve İnegöl Müftülüğünün işbirliği ile oluşturulan, Türkiye'de İmamlardan oluşan ilk koro olan İnegöl Belediyesi Erkekler Tasavvuf Müziği Korosu, ilk konserini gerçekleştirdi. Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen konserde ilk kez İnegöllülerin karşısına çıkan koro, yoğun ilgi gördü.
Geçtiğimiz akşam saat 20.30'da Kültür sarayı eski sinema salonunda gerçekleştirilen konsere, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İl Genel Meclis Başkanvekili Murat Gültekin, Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, AK Partili bazı Belediye Meclis üyeleri, Müftü Bayram Canbey, bazı Oda ve Dernek başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.
Sunuculuğunu Oğuz İlhan'ın yaptığı programda, Koro Şefi Diler Yalaza nezaretinde sahne alan İnegöl Belediyesi Erkekler Tasavvuf Müziği Korosu, seslendirdiği birbirinden güzel eserlerle konsere damgasını vurdu.
ZİKİRLER, SALATÜSELAMLAR OKUNDU
'Uyan Ey Gözlerim Gafletten Uyan', 'Hakka Düştü Yönüm Benim', 'Dağlar İle Taşlar İle' eserleri koro eşliğinde seslendirilirken, koro elemanlarından Yusuf Ceylan 'Mail Oldum Bahçesindeki Hurmaya', Gürel Balkan 'Ah Bir Mekanım Bu Cihanda' ilahilerine okudular. Selatuselamların yoğun olduğu konserde, 'Alemlere Rahmet' ve 'Sevdim Seni Mabuduma' eserleri koro olarak seslendirilirken, Nazmi Özden'in segah makamında selatüselam getirmesinin ardından bağlantılı olarak 'Canım Kurban Olsun', 'Gani Mevlam', 'Gaflet İle' eserleri koro tarafından okundu. Tasavvuf Konseri, Mehmet Kuyumcu'nun segah makamındaki kasidesinin ardından, zikirler ile son buldu.
GÖNÜLLERİMİZİN PASI SİLİNDİ
Konserinden sonunda bir konuşma yapan Müftü Bayram Canbey, Kutlu Doğum Haftasının 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlandığını belirterek, "Ama Bizim Hz. Peygamberimize öyle bir sevgi ve muhabbetimiz var ki, o tarihi beklemeden daha belki aylar öncesinden başlayarak, Peygamberimizin dünyayı şereflendirdiği o mübarek günleri coşku ve heyecanla kutluyoruz. Belediyemiz ve Müftülüğümüz ortaklaşa olarak, böyle bir koro oluşturmayı istedik. Koromuzun seslendirdiği önemli eserleri coşku ile dinledik. Gönüllerimizin pası silindi. Ruhumuzun gıdası yeterince alındı. Korumuzu çalıştıran Şef Diler Yalaza'ya teşekkür ediyorum. Çok güzel bir gece yaşadık. Allah, Peygamberimizin yolunda ve izinde yürümeyi, O'na olan sevgi ve muhabbetimizi, artırarak devam etmeyi nasip etsin inşallah" dedi.
KUTLU DOĞUM HAFTASI’NINI KONUSU KARDEŞLİK
Bu sene ‘Kutlu Doğum Haftası’nın ana konusunun 'Kardeşlik' olduğunu, özellikle son yıllarda dejenere edilmeye çalışılan, gerek Türkiye'de gerekse İslam ülkelerinde kardeş kavgalarına sahne olan dönemin yaşandığının altını çizen Müftü Canbey, "Halkımızı ve insanlarımızı bilinçlendirme ve aydınlatma anlamında kardeşlik duygusu, İslam kardeşliği ve kardeşlik hukuku ön plana çıkarılarak anlatılmaya çalışılacak. Kardeşliğe çok muhtacız. Allah, Kur'an-ı Kerim’de inananları kardeş ilan etmiştir. Peygamberimiz, risaletinin daha ilk yıllarında Mekke'nin ileri gelen Müslümanlarını kardeş ilan etmiştir. Medine'ye geçtikten sonra da, 45 Mekkeli muhacir ile 45 Medineli Ensar'ı kardeş yapmıştır. Kutlu Doğum Haftasında, İlahiyat Fakültesinden davet ettiğimiz hocalarımızla bu konuları anlatacağız. Cumartesi günü saat 11.00'de İshakpaşa Camiinde Kutlu Doğum Haftasının açılışı olacaktır. Cumartesi Akşamı ise FEM Dershanesi salonunda konferansımız var. Programlarımızı ilgi ve alakayla takip etmenizi özellikle istirham ediyoruz. Din ve Kur'an adına nerede bir şeyler yapılıyorsa, ‘orada biz de varız’ diyebilmemiz için hepimiz beraber hareket edelim inşallah" ifadelerini kullandı.
PEYGAMBERİMİZİN ÖRNEK HAYATI
Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, "Hayatımızın en büyük örnek şahsiyeti hiç şüphe yok ki, sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’dir. Peygamber Efendimizin dünyayı şereflendirdiği haftaya Kutlu Doğum Haftası denilmekte ve her sene değişik etkinliklerle kutlanmaktadır. Dünya incisi olarak gönderilen Peygamberimizin örnek hayatı incelendiğinde, O’nun muhteşem özellikleri, açıkça görülecektir. Güllerin ve Gönüllerin Efendisi, Kimsenin ayıbını yüzüne vurmaz, hoşlanmadığı ve yanlış gördüğü bir davranış olursa, o yanlışları düzeltir. Kimsenin sözünü kesmez, konuşması bitinceye kadar dinler. Kimsenin gizli hallerini araştırmaz. Kendini ilgilendirmeyen konularla meşgul olmazdı. Kendisine karşı yapılan kötülükleri bağışlar, eline fırsat geçse de intikam almayı düşünmezdi. Zengin-fakir, efendi-köle, büyük-küçük ayrımı yapmadan insanları eşit tutardı. Hz. Peygamber, bütün işlerini tam bir düzen ve intizam içinde yapar, vaktini boşa geçirmezdi. Dürüstlükten ayrılmayan, verdiği sözü 3 gün bekleyecek dahi olsa tutan, şakayla da olsa, asla yalan söylemeyen biriydi. O, Peygamberlik gelmeden önce dahi Muhammed-ül Emin lakabıyla çağrılıyordu. O’nun ümmeti olan bizler, hiç olmazsa O‘nun hayatını bir kez okumalıyız. O'nun getirdiklerini hayatımıza aksettirdiğimiz zaman, ülkemizde sevgi ve kardeşlik artacak,  kargaşa ve gürültü son bulacak, tüm yurdu huzur ve mutluluk saracaktır diye düşünüyorum" dedi.
KORO TÜRKİYE’DE BİR İLKTİR
Bu vesileyle İnegöl Belediyesi olarak, Kutlu Doğum Haftası için Müftülükle bir etkinlik düzenlediklerini ifade eden Aktaş, "Yüce Allah’ın ‘Seni âlemlere rahmet olarak gönderdik’ dediği Alemlerin Sultanı Hz. Peygamberin anılacağı, ona taat ve ilahilerin okunacağı bir konser hazırladık. Öncesinde, Erkekler Tasavvuf Korosu kurduk. Koromuz, 03 Ocak 2012 tarihinde çalışmalara başladı. Her Salı akşamı 2,5 saat Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi icra salonunda çalışmalarını yürüttüler. Kurulan İnegöl Belediyesi Erkekler Tasavvuf Müziği Korosu, Türkiye’de bir ilktir. Çünkü, 48 kişilik koromuz tamamen din görevlisi arkadaşımızdan oluşmaktadır. İlk konserini bu akşam gerçekleştirecek olan koromuz, 15 Nisan 2012 Pazar günü saat 20.30’da da Yenice Kasabasında 2. konserlerini vereceklerdir. Çalışmalar, konser sonrasında da devam edecek olup, Ramazan ayında gerçekleştirilecek Tasavvuf Konserine hazırlık yapacaklardır. Cömertliği, kahramanlığı, hoşgörüsü, şefkati, sabrı, anlayışı ve diğer bütün faziletleriyle insanlığa örnek olan, bu gecenin en büyük misafiri, Model İnsan Hz. Peygamber’in yüce ahlakından kesitler sunulacak ve sizleri ayrı bir atmosfere götürecektir. Sizleri konserimizle baş başa bırakıyor, salonumuzu dolduran siz değerli ilçe halkımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Başkan Aktaş ve Koro Şefi Diler Yalaza'ya Din görevlileri tarafından teşekkür plaketi takdim edilirken, Diyanet-Sen İlçe Temsilciliği tarafından ise Diler Yalaza'ya çiçek verildi.

 

Editör: TE Bilişim