Şoförler Odası Başka

İnegöl Şoförler Odası Yönetiminden Özyenice Tur’a Hayırlı Olsun Ziyareti

“Kooperatif demek, birlik bütünlük demektir”

Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, Yenice Belediyesi tarafından yapılan ihale sonucunda, İnegöl-Yenice arası Özel Halk Otobüsleri işletmeciliğini üstlenen Özyenice Tur  Kooperatifini ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Ceylan'a hayırlı olsun dileklerini iletti.

Önceki gün saat 14.00'de Şoförler Odası Başkan Yardımcısı Veysel Kocaağa ve Genel Sekreter Ömer Çolakoğlu ile birlikte Yenice beldesine giderek,  Özyenice Tur Kooperatifini ziyaret eden ve Özyenice Tur Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Ceylan'a başarılar dileyen  İnegöl Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, "101 Nolu Minibüsçüler Kooperatifi şuan da Yenice Belediyesinin halk otobüslerinin özelleşmesinden dolayı Özyenice Tur Kooperatifi  oldu. Bizde kendilerini ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerimizi ilettik. Tabi dünya da sistemler değiştiği gibi İnegöl'de de, Yenice'de de sistemler değişiyor. Toplu taşıma da güzel yenilikler, değişiklikler yapılıyor. Daha önce Yenice'de bulunan 101 Nolu Minibüsçüler Kooperatifinde 24 adet 21 kişilik araç vardı. Yenice Belediyesinde de 7 tane büyük araç vardı. Yenice beldesi 4-5 bin yolcu kapasitesine sahip. Tabi burada güzel bir oluşum oldu. 10 tane yeni sıfır araç ile belediyeden kalan 7 araç ile birlikte taşımacılık faaliyetini burada özelleştirdiler. Böyle bir zorlu mesleği icra ettikleri için kendilerine teşekkür ediyorum. Çünkü toplu taşıma çok farklı bir sistem. İnsanları memnun etmek, hizmet etmek gerçekten zor. Ama Yenice’de arkadaşlarımız güzel bir birlik ve beraberlik sağladılar. Yenice'de bu işi yapan herkes bir araya geldi ve 50 ortaklı bir oluşum gerçekleştirildi. Bizde tabi ki bu birliktelik oluşturulurken Şoförler Odası olarak elimizden gelen desteği vermeye çalıştık. Bundan sonra da destek vermeye çalışacağız. Güzel kooperatifler kuruluyor. Yakın zamanda Kulaca, Alibey, Bilal, Hasanpaşa, Süpürtü, Eymir ve Küçükyenice köyleri bir araya gelerek, 7 köyü kapsayan bir kooperatif kurulacak. Güzel bir oluşum olacak. Kooperatif demek, insanların birliği, bütünlüğü demek. Biz de bunlara her zaman destek vereceğiz" dedi.

YENİCELİ ÖĞRENCİLERİ 50 KURUŞA TAŞIYORUZ

Şuanda yeni bir oluşum içerisinde olduklarını belirten Özyenice Tur Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Ceylan ise, "Kuruluşumuz yeni olduğu için ufak tefek sıkıntılarımız oluyor. Yaşanan sıkıntılardan dolayı Yenice halkından özür diliyoruz. Yenice halkına daha iyi hizmet vermeye çalışıyoruz. İnşallah bu sorunları da halledeceğiz. Öğrencilere yönelik bir çalışma yaptık. Yenice'deki öğrencilerimizin tamamını 50 kuruşa taşıyoruz. Türkiye'nin hiçbir yerinde olmayan fiyat indirimlerimiz var” diye konuştu

Özyenice Tur olarak İnegöl-Yenice arası araçlarda kart kullanıldığını ifade eden Orhan Ceylan, “İnegöl'de şuanda 2 kart dolum merkezimiz var. Bir dolum merkezimiz İnegöl Devlet Hastanesinin yanındaki Halk Ekmek büfesinde, diğeri ise İnegöl AVM'nin yan tarafından bulunan Ongan gıdadadır. İnegöl'de daha fazla dolum merkezi olmamasının sebebi ise, şehir içinde İnegöl yolcusunu taşımamaktır. İNULAŞ firmasına zarar vermemek için bu uygulamayı yapıyoruz. Yenice'deki kart dolum merkezleriyle beraber toplam 7 tane dolum merkezimiz var. Araçlarımızın hepsinde misafir kart bulunmakta. Misafir Kartı 2 kez kullanılıyor. Vatandaşların Yenice'ye bir misafir kartı ile  gidip gelmesi için, bu uygulamayı yapıyoruz. Bunlar tüm araçlarımızda ve dolum merkezlerinde mevcut. Fiyatları ise 4 liradır. İnegöl'deki yolcularla ilgili herhangi bir taşımacılık yapmıyoruz. Sadece Yenice yolcusunu taşıyoruz" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim