HEM’in Kazıcı-

HEM’in Kazıcı-Yükleyici ve Fortklift Kursiyerleri Belgelerini Aldı


İnegöl Belediyesi ve Halk Eğitimi Merkezi (HEM) işbirliğinde 25 Nisan  ile 12 Mayıs 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilen Kazıcı-Yükleyici ve Forklift Kurslarını başarı ile tamamlayan 42 kursiyere, düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Önceki gün saat 18.30'da HEM’in bahçesinde gerçekleştirilen törene, HEM Müdürü Burhanettin Özdemir, Müdür Yardımcısı Lütfü Orhan, Prof. Dr. Selçuk Yahşi İlköğretim Okulu müdürü Kadir Filiz ile kursiyerler katıldı.

Törende konuşan HEM Müdürü Burhanettin Özdemir, İnegöl Belediyesi ve Halk Eğitimi Merkezi  Müdürlüğünün bu kurslarla alakalı protokolü olduğunu, protokol kapsamında yılın değişik zamanlarında kazıyıcı, yükleyici ve forklift kursları açtıklarını belirterek, "Kurslarımız yaklaşık 3 hafta sürdü. 3 hafta süren kursların 2 haftası teorik eğitim, 1 haftası ise uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Uygulamalı eğitimleri, Belediye Fen İşleri Müdürlüğü şantiyesindeki iş makineleri ile yapıyoruz. Forklift ile ilgili olan eğitimleri de Serra Sünger fabrikası şantiyesinde makinelerle yapıyoruz. Kazıcı-Yükleyici kursumuzda 18, Forklift kursumuzda ise 24 kişi olmak üzere toplam 42 kişi belge almaya hak kazandı” dedi.

BELGEYLE G SINIFI EHLİYET

HEM’den alınan kurs belgelerinin İlçe Emniyet Müdürlüğüne başvurularak G sınıfı sürücü belgesine de çevirebileceğini müjdeleyen Özdemir, talep olması halinde Kazıyıcı Yükleyici ve Forklift Kurslarının üçüncü periyodunu başlatacaklarını söyledi.

85 branşta 600 kurs düzenlediklerini, 12 bin kursiyere hizmet verdiklerini kaydeden Özdemir, "Kurslarımızın içerisinde en önemlilerinden bir tanesi bu kursumuzdur. Çünkü, bu belgeyi alan kursiyerimiz ekmeğin ucundan tutuyor. Yani diğer kurslarımızı bir bakıma hobi, eğlence gibi düşünebiliriz. Ama bu kursumuzun en önemli özelliği ekmeğin ucundan tutmasıdır. İnegöl'de bu kursu bizden başka açan yok" dedi.

Konuşmanın ardından kursiyerlere, G Sınıf Sürücü Belgesine çevrilebilecek  sertifikaları takdim edildi.

Editör: TE Bilişim