3 Ekim 2010 tarihind

3 Ekim 2010 tarihinde Kuyumcular Çarsında başlatılan çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Belediyesi olarak vaat ettiklerini bir bir yerine getirdiklerini belirtti.

Başkan Aktaş’ın dün saat 12.30'da Cuma mahallesi Halk sokaktaki  incelemelerine Belediye Başkan Yardımcıları Turgay Yel ve Sabri Günaydın, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Mürsel Avaşar ile Belediyenin Birim Amirleri ve  çarşı esnafı katıldı.

İncelemeler sırasında bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye olarak yaptıkları tarihi açılımlarla, tarihi yapılara tekrar hayat verdiklerini belirterek, "Tüm Türkiye'ye örnek olan kent müzemiz, çalışmalarında son aşamaya geldiğimiz kapalı çarşı ve eski tekel binası bir kültür hizmeti olarak halkımıza hizmet verecektir. Kuyumcular çarşısı ile alakalı da bir süredir çalışmalar yapıyoruz. Kuyumcular çarşısı ve çevresindeki diğer esnaflarımızla gerekli toplantı ve görüşmeleri yaparak, fikir birliğine vardık. Akabinde projeyi hayata geçirmek için hemen çalışmalara başladık. Değişen alışveriş kültürü ile canlılığını kaybeden çarşıyı burada tekrar hayata getirmeye çalışıyoruz” dedi.

Kuyumcular çarşısının yenilenmesi ile alakalı ilk çalışma olarak sokakların krokisinin çıkarıldığını,  binaların su basmasına göre zemin kodlamaları ve harita aplikasyonlarının yapıldığını,  bundan hareketle Kuyumcular Çarşısındaki ilk kazmayı 3 Ekim 2010 Pazar  günü vurduklarını hatırlatan Başkan Aktaş,  “Şu an Halk sokak'ta çalışmaları yürütüyoruz. Çalışma kapsamında daha sonra Kuyumcular, Saraç, ve Yemeniciler sokaklarına geçeceğiz. Halk sokak'ta yapılan çalışmalarda, doğalgaz çalışmaları, telefon-elektrik-su hatları ile kanalizasyon çalışmaları kontrol edilerek gerekli yerler değiştirildi. Böylelikle altyapı çalışmaları tamamlandı. Karşılıklı dükkan önlerinde 30x80 ebadında çelik konstrüksiyonu taşıyacak temeller atıldı. Karşılıklı temeller, bağ kirişleri ile birbirine bağlanacaktır. Yağmur suyu boruları ana hatta verildikten sonra yüzey kaplamasına geçilecek. Şu anda esnafımızı mağdur etmemek için sokağın yüzey dolgusunu yapıyoruz. Yüzey kaplaması ile ilgili mimari çalışmalar devam etmektedir. Bir taraftan da sokağın üstünü kapatacak, çelik konstrüksiyon üretimi de atölyelerde devam etmektedir. Çalışmalarla alakalı esnafımızın belediyeye karşı öfkesi olabiliyor. Biz burada bir günlük işi yapmıyoruz. Buradaki esnafın uzun solukta rahat edeceği, ticaret erbabının para kazanacağı bir ortamı onlara hazırlıyoruz. Biz bu konuda esnafımızdan anlayış bekliyoruz. Lütfen burada çalışan arkadaşlarımıza yardımcı olsunlar. Bizler Kurban Bayramına 10-15 gün kala çalışmaları tamamen keseceğiz. Altyapıyı bitirmeye çalışacağız. Belki yetişmeyebilir. Altyapıda çalışmamız için üst yapıyı çıkarmamız lazım. Belki Kurban Bayramı sonrasına kalabilir. Bizler Kurban Bayramından sonra üst yapıyla ilgili çalışmak istiyoruz. Bu manada 103 dükkan çalışma kapsamında yer alıyor. Proje kapsamında esnaflarımızdan katılım bedeli olarak metreküp başına bin lira aldık. Bunu da 5 taksit olarak vadelendirdik. Bu ihale bedelinin 3'te birlik kısmını karşılıyor. Dolayısıyla biz tamamen esnafa yönelik yapılan bu çalışmanın 3'te 2'lik kısmını Belediye marifetleri ile gerçekleştirdik" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim