MHP Bursa Milletveki


MHP Bursa Milletvekili Adayları Cüneyt Karlık ve Hasan Toktaş, önceki akşam İnegöl İlçe Başkanı İlkay Meriç ve Cerrah Belediye Başkanı İsmail Karaman ile birlikte Bal-Göç İnegöl Şubesi'ni ziyaret ettiler. MHP'li ekibi, Bal-Göç İnegöl Şube Başkanı Alaattin Kırcalı ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

İnegöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Hanefi Yıldırım, Başkan Yardımcıları Sadullah Organ ve Hasan Özdemir’in de bulunduğu ziyaret sırasında konuşan Bal-Göç İnegöl Şube Başkanı Alaattin Kırcalı, İnegöl'de bir dönem ANAP'tan Belediye Meclis üyeliği görevinde bulunduğunu belirterek, "Gençlere de söylüyorum, mutlaka bir parti çatısı altında bulunmak, ikamet ettiği ilçenin, ilin veya Türkiye'nin, nasıl idare edildiğini, siyasetin ne olduğunu bilmek gerekiyor. İyi ki siyasete girmişim. Siyasette olmakla olmamak arasındaki farkı gördük. Siyaset yapılmalı. Genel seçimler inşallah ülkemize hayırlar getirir. İnsanlar artık dünyaya çok açıklar. Dünya çok yakından izlenilebiliyor. Ülkenin geldiği konumda artık  her şey görülebiliyor. Balkanlarda yapılan siyasetin ne aşamada olduğunu biliyoruz. Dünyanın neresinde her kim olursa olsun, Müslüman, Türk vatandaşının güvendiği tek ülke Türkiye'dir. Balkanlardaki vatandaşlarımız için Türkiye'deki siyasetçilerimize çok önemli görevler düşüyor. Bulgaristan'da şu anda okullarda Türkçe derslerini artık kaldırmaya başladılar. Bu bizim için çok önemli. Eskiden yaşanılan olaylar tekrar nüksediyor. AB'ye girmiş olmalarına rağmen, bunları Avrupa'da yok sayıyor. Göçmen ailenin çocuğu olarak bundan gurur duyuyorum. İşimize, ailemize, çocuğumuza çok önem veriyoruz. Bunlar bizim için olmazsa olmazlar. Dernek olarak gençlerimizi bu işin içine sokarak, çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

İNEGÖL’ÜN 2 MİLLETVEKİLİ OLSUN

Milletvekili Adayı Hasan Toktaş’da konuşmasında, seçimlerin Türkiye, Bursa, İnegöl için hayırlar getirmesini dileyerek, "MHP olarak 2007 seçimlerinde 187 bin oy alarak Bursa'dan 3 milletvekili çıkarmıştık. 2009 yerel seçimlerinde 245 bin oy aldık. Yerel seçim eğer milletvekili seçimleri olsaydı, 16 kişilik Bursa listesinden 4 milletvekili hak etmiş konuma gelmiştik. 16 olan sayı bu seçimlerde 18'e çıktı. Şimdi notumuz 4.5 oldu. Okullarda hatırlarız, hocalarımız 4.5 alınca bize 5 verirdi. Bende 5. sıra adayı olarak İnegöl'ün bana hocalık yapmasını istiyorum. Buna ihtiyacım var. Hangi siyasi parti olursa olsun destek istiyorum. İnegöl'ün de buna ihtiyacı var. İnegöl Bursa'ya bağlanmak isteniyor. İnegöl'ün Bursa'ya bağlanması demek, İnegöllü insanların daha pahalı hayat yaşaması anlamına geliyor. İki kat vergi, çevre temizlik vergisi, su ücretleri iki kat artacak. İnegöl'ün il olma hayali suya düşecek. İnegöl'ün il olması bizim için çok önemli. Biz daha önce İnegöl'ün il olması için 3 milletvekilimizle beraber TBMM'ye önerge sunmuştuk. MHP bu konuda tarafını belli etmiştir. İnegöl'ün iki milletvekili olması demek, bu sorunların daha kolayca çözüme kavuşması demektir. Onun için hangi görüşe sahip olurlarsa olsunlar herkesten destek bekliyorum” dedi.

BEN DE GÖÇMEN BİR AİLENİN ÇOCUĞUYUM

MHP Bursa Milletvekili Adayı Cüneyt Karlık ise, kendisinin de Bursa Bal-Göç üyesi olduğunu, İnegöl Bal-Göç Şubesinin çok güzel bir binaya sahip olduğunu, binanın yapımında emeği geçenlere teşekkür ettiğini söyleyerek, "Bende sizler gibi göçmen bir ailenin çocuğuyum. 10 çocuklu bir aileye sahibim. Bu güne kadar siyasetin her kademesinde görev yaptım. 1994-1999 yılları arasında Yıldırım Belediye Başkanlığı yaptım. Şu anda MHP Bursa 3. sıra Milletvekili adayı oldum. İnşallah bu seçimlerde sizlerin destekleri ile TBMM’de hizmete devam edeceğiz. Sizlere hizmet etmek boynumuzun borcu. Eğer biz tüm Bursa'ya adaletli bir şekilde hizmet edersek, bu kapı bize sürekli açık kalır. Bunun bilincinde olarak bu yola çıktık" diye konuştu.

BALKANLARDA SIKINTILAR DEVAM EDİYOR

Balkanlarda yaşayan tüm soydaşların bazı sıkıntılarından bahseden Karlık, "Bunların başında 1991 yılından sonra gelen bizim hemşerilerimizin emeklilik konuları var. İnşallah bunların sonuna kadar takipçisi olacağız. Bulgaristan'la sosyal güvenlik anlaşmaları yapılmadı. Çocukların kimlik sorunları var. Bu arada tüm Türk dünyasından gelen öğrencilerimize Türkiye'deki üniversitelerde okuması için çok zorluklar gündeme geldi. Üniversitelerde okumaları için öğrencilerimiz yıllık 15-20 bin TL civarında para ödemek zorunda kaldılar. Bu parayı Balkanlardan gelen hiç bir kardeşimiz ödeyemez. Son çıkan torba yasasında, Türkiye'de okuyacak olan çocukların hepsinin SSK'ya bağlanma şartı getirildi. Aylık 95 TL sağlık primi ödemek zorunda bırakıldılar. Bunu karşılamaları mümkün değil. Sadece vakıf üniversitelerine giren öğrencilerin sağlık primleri Maliye Bakanlığı tarafından ödenecek. Bunlara baktığımızda kardeşlerimizin Türkiye'deki çocuklarının okuma şansları her geçen gün azalıyor. Buraya gelen öğrencilerin kendi memleketlerine gitmeye kalktıklarında, kendi konsolosluklarından vize almaları gerekiyor. Bu sadece ülkemizde uygulanan bir sistem. Her geçen gün sıkıntılar devam etmekte. Sizlerinde destekleri ile göreve geldiğimiz zaman, sizlerin tüm dertlerine çare olmak, bizim boynumuzun borcu. 28 Ocak'ta Genel Başkanımız seçim beyannamemizi açıkladı" diye konuştu.

MHP ÜZERİNE ÇEŞİTLİ OYUNLAR OYNANIYOR

MHP'nin üzerinde çok çeşitli oyunların oynanmakta olduğuna işaret eden Karlık, "MHP'yi nasıl devre dışı bırakabiliriz, diye bütün güçler birleşti ve bu çaba için gece gündüz demeden çalışıyorlar. Ama unuttukları bir konu var ki, yüce Türk milleti sandıkta bu hesabı soracak. Herkesin bir hesabı varsa, Cenab-ı Hakk’ın da bir hesabı vardır. Biz çalışıyoruz. Mücadele ediyoruz. Allah bu çalışmalarımızı karşılıksız bırakmayacaktır. MHP'ye muhakkak ihtiyaç vardır. MHP Türkiye'nin sigortası konumundadır. Bu deyişle, 18 adayımız sabah namazından itibaren başlayarak çalışmalarımızı gece 01.00'e kadar sürdürüyoruz. Sizlerden destek bekliyoruz. Bu ülke bizim, buradan başka gidecek başka yerimiz yok. Bayrağımız bir, dilimiz bir, dinimiz bir. Bu değerler için buralara geldik. Bu seçimlerde MHP'nin kadrolarına sahip çıkmanızı bekliyoruz"  ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilişim