9 bin 150 Araç Kull


9 bin 150 Araç Kullanıcısı İle Binlerce Yolcu  Her Gün Bu Görüntüye  Bakıyor  
İnegöl’ün Bursa yönünden girişinde Organize Sanayi Bölgesi kavşağındaki,  İnegöl’ün bir Mobilya Şehri olduğunu simgelemek, bu doğrultuda Bursa-Ankara yolundan gelip geçenlerin dikkatlerini çekmek amacıyla yaptırılmış, çeşitli renklerdeki kalasların üst üste koyulmuş olduğu figürün son görüntülerinin artık İnegöl Mobilyasını tanıtmak yerine imajını zedeler vaziyette olduğu ileri sürüldü. Yer yer parçaları kopan, kırılan, dökülen figürün çirkin görüntüsünün Bursa-Ankara yolundan gelip geçen  9 bin 150 araç kullanıcısı ile binlerce insanın  dikkatini çektiği ve insanlar üzerinde olumsuz etki bıraktığı belirtiliyor.
İnegöl Mobilyasının tanıtımı için  İnegöllü mobilyacılar, Türkiye’de ve Dünyada reklam sektörüne imaj ve görsellikle alakalı çok ciddi bütçeler harcarken, şehrin girişindeki ‘İnegöl Mobilyası’nı temsil eden figürün içler acısı halinin, görenleri ve Karayolları Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre bu yolu günlük olarak kullanan bin 659 kamyon sürücüsünü, 5 bin 443 otomobil sürücüsünü, 308 ticari araç kullanıcısını, 421 otobüs şoförünü ve bin 319 TIR  sürücüsünü ve bu araçlarda yolculuk eden binlerce insanı hayrete düşürdüğü kaydediliyor.
MODEF EXPO fuarına bir aydan kısa bir süre kala bu çirkin görüntünün İnegöl mobilyasına lekeleyeceğini belirten bir çok duyarlı vatandaşlar, “Görüntü karşısında gerçekten hayrete düşmemek mümkün değil. İnegöl mobilyası bu çirkin görüntüyü hak etmiyor. İklim şartlarından etkilenen figürün bu şekilde dağılmış, çirkin halini görenlerin kafasında, ‘İnegöl Mobilyası bu mu?’ diye  soru işaretlerine neden oluyor. Bu da İnegöl Mobilyasının imajını zedeliyor. Yetkililerin, MODEF EXPO Fuarı öncesinde İnegöl Mobilyasının imajına yakışır bir çözüm üreteceğini ümit ediyoruz“ şeklinde duygularını dile getirdiler.
Öte yandan bu simgenin İnegöl mobilyasını yansıtmadığını söyleyen bazı  vatandaşlar ise, “Mobilyacıların ‘Ah’ı tuttu” diyerek, figürün bu çirkin halinin, daha farklı bir simgenin bulunması için iyi fırsat olacağını belirttiler.

Editör: TE Bilişim