İnegöl Muhtarlar Bir

İnegöl Muhtarlar Birliği Derneğine dün iadeyi ziyarette bulunan Kaymakam Aziz İnci, muhtarların idareden daha çok, halkın temsilcileri olduklarını belirtti.

Dün saat 14.30'da dernek binasında gerçekleşen ziyarette bir konuşma yapan Kaymakam Aziz İnci, "Daha önce bana topluca ziyarete gelen İnegöl Muhtarlar Birliği Başkanı ve üyelerini, zaman içerisinde hem mahallelerinde hem de köylerinde yaptığımız ziyaretlerin yanında bugünde derneklerinde kendilerini ziyaret ediyorum. Araya kış şartları girdiği için köylerdeki ziyaretleri bir süre erteledik. Malum kış bu sene çetin geçti. Biz de köylerde daha çok kar mücadelesi yapmaya çalışıyoruz. Köy yollarını açık tutmaya çalıştık. Bunun dışında bir süredir köylerde, arazilerde çalışma yapamıyoruz. Bilindiği gibi muhtarlarımız idarenin temsilcileri olmakla beraber, daha çok halkın temsilcileridir. Bu iki kimlikleriyle vatandaşların sorunlarını idareye, idareden gelen bir takım talimatları, yasaları ve hükümetlerimizin yaptığı açıklamaları da vatandaşa ileten görevlilerdir. Ama seçimle geldikleri için aynı zaman da muhtarlarımız meslek sahibi insanlardır. Yani zamanlarının bir kısmını kendi işlerinde ama zamanlarını çoğunu da vatandaşların dilek ve şikayetlerini takip ederek geçiren görevli insanlardır. Halkın güvendiği, sevip, saydığı insanlara biz de güveniyoruz. Bizde muhtarlarımızdan çok şey bekliyoruz. Kendilerinin bu önemli görevi başarıyla yaptığına inanıyoruz. Özellikle bu göreve seçilenlerin, vatandaşlar tarafından tekrar tekrar aynı göreve seçilmeleri kendilerine verilen bir güveni gösterir. Ben bu ziyaret dolayısıyla, şahsıma Kaymakam olarak bana ve kamu yöneticilerine yardımlarından, ayrıca vatandaşların dilek ve şikayetlerini iletmelerinden, bizlere yardımcı olmalarından ötürü kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Kaymakam Aziz İnci'nin ziyaretinden dolayı son derece mutlu olduklarını ifade eden İnegöl Muhtarlar Birliği Derneği Başkanı Salim Altun ise, "Bu ziyaretlerimizi karşılıklı olarak devam ettireceğiz. Mahallelerimizdeki, köylerimizideki sorunlarla ilgili görüş alışverişi yapacağız. Bizler, İnegöl Muhtarlar Birliği Derneği olarak, birlik ve beraberlik içerisinde görevlerimizi yürütmeye devam ediyoruz" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim