Saadet Partisi İlçe


Saadet Partisi İlçe teşkilatı tarafından köy ve mahalle muhtarlarına yönelik kahvaltılı toplantı düzenlendi. Kahvaltıya katılan SP Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili Adayı Şevket Kazan, "Esas dinlenecek olan camia, muhtar camiasıdır" dedi.

Geçtiğimiz Cumartesi günü saat 09.30'da Besler-2 İnegöl köftecisinde düzenlenen kahvaltıya, SP Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili Adayı Şevket Kazan, SP İlçe Başkanı Bahri Urgun, Bursa Millekvekili Adayları Salih Berber, Necmettin Çamlıdere ve Ertan Sütçü, SP İlçe yönetim kurulu üyeleri, Muhtarlar Birliği Derneği Genel Başkanı Bekir Kahyaoğlu, İnegöl Muhtarlar Birliği Derneği Başkanı Salim Altun, İnegöl Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Tüver, mahalle ve köy muhtarları katıldı.

Kahvaltının ardından konuşan Muhtarlar Birliği Derneği Genel Başkanı Bekir Kahyaoğlu,  SP Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili Adayı Şevket Kazan'ın her zaman muhtarları dinlediğini ve destek olduğunu belirtti.

SP Bursa Milletvekili Adayı Salih Berber ise,  42 yıl önce 'ilk önce ahlak ve maneviyat' diyerek yola çıktıklarını, bu bağlamda önce bireyin ahlaklı ve maneviyat sahibi olmasının gerektiğini belirterek, "Sonra aile mefhumunun güçlü olması lazım. Aileden sonra da muhtarlarımız geliyor. Bu nedenle sizlerin de güçlü olması lazım. Bundan dolayıdır ki, Saadet iktidarında muhtarlarımız devletin en güçlü mekanizmasında yer alacaklar. Çünkü Saadet Partisinde bir gelenek var. Teşkilatlanma yukarıdan aşağıya doğru yapılırken, çalışma aşağıdan yukarıya doğru yapılır. Yani Saadet iktidarında Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanların hepsi muhtarımızın daha iyi çalışabilmesi için gayret ortaya koyar. Biz inanıyoruz ki, muhtarlarımız ne kadar güçlü olursa, o kadar ailelere hem ekonomik anlamda hem de ailevi ve manevi anlamda daha fazla faydalı oluruz. Muhtarımız, insana ulaşıp ona huzur ortamı sağlama, ekonomik anlamda yardımcı olma, ne yapması gerekiyorsa bunu Saadet iktidarından isteyecek, bunu yapmakta bizim görevimiz" dedi.

SP Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili Adayı Şevket Kazan’da konuşmasında, her şeyden önce Bursa gibi maneviyatın merkezi sayılan tarihi şehrin milletvekili adayı olma imkânını, kardeşlerinin talebi ve Genel Başkanının uygun görmesi üzerine kendisine nasip eden Cenab-ı Allah'a hamd ederek, "Bu toplantı bir istişare toplantısıdır. Ben muhtar kardeşlerimizle yakın alaka içerisinde olan bir kardeşinizim. Bu 1973 seçimlerinde başlamış bir çalışmadır. O tarihten beri kendi seçim bölgemde köy ve mahalle muhtarlarıyla gittiğim her yerde yakından ilgilenmişimdir. Bunun yanında partimizin halkla ilişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olduğum için halk ve ilişkiler faaliyet alanına baktığımız zaman, muhtarların en başta yer aldığı görülür. Türkiye genelinde teşkilatlarımızla beraber bu birlik ve beraberliği yürütüyoruz. Bu sene adaylığımız ilan edildikten sonra karargâh çalışmalarımızı düzenlerken ben daha söylemeden önce arkadaşlarımız gideceğimiz her yerde muhtar kardeşlerimizle toplantılar düzenlemişler. Bu toplantıları düzenleyerek sizleri dinlemek istedik, esas dinlenecek olan camia muhtar camiasıdır. Çünkü derdi çeken onlardır, yükü çeken onlardır. Halkla karşı karşıya gelen onlardır. Derdi olupta içini dökmek isteyenler muhtarları bulup, anlatırlar" dedi.

MUHTARLAR ÜLKENİN NABZIDIR

Ülkenin nabzını tutmak istiyorsak, bu konuda başvurulacak tek mercinin muhtarlar olduğunun altını çizen Kazan, "O nedenle geldiğimizden beri Bursa'da muhtarlarımızla toplantılar yapıyoruz. Biz, 1973 yılında siyasete atıldığımız zaman tabi ilk defa halkın içine giren, ilk defa köylere giden bir siyasi aksiyonun temsilcisiydik. Köylere gittiğimiz zaman bize 'Bir gidersiniz, 4 yıl sonra gelirsiniz. Bir daha gelmezsiniz' derlerdi. Bu ithamlara muhatap olurduk. Biz kendilerine 'daha sık geleceğiz' derdik. Ama inanılmazdı. Ama seçildikten sonra Cenab-ı Allah’a şükürle olsun, Milli Selamet Partisinin her milletvekili, Erbakan Hocamızın da talimatıyla illerine, köylerine varıncaya kadar ilişki kurmak mecburiyetinde bırakıldılar. Elhamdülillah bu ilişki yoğun bir şekilde bu günlere kadar gelmiştir. Bir görüşme ile problemlerimizi tespit edeceğiz" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından basına kapalı bölümde muhtarların talepleri dinlendi.

Editör: TE Bilişim