Torba Yasa Kapsamınd

Torba Yasa Kapsamında Borç Yapılandırma Başvuru Süresi 31 Mayıs’a Uzatıldı


Vergi Dairesi Müdürü Yalçın Ertaş, kamuoyunda ‘Torba Yasa’ olarak bilinen 6111 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkında Kanun kapsamında, 1 Mart 2011 tarihinden bu güne kadar  12 bin 746 mükellefin İnegöl Vergi Dairesine başvurarak, vergi borçlarını yapılandırdıklarını bildirdi.

Borçları yapılandırılan 12 bin 746 mükellefin İnegöl Vergi Dairesine, taksitlendirme süresi içerisinde toplam 60 milyon 922 bin 584 TL ödeyeceklerini belirten Müdür Yalçın,  yapılandırma için 2 Mayıs’ta son bulan başvuru süresinin 31 Mayıs 2011 tarihine kadar uzatıldığını, birikmiş kesinleşmiş vergi borçlarını yapılandırmak isteyen mükelleflerin uzatılan bu süreden yararlanmalarını istedi.

Başvuru süresinin 31 Mayıs 2011 tarihine uzatılması ile birlikte, borçlarını yapılandıran mükellefler için belirlenen 31 Mayıs 2011 olarak belirlenen ilk taksitlerin son ödeme tarihinin ise 30 Haziran 2011 tarihine kadar uzatıldığını anlatan Müdür  Ertaş,  31 Temmuz ve onu takip diğer taksitlerde herhangi bir ertelemenin veya uzatmanın söz konusu olmadığını, bu nedenle mükelleflerin dikkatli olmalarını ve taksitleri aksatmadan ödemelerini istedi.

İnegöl Vergi Dairesi olarak yapılandırma kapsamında 21 bin mükellefe ulaşmayı hedeflediklerini ifade eden Ertaş,  "Kanun kapsamından yararlanmak için vatandaşlarımızdan ve mükelleflerimizden yoğun bir talep olmuştur. Aynı yoğunluğun süre uzatımı olan 31 Mayıs 2011 tarihine kadar devam etmesini bekliyoruz.  Mükelleflerimizin uzatılan bu süreden yararlanmaları için gayret ediyoruz. 28 Mayıs 2011 Cumartesi günü ile 29 Mayıs 2011 Pazar günü de Vergi Dairemiz mükelleflerimizin hizmetine açık olacaktır.  Mükelleflerimiz internet aracılığı ile de borçlarını yapılandırabileceklerdir. Mağdur olmaları için bu fırsatı değerlendirmelerini istiyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim