Milli Eğitim Bakanlı

“Okullarımızı ‘Hayat Boyu Eğlenme Merkezi’ haline getiriyoruz”
Milli Eğitim Bakanlığı, Orman İşletme ve Su İşleri Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğinde hazırlanan 'Okullar Hayat Olsun' projesi İnegöl'de uygulanacak. İnegöl'de faaliyet gösteren okullar, bu proje kapsamında sadece öğrencilerin ve öğretmenlerin değil, artık vatandaşların da hizmetinde olacak. 'Okullar Hayat Olsun' projesi kapsamında İnegöl'de, Kaymakamlık, İnegöl Belediyesi, Belde Belediyeleri, Milli Eğitim Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi arasında önceki gün protokol imzalandı.
'Okullar Hayat Olsun Projesi' kapsamında okulların, velilerin, mahallelinin ve çevrenin hizmetine açılması, öğrenciler ve yetişkinler için birer 'Hayat Boyu Öğrenme Merkezi' ve eğlenme ve dinlenme aktivitelerine imkan veren 'yaşayan güvenli alanlar' haline dönüştürülmesi amaçlanıyor.
Önceki gün saat 17.00'de Kaymakamlık toplantı salonunda düzenlenen törene, Kaymakam Aziz İnci, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kurşunlu Belediye Başkanı Erkan Dönmez, Tahtaköprü Belediye Başkanı Eşref Yiğit, Cerrah Belediye Başkanı İsmail Karaman, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Milli Eğitim Şube Müdürü Tahsin Çetinkaya, HEM Müdürü Burhanettin Özdemir ve Orman İşletme Müdürü Bekir Karacabey katıldı.
OKULLAR HAYAT OLUYOR
Törende konuşan Kaymakam Aziz İnci, "Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su işleri Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğinde hazırlanan Okullar Hayat Olsun projesi, geçtiğimiz yıl sonunda ilk önce Ankara’da daha sonra muhtelif illerde uygulanmaya başlandı. Bu protokol, il ve ilçelerde uygulanması için bize gönderildi, protokol örneğini birlikte inceledik. İlgili Belediyeler, Milli Eğitim Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü bu protokole imza atıyorlar. Bu protokolle birlikte okullarımız halkımızın daha çok yararlanmasına sunulacak. Projenin amacı, sadece eğitim öğretim saatleri ile sınırlı olarak kullanılan okullarımız bundan sonra Türkiye sathında en ücra köşede dahil artık mahallede oturan insanların sadece öğrencilerin değil, öğrencilerin eğitim öğretim dışında aynı zamanda öğrencilerin velileri ve o mahallenin sakinleri tarafından eğitim, sportif ve sosyal faaliyetlerde kullanılmasıdır” dedi. OKULLAR GÜNÜN 16 SAATİ HİZMET VEREBİLECEK
Bu proje ile okulların hem bir taraftan yoğun bir şekilde kullanılırken, daha iyi bakılması ve gerekli tadilatları yapılarak, yeni görünüme kavuşturulması amaçlanmakta olduğuna dikkat çeken İnci, "Sorumlu kuruluşların ortaya koyacakları katkılar, protokolde belirtilmiştir. Bu çerçeve bir protokoldür. Zaten İnegöl’de biz bu projelerin birçoğunu uyguluyoruz. Protokolde ön görülen çalışmaların birçoğunu biz zaten yapmaktayız. Ama bu protokolle beraber biraz daha bu çerçeve genişleyecektir. Bu protokolle birlikte faaliyetlerimizi daha da yaygınlaştıracağız. Bu proje, okulların çocukların eğitim öğretimi dışındaki 16 saatini kullanma imkanı veriyor. Projenin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.
OKULLAR VATANDAŞIN HİZMETİNE AÇILACAK
Yıllardır yürütülen çalışmalarda halka daha fazla hizmet vermek istediklerini ifade eden İnci, "Bu protokolle hizmet alanımızı ve hizmet ettiğimiz kişi sayısını artırmak istiyoruz. Okullarımız halkındır, okullarımız mahallelinindir. Okullar orada yaşayan insanlarındır. Spor yapmak isteyen gençlerimiz, okulumuzun konferans salonunu kullanmak isteyen insanlarımız ve sosyal projelerini yapmak isteyen insanlarımıza okullarımızı daha da açma imkânı vereceğiz. Köy okulları şuan projenin dışında, ancak biz istersek yada talep gelirse, benzer çalışmaları orada da yaparız" şeklinde konuştu.
OKULLARDA YAPILAN DÜĞÜNLERE SICAK BAKILMIYOR
Okullar ve bahçelerinde yapılan düğünlere çok sıcak bakmadığının altını çizen İnci, "Eğer bu konuda şikâyet gelirse, bunları da kısıtlarız. Çünkü, bazı düğünler çevreye gürültü anlamında rahatsızlık veriyor.  Çevrede oturan vatandaşları düşünmemiz gerekiyor. Her şeyden önce oranın bir eğitim kurumu olduğunu unutmamalıyız. Aynı anlayıştan dolayı okullarımızda siyasi parti toplantılarına ve kongrelerine izin vermiyoruz. O konuda kısıtlayıcı hükümler var" ifadelerini kullandı.
Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, okulların daha çok kullanımı açılması yönünde önemli  adımların atıldığını belirterek, bu kapsamda okullarda faaliyetlerin artacağını söyledi. Başkan Aktaş, bu projeye Belediye olarak gerekli desteği vereceklerini ifade etti.
Kurşunlu Belediye Başkanı Erkan Dönmez, Tahtaköprü Belediye Başkanı Eşref Yiğit ve  Cerrah Belediye Başkanı İsmail Karaman’da, projenin olumlu bir proje olduğuna dikkat çekerek, gerekli desteği vereceklerini kaydettiler.
Konuşmaların ardından ‘Okullar Hayat Oluyor’ projesinin protokolü imzalandı. Yenice Belediye Başkanı Hasan Aksu'nun şehir dışında olması nedeniyle törene katılamadığı bildirildi.

 

Editör: TE Bilişim