Çevre konusunda semi

-Zübeyde Hanımın Minik Öğrencilerine Geri Dönüşüm ve Çevrenin Önemi Anlatıldı-
“Ortak amaç, güzel bir çevreye sahip olmak”
Çevre konusunda seminer ve etkinliklerini sürdüren İnegöl Belediyesi, dün Zübeyde Hanım Anaokulu’nda miniklere, Geri Dönüşüm ve Çevrenin Önemi konulu seminer düzenledi.
Dün saat 12.00'de düzenlenen seminer öncesinde bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, daha temiz çevre, daha güzel İnegöl için geri dönüşümle ilgili seminerlerine devam ettiklerini belirterek, "İlçe merkezindeki bütün okullarda seminerlerimiz tamamlandı. Şimdi köy okullarında etkinliklerimiz sürüyor. Çevre konusunda, geri dönüşümün önemi ve katı atık depomuzla ilgili birçok seminer verdik. Sivil toplum örgütleri, okullar, hastane personeli, kendi personelimiz bu seminerlerle bilgilendirildi. İstiyoruz ki, okullardaki bu seminerler sayesinde, burada 20 öğrenciye anlattığımız konuları evlerinde de anlatarak sayı artsın. Ayrıca çocuklarımızı geri dönüşüm tesislerine de götüreceğiz. Bu işlemleri yerinde görsünler istiyoruz. Amacımız güzel bir çevreye sahip olmak" dedi.
Zübeyde Hanım Anaokulu Müdürü Semiha Özcan ise, okullarında 3-6 yaş arası öğrencilerle eğitim çalışmalarını yapmanın yanı sıra, her şeyi çocukken öğrenmenin daha kalıcı olduğunu düşünerek, çevre bilincini aşılamayı da hedeflediklerini ifade ederek "Zaten okula geldikleri günden bu güne kadar geri dönüşüm nedir, geri dönüşüm malzemelerinin çeşitleri, bunların çöpe gitmemesi ve tekrar kazanılması adına birçok çalışma yaptık. İnegöl Belediyesinin de çevre konusundaki duyarlılığı büyük. Anaokulu dahi olsa bugün çocuklarımıza ve velilere yönelik çevre konusunu işliyoruz. Çocuklara bu konuların, öğretmenin yanı sıra konusunda uzman kişiler tarafından anlatılması, buraya gelinerek onlara değer verildiğinin gösterilmesi, büyüdüklerinde duyarlı birer vatandaş olacaklarının bir göstergesidir" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Belediye Temizlik İşlerinde görevli çevre Mühendisi Rıdvan Gödel ile Çevre Mühendisi Serap Ağcakale, öğrencilere sinevizyon aracılığıyla ‘Geri Dönüşüm ve Çevrenin Önemi’ ile ilgili bilgiler verdi.

 

Editör: TE Bilişim