Kısa bir süre önce g

Kısa bir süre önce gerçekleştirilen kongre sonucunda yeni göreve gelen Kafkas Folklor ve Kültür Derneğinin yeni yönetimine yönelik ‘hayırlı olsun’ ziyaretleri devam ederken, önceki akşam Abhazya Kültür ve Yardımlaşma Derneği yönetiminden de bir ziyaret geldi.

Abhazya Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Talat Özdemir, geçtiğimiz akşam saat 20.00'de yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Kafkas Folklor ve Kültür Derneğini ziyaret etti.

Kafkas Folklor ve Kültür Derneği Başkanı Ahmet Nuri Can ve yönetim kurulu üyeleri, Abhazya Kültür ve Yardımlaşma Derneği yönetimini dernek lokalinde ağırladı.

Ziyarette konuşan Abhazya Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Talat Özdemir, “Kongre sonucunda göreve getirilen arkadaşlara başarılar diliyoruz. İnegöl bir mozaik, biz ise Kafkasya’dan bu yana kardeş olan iki derneğiz. Bu dernekçilik bizleri sosyal yönden kaynaştıran kurumlardır. Bu güne kadar birlik ve beraberlik içerisinde hareket edildiyse, bundan sonrada olacağına inanıyorum. Yapacağınız çalışmalarda destek olmaya hazırız” dedi. 

Kafkas Folklor ve Kültür Derneği Başkanı Ahmet Nuri Can ise, iki dernek arasında bir çok ortak noktaların olduğuna işaret ederek, “135 yılı aşkın bir süre önce İnegöl’e Kafkaslardan göç eden iki camiaya mensup halkız. İki dernek arasında bir çok ortak noktamız var.  Bu nazik davranışta bulunup bizi ziyarete gelen Abhazya Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Talat Özdemir ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Bundan önceki gibi, bundan sonra da bu iki dernek dayanışma ve istişare içerisinde olacaktır. Ortak değerlerimiz ve ortak noktalarımız sayılamayacak kadar çoktur. Bu iki derneğimiz, Kafkaslara örnek olacak şekilde ilişkilerini yürütecektir” dedi.

Konuşmaların ardından Abhazya Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Talat Özdemir, Kafkas Folklor ve Kültür Derneği Başkanı Ahmet Nuri Can’a, çiçek takdim etti.

Editör: TE Bilişim