Seçim çalışmalarına


Seçim çalışmalarına yoğun bir şekilde devam eden MHP Bursa 5. sıra Milletvekili Adayı Hasan Toktaş, hafta sonunu da yoğun geçirdi. Çalışmalar kapsamında İnegöl Şavşatlılar Kültür Derneğini ziyaret eden Hasan Toktaş, “İnegöl’den iki Milletvekili çıkması için hangi görüşten olursa olsun, herkesten destek bekliyorum” dedi.

MHP İlçe Başkanı İlkay Meriç ve ilçe yöneticileri, Cerrah Belediye Başkanı İsmail Karaman, Alanyurt eski Belediye Başkanı Habib Özdede ile birlikte Şavşatlılar Derneğine gelen Milletvekili Adayı Hasan Toktaş, dernek üyeleri ile tek tek tokalaşarak, destek istedi. Ziyarette konuşan İnegöl Şavşatlılar Kültür Derneği Başkanı Durmuş Aydın, derneklerine gelen bütün siyasi parti temsilcilerini en güzel şekilde ağırlayıp, aynı şekilde uğurladıklarını belirterek, “Bugün derneğimizi ziyarete gelen sayın Hasan Toktaş’a da seçimlerde başarılar diliyorum. İnegöl’de tanınan, sevilen bir arkadaşımız. Hasan Toktaş Milletvekili seçilip Ankara’ya giderse, Şavşatlılar ve İnegöllüler olarak orada bir temsilcimiz olmuş olacak. İnşallah birden fazla Milletvekili Ankara’ya göndeririz ki, sesimiz daha gür çıksın, gücümüz bir o kadar fazla olsun. Allah yolunu açık etsin” dedi.

4.5’DAN 5 HESABI

Kendisini tanıtarak konuşmasına başlayan MHP Bursa Milletvekili Adayı Hasan Toktaş, İnegöl’den destek beklediğini dile getirerek, “Hangi siyasi partiye üye olursa olsun, hangi görüşte olursa olsun, ilçe halkımızdan destek bekliyorum” dedi. Toktaş, Bursa’da 2007 genel seçimlerinde 187 bin oyla 3 milletvekili çıkardıkları, 2009 mahalli idareler seçimlerinde oy sayısını 245 bine çıkardıklarını, 16 milletvekili sayısına göre bu oy oranı ile 4 milletvekili çıkabildiklerini, milletvekili sayısının 16’dan 18’e çıkarılması ile 4 olan milletvekili sayısının il genel seçimleri basında 4.5’e çıktığını kaydederek, “Bende 5. sıra adayıyım. Okullarda not oranı 4,5 gelince 5 verilirdi. Şimdi bende sizlerden bana hocalık yapmanızı ve 4,5’dan 5 vermenizi istiyorum” diye konuştu

HERKESİN OYUNA TALİBİM

Hasan Toktaş sözlerine şöyle devam etti; “Elbette hepimizin siyasi görüşü kendine göre kıymetlidir. Değişik siyasi partilere mensup çok değerli arkadaşlarım var. Ben hepinizin oyuna talibim. Çünkü benim buna ihtiyacım var. İnegöl'ümüzün ihtiyacı var. Çünkü, biz her ne kadar Bursa Milletvekili seçileceksek de İnegöl'ün menfaati bizim için ön planda olacaktır. İnegöl'ün bu büyüklüğüne, 230 bini aşan nüfusuna, 91 köy ve 4 beldesi, 168 bin merkez nüfusu ile bir Milletvekili yetmez. İki Milletvekili olsun diyoruz. AK Parti adayı Hüseyin Şahin üçüncü sıradadır. İnegöl'den AK Parti hiç oy almasa bile Hüseyin Şahin arkadaşımızın ömrü var ise 13 Haziran tarihinde Milletvekilidir. Dolayısıyla, İnegöl’den iki kardeşinizin Ankara’ya gitmesi adına oyunuza ihtiyacım var.”

BÜYÜKŞEHİR’E BAĞLANMAK DEMEK, DAHA PAHALI YAŞAMAK DEMEK

İnegöl’ün sorunlarının tek milletvekili ile çözülemeyecek kadar büyük olduğunu, gelişim ile birlikte sorunların daha da büyüyeceğini ifade eden Toktaş, “İnegöl, Bursa Büyükşehir Belediyesi sınırları içine alınmak isteniyor. Bu konuda karar alındı ve seçim sonrası bekleniyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı bunu her fırsatta dile getiriyor. İnegöl Büyükşehir sınırları içerisine alınacak bir ilçe değildir, mutlaka il olmalıdır. Büyükşehir’e bağlandığımız zaman yasa gereği emlak vergisini yılda 100 lira ödüyorsak, bu 200 lira olacak. Çevre temizlik vergisini 2 kat olarak  vereceğiz. Bursa Büyükşehir'e girdiğimiz zaman BUSKİ gelerek hepimizin su saatlerini BUSKİ saatlerine çevirecek. Bursa'da Heykel'de, Çekirge'de kim kaç paradan su tüketiyorsa o paradan su tüketmek zorunda kalacağız. İnşaat ruhsatları, imar planları, bütün bunlar İnegöl Belediyesinde bir çırpıda olabilecek işler. Ama bağlandıktan sonra artık Bursa Büyükşehir Belediyesinin onayını gerektireceği için, çok uzun sürecek. Kayseri’deki stadyumu devlet yaptı. Bursa’daki stadyumu da devlet yapmak istedi ama Büyükşehir biz yaparız dedi. Bir iki katlı daireden söz etmiyoruz, koca stadyumdan bahsediyoruz. Nasıl yapacak peki, 17 ilçeyi de sınırları içine alacak, buradan sağlanacak artı gelirle yapacak. Büyükşehire bağlanmak demek, daha pahalı bir yaşam demek. Biz buna karşıyız. Bunun olmaması için mücadelemize devam edeceğiz ve inşallah MHP iktidarında İnegöl il olacak” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim