Önceki gün Bursa Val

Firma Temsilcileri, MODEF 2012’nin İlk İki Gününü Değerlendirdi
“Profesyonel alıcı gelmesi bizi sevindiriyor”
Önceki gün Bursa Valisi Şahabettin Harput'un katılımı ile izlenime açılan, 3-8 Nisan 2012  tarihleri arasında izlenime açık kalacak olan MODEF 2012 İnegöl Mobilya ve Dekorasyon Fuarı henüz ikinci gününde olmasına rağmen, ziyaretçilerin yoğun ilgisine uğruyor. Bazı sektör temsilcileri, Türkiye’de 3 ayrı şehirde aynı anda 3 fuar organizasyonu olmasına rağmen, MODEF 2012'nin hızlı başladığını, yoğun bir ilgi gördüğünü söylerlerken, bazı sektör temsilcileri ise henüz beklentilerinin gerçekleşmediğini ileri sürdüler.
MODEF EXPO GİBİ YABANCI ZİYARETÇİ GELİYOR
Bazı sektör temsilcilerinin gözlemlerine göre, yerli ziyaretçi kadar yabancı ziyaretçinin geldiği MODEF 2012’nin, MODEF EXPO gibi yabancı ziyaretçilerden de ilgi gördüğünü söylediler.
İLGİ ARTARAK DEVAM EDİYOR
Fuarla alakalı izlenimlerini aldığımız LETA Sandalye firmasının sahibi Levent Özcan, İMOB fuarının olumsuz hava koşulları nedeniyle gereken ilgiliyi görmemesinin, İnegöl MODEF fuarına olumlu etki yaptığını söyleyerek, "Bu nedenle henüz ikinci günü olmasına rağmen, MODEF güzel ilgi görüyor. Bu ilginin artarak devam edeceğini tahmin ediyoruz. Cuma gününden itibaren talebin daha çok olacağını düşünüyoruz" dedi.
YENİ YÜZLER GÖRÜYORUZ
Yoğun ziyaretçinin yanı sıra profesyonel alıcı kitlesinin de güzel olduğunu ifade eden Özcan, "Mal satışı ile alakalı yeni yüzler görüyoruz. Bu da bizleri sevindiriyor. Fuarımızın ne kadar etkin olduğunu görüyoruz" diye konuştu.
YABANCI ZİYARETÇİLER DE YOĞUNLUKTA
MODEF 2012 İnegöl Mobilya ve Dekorasyon fuarının yurt içine hitap ettiğine işaret eden Özcan,  buna rağmen bu fuara, uluslararası niteliğe sahip MODEF EXPO'yu aratmayacak nitelikte yabancı ziyaretçinin geldiğini ileri sürdü.
ANKARA FUARI ZAYIF
MODEF 2012 ile hemen hemen aynı zamanda açılan Ankara Mobilya Fuarının ilgi görmediği yönünde duyumlar aldıklarını kaydeden Özcan, "İnegöl fuarımızın ilgi görmesi, fuarı ne kadar profesyonel yaptığımızı gösteriyor" ifadelerini kullandı.
UMUTLARIMIZ YIKILDI
Mobimexx Mobilya firmasının sahibi Mustafa Özçetin ise, fuar organizasyonunun çok zayıf olduğunu söyleyerek, "Geçen yıla oranla daha düşük bir organizasyon yapılmış. Etkisiz geçen İMOB'un,  MODEF'e olumlu etki yapacağını düşündük ama umutlarımız yıkıldı. İkinci gün olmasına rağmen, halen güzel bir ziyaretçi kitlesi oluşmadı" dedi.
DURGUNLUK VAR
Selva Mobilya Genel Müdürü Orhan Okur’da, 3 il de aynı anda üç fuarın yapılması nedeniyle MODEF 2012 fuarında bir durgunluk yaşandığını ileri sürerek, "İkinci günü biraz daha durgun. İç piyasada bir kırgınlık var. Piyasanın etkisiyle  fuarlar biraz daha durgun. Ama son günlerde inşallah yoğun bir ilgi olacağını düşünüyorum. Gelen ziyaretçilerden aldığımız bilgilere göre, İzmir Fuarının biraz daha ilgi gördüğünü duyduk. İnşallah İnegöl için iyi şeyler olsun beklentisindeyiz" dedi.
ŞU AN ÇOK GÜZEL GİDİYOR
Sude Koltuk firmasının sahibi Ekrem Torun ise, gelişmelere daha olumlu bakıp, ilk gün durgun olmasına rağmen ikinci gün ilginin bir anda arttığını belirterek, "Alıcı müşteri olması bizim için çok önemlidir. Gayet güzel gidiyor. Her yıl artan bir trendle fuarlarımız gerçekleştiriliyor. Yoğun ziyaretçinin olması önemli değil, alıcı müşterinin olması bizim için önemlidir. Hava şartları nedeniyle etkisiz geçen İMOB fuarının, İnegöl fuarına olumlu yansıdığını düşünüyorum" şeklinde konuştu.
BEKLENTİMİZ YÜKSEK
Atılım Mobilya firması sahibi Bülent Temelli’de, "Hava durumunun güzelliği işe de yansıyor. Ziyaretçilerimizin bu gün itibariyle düne göre daha planlı programlı gezdikleri görülüyor. Güzel gidiyor. Fuarımız hızlı başladı. Ocak ayında düzenlenen  İMOB fuarı, havaların soğuk olması nedeniyle, özellik iç piyasadan yerli müşterilerin yoğun talebi olmamıştı. Çünkü yurtdışından bile aynı gün içerisinde 160 uçak seferinin iptal edildiğini duymuştuk. Bağlantılarını kuramayan alıcılar, İMOB'da kaçırdıkları fırsatları, MODEF'te değerlendireceklerdir diye düşünüyorum. Beklentimiz yüksek" dedi.
PROFESYONEL ALICI OLMASI BİZİ SEVİNDİRİYOR
MODEF 2012 İnegöl Mobilya ve Dekorasyon Fuarının, her sene olduğu gibi bu yılda yoğun ilgi gördüğünü belirten Mobilyacılar ve Marangozlar Odası Başkanı Özcan Ayhan ise,  "Yani şuan iki günlük bir değerlendirme yaparsak, gelen ziyaretçilerin profesyonel alıcı olması bizi sevindiriyor. Mevsim olarak Nisan ayının fuar için çok iyi bir zamanlama olduğunu düşünüyorum. Yaz sezonuna girerken, yeni tasarımlarımızla müşterilerimizle buluştuk. Fuarımızın hızlı bir çıkışla başladığını ve bunun da son güne kadar güzel geçeceğini düşünüyorum. Eskiden mobilyalar arasında fiyat rekabeti vardı. Artık bu rekabet tasarım rekabetine dönüştü. Fiyat ikinci plana atıldı. Kalite ve tasarım İnegöl mobilyasına zenginlik kattı. İnegöl, mobilya konusunda Türkiye'nin dünyaya açılan bir penceresidir. Fuarlarımız, her sene üzerine koyarak devam ediyor. Her sene gelen ziyaretçilerimiz, beraberinde yeni yüzler de getiriyor. Geçen sene yaklaşık 25 bin kişi ziyaret etmişti. Bu fuarımızda 25 bin rakamının üzerine çıkılmasını bekliyoruz. İnegöl, burada temsil ediliyor. Ve bu fuarlar İnegöl'ün her kesimine kazanç sağlıyor" diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim