SP Bursa Milletvekil


SP Bursa Milletvekili Adayları Necmettin Çamlıdere ve Ertan Sütçü, dün saat 15.00'de SP İnegöl İlçe Başkanı Bahri Urgun ve bazı yönetim kurulu üyeleri ile birlikte, Mobilyacılar Sanayi Bölgesi  Kalender caddesi üzerinde faaliyette bulunan mobilyacı esnafları gezip, hayırlı işler dileyerek, destek istediler.

Ziyaretin ardından bir konuşma yapan SP Bursa Milletvekili Adayı Necmettin Çamlıdere, gezdikleri her yerde farklı farklı sorunlarla karşılaştıklarını belirterek, "Özellikle esnaf arkadaşlarımızın sorunlarını dinliyoruz. Gazete ve TV'lerdeki bir kısım haberler, ekonomik anlamda işlerin çok iyi olduğunu, iyiye gittiğini anlatsalar da, sahaya indiğinizde bunun böyle olmadığı görülüyor. ‘İşlerimiz çok iyi’ diyen arkadaşlarımızla konuştuğumuzda da, 12-16 ay vadeli çeklerle işlerin döndüğünü görüyoruz. Onlara '1996'lı yılları tekrar yaşamak ister misiniz' diye sorduğumuz da silkelenip sanki uykudan mutlulukla uyandıklarını gözlemliyoruz. Bize, 'Biz o yıl kazandıklarımızla şu anda ayakta duruyoruz' diyorlar. Biri de 'O dönemde yaptığım evleri satarak şu an ayakta duruyorum' demişti. Bende ona '13 Haziran'dan itibaren Saadet iktidar olduğunda sattıklarını o zaman yerine koyacaksın' dedim. Ülkemizde sorunların temelinde yatan gerçek, adaletsiz gelir dağılımıdır. Ülkemizde sistematik bir şekilde, zengin daha zengin, fakir ise daha fakir hale getiriliyor. Bu 10 yıldır böyle. Ekonomide uygulanmakta olan İMF politikaları bizi bu hale getirdi. Dolar milyarderlerimiz her geçen gün çoğalıyor. Sayıları 2002 yılında 8 taneyken şu an 38 taneye çıktı. Bununla birlikte üniversite mezunu olup da işsiz gezen gençlerimizin de sayısı çoğalıyor" dedi.

Bir vatandaşın Başbakanın yolunu kesip 'İki üniversite mezunuyum ve işsizim' dediğini ileri süren Çamlıdere, "Bu olay üniversiteye gitmeye hazırlanan gençlerimizin de morallerini bozan olaylar. Gençlerimiz okuyup, mezun olup iş bulamamaktan korkuyorlar. Bu sorunları toptan çözebilmek için milli görüş politikalarına her zamankinden fazla ihtiyaç var. Saadet partili iktidara her zamankinden fazla ihtiyaç var. 630 TL asgari ücret verilen bir ülkede insanların geçinebilmesi çok kolay değil. Fakat 630 TL'ye razı olan milyonlar var. Bu böyle gitmemeli. Sadece sorunlarımız ekonomik sorunlar değil" diye konuştu.

Ahlaki ve sosyal anlamda da önemli problemlerin olduğunu ileri süren Çamlıdere, "Geçtiğimiz hafta TV kanalının birinde, şu an Milletvekili olan bir dostumuzun konuşmasına denk geldim. Milletvekili, 'Türkiye'nin o kadar problemi, sorunu var ki, MHP, ANAP ve DSP koalisyon hükümeti döneminde 12 yaşın altındaki çocukların kanunen Kur'an eğitimi alması yasak hale getirildi. 15 yaşın altındaki gençlerimizde hafızlık eğitimi alamıyorlar. Bunun düzenlemesini bile yapacak vakit bulamadık' dediğini dinledim. Onunla karşı karşıya olsaydık, 'Bunu düzeltmek için vakit bulamadığınızı söylüyorsunuz, fakat Avrupa Birliği istedi diye bir gecede meclisi toplayıp zinayı suç olmaktan çıkartmaya nasıl vakit buluyorsunuz?' sorusunu iletirdim. Meclis toplandı, gay ve homoseksüel kulüplerin kurulma iznini verdi. Buna da vakit buldular. Yine yetmiyor, Medeni Kanunda değişiklik yaptılar. Eskiden nikah memuru, nikah kıyarken 'Evlilik müessesi bir bayan ve bir erkekten oluşturulur' diyen Kanuna bakardı. Yeni düzenlemede ''Evlilik müessesi iki kişi arasında oluşturulur' diyor. Yani bunda bir kelime oyunu var. İnsanlar manasını anlamıyorlar. Bu gün iki beyfendi veya hanımefendi yan yana gelip de nikah memurunun önüne gidip, 'Biz evlenmek istiyoruz' derse o nikah memuru bunları evlendirmek zorunda. Evet, bunlar Avrupa’da var. Ama burası Türkiye. Bizim 250 şehidimiz bu olay için Çanakkale'den ayaklanmaz mı? 'Biz bunun için mi şehit olduk' demezler mi? Bunları yapmaya vakit buldunuz. Bu ülkede, Kur'an eğitimlerinin önündeki engelleri kaldırmaya vakit bulamadınız. İmam Hatiplerin katsayı problemini çözmeye vakit bulamadınız. Başörtüsü sorununu çözemediniz. Siz yorulmuşsunuz onu anlıyoruz. İnşallah 13 Haziran'da biz sizi dinlendirmeye geliyoruz. İstirahat ettirmeye geliyoruz. Saadet olarak gümbür gümbür geliyoruz. Bunun için vatandaşlarımızdan destek istiyoruz"  şeklinde konuştu.

Yerel medyanın SP ziyaretlerini takip edip destek verdiğini ifade eden Çamlıdere, "Ama ulusal medya konusunda bizim önümüze duvarlar örülmektedir. Ulusal basında bizden bir satır haber yok. Bizi tanıyorlar. Biz iktidar olduğumuz gün onlara akan hortumları kapatıyoruz. İktidar olursak yine yapacağız. Faiz ve tefeciye taviz yok artık" ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilişim