400 Yataklı İnegöl D

-“Sağlıkta Dönüşüm” Projesi Kapsamında 2011 Yılında Bursa’ya Sağlık Yatırımı Yağacak-

400 Yataklı İnegöl Devlet Hastanesi de Yatırım Programında

Bursa'ya 2011 yılında sağlık yatırımı yağacak. Bazı ilçelere yeni hastaneler yapılacak, bazı ilçelerde mevcut hastaneler yenilenerek yatak sayısı artırılacak. Bursa merkezi ve İnegöl’ün de aralarında bulunduğu ilçelere 2011 yılında toplam 2 bin 310 yataklı hastane kazandırılacak. Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Orhan Koç, 2011'de halka sağlık hizmeti vermeye daha güçlü bir şekilde devam edileceğini söyledi.

2003 yılından bu yana uygulanan 'Sağlıkta Dönüşüm' projesiyle sağlık alanında sürekli ilerleme kaydedildiğini belirten Koç, 2011 yılında Türkiye'nin tüm il, ilçe ve beldelerinde bir çok sağlık yatırımı yapılacağını kaydetti. Koç, 'Sağlıkta Dönüşüm' projesi kapsamında Bursa'da da büyük yatırımlar yapılacağını ifade ederek, sağlık yatırımlarının bir çoğunun arsa temin ve projelendirme çalışmalarının tamamlandığını belirtti.

2011 yılının Bursa için, yapılan sağlık yatırımlarından meyvelerin toplanacağı bir yıl olacağını söyleyen Koç, "İnegöl'de 400 yataklı, Mustafakemalpaşa'da 200 yataklı, Karacabey'de 150 yataklı, Mudanya'da 100 yataklı, İznik'te 60 yataklı yeni hastaneler yapılacak. Bursa merkezindeki Samanlı'ya  bin 200 yatak kapasiteli Kampus Hastanesi yapacağız. Nilüfer'de 300 yataklı bir Hastane ve hemen yanında Ağız Diş Sağlığı Merkezi inşa edeceğiz. Çekirge Devlet Hastanesi'nin bulunduğu yerde yeniden bir hastane inşaatı başlatılacak. Netice itibariyle bu yatırımların yüzde 80-90'ının 2011 yılı içinde temelleri atılacak. Bursa'da yaz kış inşaat devam edebildiği için, bu inşaatlar kısa sürede bitirilecek" dedi.

Mevcut hastanelerde de yenilikler yapılacağını dile getiren Koç, bilhassa yoğun bakımlardaki yatak kapasitesini 2 ay içinde yüzde 30 kadar artıracaklarını anlattı. Koç, Bursa'daki hastanelerin sayısının artmasıyla birlikte hizmet kalitesinin de artacağını söyledi.

Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Koç, "Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesi'nde kardiyoloji ve kalp damar cerrahisi kliniği dışındaki diğer branşları Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne taşıyacağız. Böylece Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesi, bölgenin kalp damar hastanesi olarak hizmet vermesi için yeniden revize edilecek. Yeni bir anjiyo cihazı ve mulislice tomografi cihazı alınacak. Bursa'daki diğer hastanelerimizdeki rehabilitasyon işlemleri için de yaklaşık 2 buçuk milyon TL'lik ödenek gönderdik. Bu ödeneklerle mevcut hastanelerimizin kapasitelerini artıracağız, donanımlarını yenileceğiz. 2011 yılında sağlık hizmet sunumuna daha güçlü bir şekilde devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim