12 Haziran'da yapıla


12 Haziran'da yapılacak genel seçimler kapsamında siyasi partiler seçim çalışmalarına hız kazandırırken, propaganda çalışmaları kapsamında İnegöl'e gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı Bursa Birinci Sıra Milletvekili Adayı İsmet Büyükataman, İnegöl Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.

Önceki gün saat 16.00'da gerçekleştirilen ziyarette MHP Genel Başkan Yardımcısı Bursa Birinci Sıra Milletvekili Adayı İsmet Büyükataman, MHP Bursa 5. sıra Milletvekili adayı Hasan Toktaş, Cerrah Belediye Başkanı İsmail Karaman ve il ile ilçe yönetim kurulundan oluşan ekibi, İnegöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Hanefi Yıldırım, Başkan Yardımcısı Sadullah Organ, Yönetim Kurulu üyeleri Sinan Unuak, Kasım Şahin ve Yusuf Kızıl karşıladı.

Ziyarette konuşan MHP Bursa Milletvekili Adayı Hasan Toktaş, seçimlerin hayırlar getirmesini temenni ederek, "İnegöl'ün asgari iki Milletvekili ile TBMM'de temsil edilmesi konusunda kamuoyunun ciddi anlamda desteğine ihtiyacımız var. Bunun ilçemizde ve basınımızda karşılık bulduğunu görüyorum. Temel amacımız, ilçemize başta olmak üzere Bursa ve ülkemize hizmet etmek. İlçe halkımız layıkıyla bizleri destekleyecektir. Olumlu sinyaller alıyorum. Bursa'da 5 milletvekilinden fazlası hedeflemiş olan MHP'nin halkımızın desteği ile bizleri de İnegöl'e ve Bursa'ya hizmet etmek amacıyla Meclise göndereceğinden hiç endişem yoktur. Genel Başkan Yardımcımız İsmet Büyükataman önderliğinde 3 milletvekilimiz İnegöl'ün il olması ile ilgili yasa teklifini TBMM'ye sunmuşlardır. Her ne kadar seçim üstü sunulmuş olduğu zaman zaman dile getirilmiş olsa da, bu önerge MHP'nin bir irade beyanıdır. Yani MHP sorumluluğu üzerine aldığı anda İnegöl'ün il olması ile ilgili Genel Başkan Yardımcısı düzeyinde imza altına almak suretiyle bu teklifi meclise vermiştir. Bu bizim sözümüz haline gelmiştir. İnegöl il olsun halkımız mutlu olsun. Çünkü İl olmadığı taktirde, İnegöl'ün Bursa'ya bağlanması gündeme geliyor. Böyle olduğu zaman ilçemizde yaşam daha pahalı olacak. İki kat su parası, iki kat emlak vergisi ödeyeceğiz. İnegöl Bursa'ya verdiğinden çok daha azını alacaktır. Seçimlerden sonra İnegöl'ün il olması konusunudur. İnegöl'ün merkez ilçe konumuna getirilmesi bizler ve ilçe halkı tarafından kabul edilemez. Üzerimize düşeni sonuna kadar yapacağız. İlçemizin basını da bu konuda ciddi hassasiyet gösteriyor" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Bursa Birinci Sıra Milletvekili Adayı İsmet Büyükataman ise, seçimlerin huzur içerisinde tamamlanmasını temenni ederek, "Huzurlu bir şekilde giden bu süreçte huzuru bozmak, seçimleri millete zehir etmek için  bir takım çevrelerin çok özel gayretleri var. Bu anlamda ortaya konulmaya çalışılan, adeta devlete karşı bir başkaldırı şeklinde bu tip eylemler konusunda milletimizin vatandaşımızın sağduyu ile bu oyunları boşa çıkaracağını umut ediyorum. Milletçe birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç hissettiğimiz önemli bir süreçteyiz. Bu süreçte siyasi partiler kadar medyamıza da çok önemli sorumluluklar düşüyor. Medyamızın tarafsız, objektif, vatandaşlarımızı doğru bilgilendiren her siyasi partiye eşit mesafede yaklaşması gerekiyor. İnegöl'ümüzde önemli gazetelerimiz mevcut. Başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

İL OLMAK İSTİYORUZ

İnegöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Hanefi Yıldırım, ziyaretten memnunluğunu dile getirerek, "Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri elbette ki siyasi partilerimizdir. Siyasi partilerimiz 38 gün sonra bir teraziye çıkacaklar. Yüce Allah’tan diliyor ve temenni ediyorum ki, kim samimi ise halkımız o yönde, o samimiyet doğrultusunda oylarını versinler. Seçimlerin yüce Türk milletinin ileriye gitmesi için, Atatürk'ün göstermiş olduğu muhasır medeniyetler seviyesini yakalaması için bir mihenk taşı olur diye ümit ediyorum. Çeşitli şer güçlerinin aleti ve oyuncağı olmadan, bize yakışır güven içerisinde bir seçim geçiririz inşallah. Allah yar ve yardımcınız olsun” dedi. Hasan Toktaş'ın TBMM'de İnegöl'ü temsilen yer almasının kendilerini onurlandıracağını vurgulayan Mehmet Hanefi Yıldırım, İnegöl'ün il olmak istediğini, artık Bursa’ya bağlı kalmak istemediğini kaydetti.

Konuşmaların ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Bursa Birinci Sıra Milletvekili Adayı İsmet Büyükataman gazetecilerin soruları yanıtladı.

TERÖR KARŞISINDA ÜST DÜZEYDE HASSASİYET ORTAYA KOYMALIYIZ

Kasım Şahin'in, "Usame Bin ladin Pakistan'da öldürüldü. Cumhurbaşkanı ve iktidarın İslam coğrafyasına ve dünya devletlerine verdiği mesajı nasıl buldunuz. Başbakanın konvoyuna bir saldırı düzenlendi. Bu nasıl yorumluyorsunuz" sorusuna cevap veren  Büyükataman, "Üzüntü duymamak mümkün değil. Seçimlerin gerçekten huzur içerisinde tamamlanması gerçekten önemli. Türkiye'nin kardeşliği her şeyden önemli. Bu noktada herkesin hassasiyet göstermesi lazım. Birileri zaten bu huzuru bozmaya, bu kardeşliği sıkıntıya sokabilecek gayretleri, bıkmadan usanmadan icra etmeye çaba sarf ediyorlar. Bu saldırıyı esefle kınıyoruz. Bu kime yapılırsa yapılsın, kabulü mümkün olmayan, şiddetle karşılanması gereken bir eylemdir. Hayatını kaybeden polis memurumuza Cenabı Allah’tan rahmet diliyorum. Bütün siyasi partilerimizin bu ve benzeri hadiseler karşısında bir ve bütün olduğunu göstermek mecburiyeti vardır. Milletçe bu konuda hassasiyetimizi yüksek sesle dillendirmemizin zamanıdır. Üst düzeyde bir hassasiyetin ortaya koyulmasının zamanıdır. Başbakanımıza üzüntümüzü ilettik. Terörlü mücadele çok önemli bir konudur. Bu konuda ciddi bir bedel ödemiş bir topluluğuz. Bölücü terör tehdidinin çok uzunca yıllardır, millete ödettiği bedeli biliyoruz. Terör tehdidi nereden ve kimden gelirse gelsin, aynı hassasiyetin herkes tarafından ortaya koyulması lazım. Usame Bin Ladin'le alakalı gereğini yapma konusunda kendilerinde hak görenlerin ülkenin kardeşliğini ve bütünlüğünü tehdit eden, PKK karşısında takınmış oldukları çifte standart yaklaşımını da milletimizin takdirine sunmak istiyorum. Ne yazık ki, bizim kendi güvenliğimizi sağlamak maksadıyla TBMM'nin tamamının iştiraki ile sınır ötesi harekata imkan sağlayan, o yasal düzenleme çerçevesinde hükümetimizin yapmış olduğu hatırlanacaktır. Sınır ötesi bir teşebbüsü hemen başta Amerika olmak üzere AB ülkeleri, o ülkenin iç işlerine müdahale şeklinde değerlendirmek suretiyle bir an önce bu harekata son verilmesi yönünde tavır ortaya koydular. Kendilerinde bu hakkı görenlerin Türkiye'nin birliğini, kardeşliğini tehdit eden terör tehdidini bertaraf etmek maksadına yöneliktir. Tamamen iyi niyetle hazırlanmış olan bu tip teşebbüsler karşısında da aynı duyarlılığı ve samimiyeti ortaya koyması lazım" dedi.

TOKTAŞ, MHP’Lİ KADINLARDAN DESTEK İSTEDİ

Öte yandan, MHP Bursa 5. sıra Milletvekili adayı Hasan Toktaş tarafından, önceki akşam saat 19.00'da Besler-2 İnegöl Köftecisinde, MHP'li kadınlara yönelik

 yemek düzenlendi.

İNEGÖL’E HİZMET ETMEK İSTİYORUM

Yemeğin ardından konuşan MHP Bursa Milletvekili Adayı Hasan Toktaş, "Benim sizlere ihtiyacım var, sizlerin çalışmasına ihtiyacım var. MHP olarak Bursa’da 5’ten çok daha fazla milletvekili çıkaracağımızı biliyoruz. Şu anda yapılan son kamuoyu yoklamalarında, Bursa’daki oylarımızın hızla arttığı görülmektedir. Ama ben Milletvekili olduğumda, orada İnegöl’den ne kadar oy alındığı bizim için önemli bir gösterge olacaktır.  Sizlerden en üst düzeyde katkı bekliyorum. İnegöl’e hizmet etmek için bu katkıyı bekliyorum. Sizin çocuklarınıza güzel bir Türkiye bırakmak için, terörden arındırılmış, her gün bir askerinin bir polisin şehit edildiği Türkiye’den uzaklaşmak, daha sağlıklı, daha bir ve beraber olan bir Türkiye için sizlerden destek bekliyorum. Allah nasip ederse, sizlerin destekleri ile Milletvekili olduğum takdirde İnegöl’ün Bursa Büyükşehir’e bağlanmaması için gerekirse ortalığı ayağa kaldıracağım. İnegöl'ün il olması için her türlü mücadeleyi vereceğim. Biz İnegöl’e hizmet etmek istiyoruz. İnşallah sizlerin destekleri ile göreve geldiğimde sizlere bir telefon kadar yakın olacağım. Bana ulaşmanız bir kardeşinize ulaşmanız kadar kolay olacak. Desteğinizin yanı sıra hayır duanızı da almak istiyorum" dedi.

SİYASİLER UMUT ÜRETMEK ZORUNDADIR

Yemeğe Bursa’dan katılan MHP Bursa 8'nci sıra Milletvekili Adayı Gülten Sürücü ise, "Ben Bursa’da üretiyorum ailemle, Bursa’da tüketiyorum ve sizinle aynı sokaklarda yer alıyorum. Aynı sıkıntıları beraber yaşıyorum. Hasan Toktaş için 4 buçuğu İnegöllüler 5 yapsın, hanımlar da o 5’i 8 yapsın ricam budur. Eminim ki Hasan Toktaş’ı asla yalnız bırakmayacaksınız, ona destek olacaksınız ama beni de yalnız bırakmayın. 4 buçuk aydır sahada çalışmalar yapıyorum. Özellikle hastanelere gidip refakatçi kardeşlerimizin sıkıntılarını dinliyorum. Siyasetçiler umut üretmek zorundadırlar. Görevleri budur, biz size umut vaat ederiz ve o vaatlerimizi de yerine getirmek zorundayız. Eviniz yansa, belki 5 belki de 1 senede yerine getirebilirsiniz. Ama çocuklarınızın kaybolan bir yılını geri getirebilir misiniz? YGS’de çıkan şifre skandalıyla ilgili ÖSYM Başkanı Ali Demir, 'Ben buna inanmıyorum, tatmin oldum. Öteki de tatmin oldu, diğeri de tatmin oldu' diyor. Eyvallah tamam. Geçen yıl aynı kopya skandalı KPSS sınavında da meydana geldi. Geçen yıl da aynı sorun patlak verdiğinde o kurumun başında Ünal Yarımağa vardı. O da tatmin olmuştu ama 10 gün sonra istifa etti” dedi.

BİR ELİN VERDİĞİNİ DİĞER EL GÖRMEYECEK

Her zaman yiğidin hakkını yiğide verdiğini ileri süren Gülten Sürücü, “Bu iktidarın gerçekten iyi yaptığı iki şey var, duble yollar ve sosyal yardımlar. Sosyal devletin gereği sosyal yardımı yapmaktır. Ama bunu sakın ha sakın parti kanalı ile yapıldığını düşünmeyin. Bunu hükümetler yapar. Ancak bunun yapılma şekli yanlıştır. Osmanlı döneminde camilerimizde sadaka oyukları varmış. Zenginler oraya para koyarmış, ihtiyacı olanlar da ihtiyacı kadarını alırmış. Bizim dinimizin gereği, bir elin verdiğini diğer el görmeyecek, duymayacak, bilmeyecek. Şimdi eğer biz bu yardımları kapının önüne koyar, paketleri herkesin gözü önünde yaparsak dinimize uygun harekette bulunmamış oluruz" diye konuştu.

Sosyal Yardımların ihtiyaç sahiplerine MHP’nin Hilal Kartıyla yapılacağını vaat eden Sürücü, "Eylül ayında kırtasiye ihtiyacı var, kömüre ihtiyacı yok. Buna o ailenin ihtiyacı kadar, evdeki engelliye göre, işsize göre, yaşlıya göre limit koyulacak. İhtiyaç sahibi alışveriş yapar gibi yardım alacak. Onuru kırılmayacak. Bir ailenin onuruyla alışveriş yapması kadar güzellik var mıdır?" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim