Turgutalp Anadolu Li


Turgutalp Anadolu Lisesi Edebiyat Kulübü öğrencileri tarafından hazırlanan  'Sevgileri Yarınlara Bırakmayın' isimli Şiir Dinletisi, geçtiğimiz Cuma akşamı saat 20.30’da Okulun çok amaçlı salonunda  gerçekleştirildi.

Okulun Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri Aysel Savaş ve Ahmet Edip Başaran’ın nezaretinde hazırlanan Şiir Dinletisini,  Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Milli Eğitim Şube Müdürü Özer Yılmaz, baz okul müdürleri, bazı dernek başkan ve yöneticileri, öğrenciler ile öğrenci velileri zaman zaman duygulanarak izlediler.

Programın açış konuşmasını yapan Turgutalp Anadolu Lisesi Müdürü Avni Okumuş, gelişen ve değişen dünyada en önemli ihtiyaçların arasında gördükleri sevgiyi hatırlatmak ve onun önemini bir kez daha vurgulamak istediklerini belirterek, "Çünkü bu köklü değişimde sevgiyi saygıyı unuttuk. Ona değer vermez olduk. 'Sevelim sevilelim bu dünya kimseye kalmaz' diyen Yunusları, 'Güzelliğin on para etmez bu bendeki aşk olmasa' diyen Aşık Veyselleri, 'Sevgide güneş gibi ol, dostluk ve kardeşlikte akarsu gibi ol, hataları örtmede gece gibi ol, öfkede ölü gibi ol, tevazuda toprak gibi ol, her ne olursan ol ya olduğunu gibi görün, ya göründüğün gibi ol' diyen Mevlanaları unuttuk. Bunlara dikkat çekmek için hazırladığımız programda yüreğinizi harekete geçirebilirsek ne mutlu bizlere. Gittiniz yerlere sevginizi götürün, önce yuvanıza, çocuklarınıza, eşinize, yan komşunuza, hiç kimsenin yanınızdan mutsuz ayrılmasına izin vermeyin. Yüce yaratıcının yansıyan örneği olun yüzünüzden, gözlerinizden, selamınızdan, zarafet eksik olmasın" dedi.

Müdür Okumuş’un açış konuşmasının ardından okul öğrencilerinden Ayşe Sever 'Sevgileri Yarınlara Bıraktınız', İldeniz Koca 'Sevgim Acıyor', Şeyma Yetgin 'Gidersen Yıkılır Bu Kent', Çağla Menteş 'Bir Adın Kalmalı Geriye', Orhan Topçu 'Ben Sana Mecburum',  Melis Ayasava 'Eğer', Ezgi Sarı ‘Ellerim Üşürdü', Bilge Çevik 'Sen Elimden Tutunca', Derya Uçar 'Ihlamurlar Çiçek Açtığı Zaman', Selim Çelebi 'Binbirinci Gece', Birsen Yiğit 'Unut Demek Kolay', Mustafa Özdemir  ‘Her Şey Sende Gizli'  şiirleri büyük bir başarı ile seslendirdiler.

Şiir Dinletisi gecesinde çeşitli yörelerin  türkülerine de yer verildi. Öğrenci Çağdaş Elmacı 'Eyletmen Beni' ve 'Siyah Perçemine', Duygu Yıldız 'Arpa Buğday Daneler', Merve Tokdemir 'Kara Tren' türkülerini seslendirerek geceye ayrı bir renk kattılar.

Gecenin sonunda, programın gerçekleştirilmesinde emeği geçen Okulun Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenleri Aysel Savaş ve Ahmet Edip Başaran ile Şiir ve Türküleri seslendiren öğrencilere, sevgi sembolü olarak birer gül verildi.

Geceyi hazırlayan ve sunanları tebrik eden Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, programın çok güzel icra edildiğini belirterek, "Her okulumuz gerçekten güzel programlar yapıyor. Bunlar bizleri ve velileri mutlu ediyor. Çocuklarımız bir yıllık birikimlerini azda olsa bizlere aktarıyorlar. Öğrencilerimiz seslendirdikleri parçalarla adeta bir dantel işlercesine ilmik ilmik çalışmışlar ve sıfır hataları var. Bir an ağladık, bir an güldük. Teşekkür ediyorum" dedi.

Editör: TE Bilişim