-Toplu Taşım Araçlar

 

-Toplu Taşım Araçlarının Sürücüleri ‘Yaşam Boyu Eğitim’ Seminerini Başarıyla Tamamladı-

“Şikayetlerde %70 oranında düşüş var”

Milli Eğitim Bakanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ticaret ve Sanayi Bakanlığı ile Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB) arasında gerçekleştirilen protokol ile hayata geçirilen ‘Yaşam Boyu Eğitim Projesi’ kapsamında, İnegöl’ün toplu taşıma işinde görevlendirilen 300 otobüs sürücüsünün eğitimlere başarı ile tamamlandı.

Geçtiğimiz Cumartesi akşamı son olarak teorik eğitimlerini tamamlayan sürücüler, sınava girdiler.

6 gün süren eğitimler sonucunda sürücüler, ‘İletişim’, ‘Beşeri İlişkiler’, ‘Mesleki Etik ve Toplam Kalite Yönetimi’, ‘Stres Yönetimi ve Rehberlik’ ile ‘Stresle Mücadele Yöntemi’ konularından hazırlanan ve 20 sorudan oluşan sınava girdiler.

Sınav sonuçlarının bir süre sonra açıklanacağı ve başarılı olan sürücülerin sertifikalarının ise bir hafta içerisinde, Devlet Bakanı Faruk Çelik, Vali Şahabettin Harput ve bazı AK Parti Milletvekillerinin katılacağı törende takdim edileceği öğrenildi.

Düzenlenen eğitimlerin sonuna gelindiğini kaydeden Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, “En kısa süre içerisinde başarılı olan sürücülerimizin sertifikalarını vereceğiz. İnşallah eğer bir sorun olmazsa, Devlet Bakanı Faruk Çelik, Vali Şahabettin Harput ve bazı AK Parti Milletvekillerinin katılacağı törenle sürücülerimize sertifikalarını takdim edeceğiz” dedi.

Bu eğitimin çok yararlı olduğunu ileri süren Korkmaz, Toplu Taşıma araçlarında yolculuk eden vatandaşlardan gelen şikayetlerde yüzde 70 oranında bir azalmanın gözlendiğini, günde ortalama 15 şikayetin 3-4 sayısına indiğini söyleyerek, bu şikayetlerin daha az seviyeye düşeceğini temenni etti. Korkmaz, inşallah şikayetsiz günlere hep beraber gelineceğini söyledi.

Korkmaz, eğitimlere destek sağlayan, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Ekiz, İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, Kent Konseyi Başkanı Burhan Alıcı’ya teşekkür ederek, bu tür eğitimlerden diğer oda üyelerinin de yapılması konusunda temenni de bulundu.

Editör: TE Bilişim