81 ilden on binlerce

-AK Parti İnegöl İlçe ‘Siyaset Akademisi’ 7 Mart’ta Eğitime Başlıyor-

“Siyaseti, hem alaylı ve hem de mektepli kılmalıyız”

81 ilden on binlerce vatandaşının katılımı ile gerçekleştirilen Siyaset Akademisinin İnegöl'de de açılacağını ifade eden AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, 7 Mart'ta başlayacak olan Siyaset Akademisine başvuruların başladığını belirtti.

Dün saat 15.00'de parti binasında basın toplantısı düzenleyen AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, AK Partinin demokratikleşme perspektifine uygun olarak kurulduğu günden itibaren, siyasette katılıma önem veren bir anlayışın sahibi olduğunu belirterek, "Siyasette niteliğin artırılması ve ülkemizin sosyal sermayesinden en üst seviyede yararlanılması, AK Parti'nin temel amaçları arasında yer almaktadır. Bahsi geçen amaca binaen Adalet ve Kalkınma Partisi, Türkiye'de genel de bütün sosyal organizasyonlar, özelde bir parti tarafından yürütülmüş ve yürütülmekte olan en büyük ve kapsamlı eğitim faaliyetini Ocak 2008 tarihinden itibaren 81 ilde, on binlerce Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının katılımı ile gerçekleştirmiştir. 11. Dönem eğitim faaliyetimiz ise ‘Lider Ülke Türkiye-2’ başlığı altında İlçemizde Mart-Nisan ayları içerisinde yapılacaktır. Ülke içinde siyasal bilinci ve siyasal sorunlara duyarlılığı arttırmak, AK Parti ve Türkiye için nitelikli kadroların yetişmesini sağlamak, yerel siyasetçilerin ve siyasete ilgi duyan genç ve kadınların, siyasal donanım ve birikimlerini yükseltmek, mevcut ve potansiyel siyasetçilerin bilgi birikimleri ile kişisel niteliklerini geliştirmek, Siyaset Akademisinin temel amaçları arasında yer almaktadır. Siyaset Akademisi, gerek seminer başlıklarının sunumunu yapacak isimlerde ve gerekse Akademiye katılmak isteyen katılımcılarda hiçbir şekilde siyasal görüş veya partililik esası gözetmemektedir. Geçmiş eğitimlerimizde her fikirden ve siyasal düşünceden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, Siyaset Akademisi'nde özgür iradeleri ile eğitim alabildikleri gibi bundan sonraki süreçte de alabileceklerdir" dedi.

Siyasetin, insana hizmet araçları içinde en değerli ve işlevsel olanı olduğunu ifade eden Temelli, "Siyasetin merkezi olan insan, siyaset kelimesi ile girdiği her irtibatta bilgi ve bilinç seviyesince olumluluklar üretebilir. Siyaset gelişen ve değişen dünyamızda geçmiş tecrübeler ışığında daha da büyük bir bilgi ve bilinç gerektirmektedir. Bu nedenle siyaseti hem alaylı ve hem de mektepli kılabilmek daha da bir önem arz etmektedir. Siyaset Akademisi bugüne kadar mektepli siyasete dair atılmış önemli bir adım olarak, Türkiye Siyaseti'nde büyük ve emsalsiz bir başarının ismi olmuş ve bundan sonraki süreçte de aynı azim içerisinde olacaktır. Eğitim için çıktığımız bu yolda,  tüm halkımızı şeffaf ve daha nitelikli bir siyaset için 7 Mart'ta başlayacak olan Siyaset Akademimize katılmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

AK Parti Ar-Ge Başkanlığı tarafından yürütülen  Siyaset Akademisinin yeni bir eğitim dönemine başladığını ifade eden İnegöl Siyaset Akademisi Koordinatörü Asuman Akçay Sakallı ise, "Yeni eğitim döneminde ülkemizle ilgili güncel iç ve dış meseleler, Bakanlarımız, Parti yöneticilerimiz ve Öğretim üyeleri tarafından aktarılacaktır. Ayrıca kişisel gelişim derslerine de programda yer verilecektir. Eğitim programı, ilçemizde 8 hafta sürecek ve haftada 2 ders olmak üzere toplamda 16 ders olacaktır. Deneyim Paylaşımı dersleri, Bakan, Grup Başkan Vekili, Genel Başkan Yardımcısı ve Belediye Başkanları tarafından aktarılacaktır. Kişisel Gelişim dersleri ise, hafıza teknikleri, beden dili konu içerikli olacak ve konusunda uzman eğitmenlerimiz tarafından verilecektir. Akademik Dersleri ise, siyaset bilimi, siyaset tarihi, hukuk, ekonomi, demokrasi, uluslararası ilişkiler, enerji ve enerji politikaları, sosyoloji gibi konu içerikli dersler olacak. Bu dersler de Öğretim üyesi Doçent ve Profesör unvanlı hocalarımız tarafından anlatılacaktır. Dersler, 7 Mart 2012 tarihi itibari ile hafta içi Çarşamba ve Cuma günleri saat 20.00 de başlayacaktır. Siyaset Akademisi katılımcısı olabilmek için 19 Şubat-02 Mart tarihleri arasında AK Parti İlçe Başkanlığımıza başvurmanız gerekmektedir. Kayıt esnasında teslim edilmesi gereken evraklar, nüfus cüzdanı fotokopisi, 2 adet vesikalık fotoğraf, kayıt kabul formu ve özgeçmiş. Katılım için gerekli kayıt ücreti ise, erkekler için 200 TL,  Bayan ve 30 yaş altı gençler için  100 TL'dir. AK Parti Siyaset Akademisi bir siyasi parti eğitim faaliyeti olmakla birlikte parti ve siyasal görüş ayırt edilmeksizin 18 yaşın üzerindeki her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına açık bir siyasal eğitim ve paylaşım faaliyetidir" dedi.

 

 

Editör: TE Bilişim